ΣΙΝΕ

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Μεξικό-Ουρουγουάη 0-1

Η Ουρουγουάη έκανε ότι ακριβώς έπρεπε για να κατακτήσει την πρώτη θέση του 1ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το συγκρότημα του Όσκαρ Ταμπάρες νίκησε 1-0 το Μεξικό στο «Ρόαγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ» του Ρούστενμπουργκ, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής, και έφτασε στους 7 βαθμούς, αφήνοντας τους ηττημένους στην.... προσωρινή αγωνία της εξέλιξης του άλλου ματς του ομίλου.
Τελικά και οι Μεξικάνοι, παρά την ήττα, με τους 4 βαθμούς να είναι αρκετοί, πήραν τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Μουντιάλ για 5η συνεχόμενη φορά. Το γκολ της «τσελέστε», η οποία θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» (26/6) την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στον όμιλο της Ελλάδας, σημείωσε ο Σουάρες στο 43', ενώ το Μεξικό θα αναμετρηθεί (27/6) στους «16» με τον πρώτο του δευτέρου ομίλου (πιθανότατα με την Αργεντινή).

Η Ουρουγουάη επέδειξε και πάλι την ίδια σοβαρότητα που την χαρακτήριζε και στα προηγούμενα δύο ματς του ομίλου. Από την μεριά της ήταν και οι πρώτες καλές στιγμές του αγώνα. Αρχικά στο 6', όταν ο Σουάρες εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Μορένο και από θέση πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πέρες. Στο 12' πάλι ο Σουάρες θέλησε να «κρεμάσει» τον Πέρες, αλλά ο τερματοφύλακας του Μεξικού κατάφερε να αποκρούσει, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του, ενώ στο 18΄ ο Βικτορίνο βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του Μεξικό, μετά από κόρνερ του Φορλάν, όμως η κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Πέρες. Η πρώτη αντίδραση από το Μεξικόήρθε στο 22' κι ήταν η πιό μεγάλη ευκαιρία για να «ανοίξει το σκορ» της αναμέτρησης. Το δυνατό σουτ του Γουαρδάδο από τα 30 μέτρα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μουσλέρα.

Η φάση αυτή αφύπνισε και πάλι τους Ουρουγουανούς, οι οποίοι δυνάμωσαν την αμυντική τους λειτουργία, αλλά εξακολουθούσαν να πιέζουν πιό ψηλά και να είναι εκείνοι που έδειχναν ικανότεροι να δημιουργήσουν φάση. Κι αυτό έγινε, δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν ο Καβάνι έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Σουάρες με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πέρες (0-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Μεξικάνοι άρχισαν να ανησυχούν λίγο, καθώς με το δεύτερο γκολ της Νότιας Αφρικής επί της Γαλλίας, ήταν μόλις στο +2 από τους διοργανωτές. Η νευρικότητα τους έδωσε και πάλι την πρώτη ευκαιρία της επανάληψης στους Ουρουγουανούς και μάλιστα διπλή. 'Ηταν το 54΄ όταν ο Φορλάν εκτέλεσε φάουλ βρίσκοντας τον Λουγκάνο, όμως η κεφαλιά του τελευταίου αποκρούστηκε από τον Πέρες. Στην εξέλιξη της φάσης ο Αλβάρο Περέιρα σούταρε πάνω στα σώματα των αμυνομένων.

Στο 64΄ οι Μεξικάνοι παραλίγο να... ησυχάσουν, όμως η κεφαλιά-ψαράκι του Ροντρίγκες στην «καρδιά» της άμυνας της Ουρουγουάης, μετά από σέντρα ακριβείας του Μπαρέρα, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μουσλέρα. Στη συνέχεια το γκολ της Γαλλίας, ξεκαθάριζε και πάλι τα πράγματα, δυσκολεύοντας κατά πολύ το να συμβεί κάποιο απρόοπτο για τους Μεξικάνους, κι έτσι ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα και έτσι οι δύο ομάδες πέρασαν χέρι-χέρι στους «16». Η Ουρουγουάη, βέβαια, πανηγύρισε τη νίκη 1-0 και την προνομιούχο πρώτη θέση, διατηρώντας το απαραβίαστο της εστίας της στα τρία ματς του γκρουπ, στέλνοντας τους Μεξικάνους, πιθανότατα, στον... λάκκο με τους Αργεντίνους.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Κίτρινες κάρτες: Ερνάντες, Κάστρο - Φουσίλε

Οι συνθέσεις:

Μεξικό (Χαβιέρ Αγκίρε):
Πέρες, Οσόριο, Μορένο (57' Κάστρο), Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Γουαρδάδο (46' Μπαρέρα), Μάρκες, Τοράδο, Ντος Σάντος, Φράνκο, Μπλάνκο (63' Ερνάντες).

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες):
Μουσλέρα, Λουγκάνο, Βικτορίνο, Φουσίλε, Μαξιμιλιάνο Περέιρα, Πέρες, Αρεβάλο Ρίος, Καβάνι, Αλβάρο Περέιρα (77' Σκότι), Σουάρες (85' Αλβάρο Φερνάντες), Φορλάν.

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του ματς

1'
Σέντρα στον αγώνα. 

6' Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς είναι για την Ουρουγουάη. Ο Λουίς Σουάρεζ, μετά από λάθος του Μορένο, βγήκε απέναντι στον Πέρες, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

15' Αργό τέμπο στο ματς, με την Ουρουγουάη να έχει μια ελαφριά υπεροχή, έναντι του Μεξικό που έχει ρίξει το βάρος στα μετόπισθεν.

22' Δυνατό σουτ του Γκουαρδάδο έξω από την περιοχή, η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Μουσλέρα.

30' Ισόπαλες οι δύο ομάδες μετά το πρώτο ημίωρο. Δείχνει απίθανο το συγκεκριμένο ματς να ξεφύγει από το «Χ».

41' Ισορροπημένο ματς σε αργό ρυθμό και χωρίς φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

43' ΓΚΟΟΟΛΛΛ!!! Η Ορουγουάη παίρνει το προβάδισμα. Όλα ξεκίνησαν από τον Φορλάν, ο οποίος έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Καβάνι και αυτός με ιδανική σέντρα βρήκε τον Σουάρες, που με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Πέρες για το 1-0.

45+1' Λήξη του πρώτου μέρους. Με αυτό το σκορ το Μεξικό περνάει στην επόμενη φάση. Εκτός συνέχειας θα μείνει εάν δεχθεί ακόμα ένα γκολ και ταυτόχρονα η Ν. Αφρική πετύχει το 3-0 απέναντι στη Γαλλία. Σε αυτή την περίπτωση περνάνε οι διοργανωτές.

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία μέχρι στιγμής.


1.Ουρουγουάη 7 (4-0)
2.Μεξικό 4 (3-2)
3.Νότιος Αφρική 4 (3-4)
4.Γαλλία 1 (0-4)

46' Σέντρα στην επανάληψη.

46' Αλλαγή για το Μεξικό. Ο Μπαρέρα αντί του Γκουαρδάδο.

50' Προσπάθεια και σουτ του Καβάνι από δεξιά, ο Όσκαρ Πέρες μπλόκαρε χαμηλά.

54' Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Ουρουγουάη. Ο Πέρες αποκρούει εντυπωσιακά τη δυνατή κεφαλιά του Λουγκάνο μετά τη σέντρα του Φορλάν ενώ στη συνέχεια το κοντινό σουτ σταματάει στα πόδια των αμυντικών του Μεξικό.

57'
Αλλαγή για τη Μεξικό. Ο Κάστρο αντί του Μορένο.

63' Δεύτερη αλλαγή για τους Μεξικανούς. Ο Χαβιέρ Ερνάντες αντί του Μπλάνκο.

65' Τεράστια ευκαιρία για το Μεξικό να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Ροντρίγκες δεν κατάφερε να πιάσει γεμάτα την κεφαλιά ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει λίγο άουτ.

68' Κίτρινη κάρτα στον Φουσίλε.

76' Αλλαγή για την Ουρουγουάη. Ο Περέιρα εκτός αγώνα, στη θέση του ο Αντρές Σκότι.

77' Κίτρινη κάρτα στον Χαβιέ Ερνάντες.

85' Κίτρινη κάρτα στον Κάστρο.

93' Λήξη του ματς. Η Ουρουγουάη στην πρώτη θέση, δεύτερο το Μεξικό που κατά πάσα πιθανότητα θα αναμετρηθεί με την Αργεντινή στους 16.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: