ΣΙΝΕ

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Σλοβενία-Αγγλία 0-1

Χιτσκοκικό φινάλε στον 3ο όμιλο του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Αγγλία στον αγώνα με την Σλοβενία έψαχνε τη νίκη και η αντίπαλος της την ισοπαλία για την πρόκριση. Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο σημείωσε το «χρυσό» γκολ με τον Ζερμέν Ντεφόε, που ψηφίστηκε και καλύτερος παίκτης του ματς, στο πρώτο ημίχρονο και με την λήξη του αγώνα οι παίκτες των δύο ομάδων ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς αφού η Αγγλία.... περνούσε σαν πρώτη και η Σλοβενία σαν δεύτερη τον όμιλο σε συνδυασμό με το 0-0 του ΗΠΑ-Αλγερία που βρισκόταν στις καθυστερήσεις.
Ακολούθησε κατήφεια αφού δεν υπολόγιζαν τον Λάντον Ντόνοβαν που σκόραρε ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το τελευταίο σφύριγμα στο Πορτ Ελίζαμπεθ. Η Αγγλία προκρίθηκε αλλά σαν δεύτερη και οι Σλοβένοι γυρίζουν στην πατρίδα τους.

Μεταμορφωμένη προς το καλύτερο η εθνική Αγγλίας.  Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο κατά διαστήματα απέδειξε γιατί θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ, ωστόσο υπήρχαν και σημεία στα οποία οι Αγγλοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν σε πιο γήπρεδο βρίσκονταν. Το σκορ άνοιξε στο 23΄, μετά από παράλληλη μπαλιά του Μίλνερ και προβολή του Τζερμέιν Ντεφόου που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο κυριαρχούσαν, έχασαν κι άλλες ευκαιρίες με πιο σημαντική του σουτ του Στίβεν Τζέραρντ μέσα από την περιοχή, που εξουδετέρωσε ο Χαντάνοβιτς. Γενικά, ο γκολκίπερ της Ουντινέζε ήταν σε σπουδαία μέρα, έσωσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Τέρι στο 57΄ και στο επόμενο λεπτό, σε τετ α τετ με τον Ρούνι, άγγιξε τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στο... δοκάρι!

Η καλύτερη στιγμή των Σλοβενων ήταν στο 68ο λεπτό, με τρία διαδοχικά σουτ μέσα στην περιοχή του Τζέιμς! Τα δυο (Νοβάκοβιτς, Ντέντιτς) προλαβαν να μπλοκάρουν οι Αγγλοι (Τέρι, Τζόνσον) και το τελευταίο (Νοβάκοβιτς) πέρασε ελάχιστα άουτ. Ισως αυτή η ευκαιρία να θορύβησε τον Καπέλο, ο οποίος λίγο αργότερα απέσυρε τον Ρούνι, έριξε στο ματς τον Τζο Κόουλ και έκανε λιγότερο επιθετικό το σχήμα της Αγγλίας. Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, αφού η Σλοβενία δεν απείλησε έως το τέλος του αγώνα και τα "Τρία Λιοντάρια" εξασφάλισαν την πρώτη θέση του ομίλου.


Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίαζ Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς, Μπίρσα, Κόρεν, Ραντοσάβλιεβιτς, Κιρμ (79΄ Μάταβζ), Λιουμπίγιανκιτς (62΄ Ντέντιτς), Νοβάκοβιτς.
ΑΓΓΛΙΑ (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον, Απσον, Τέρι, Ασλεϊ Κόουλ, Μίλνερ, Τζέραρντ, Λάμπαρντ, Μπάρι, Ντεφόου (85΄ Χέσκι), Ρούνι (72΄ Τζο Κόουλ).


17:00 Πρώτο σφύριγμα του Γερμανού διαιτητή, κόκκινες εμφανίσεις χρησιμοποιούν οι Αγγλοι, ολόλευκες η Σλοβενία.

6΄ Σουτ του Μπίρσα, μπλοκάρει εύκολα ο Τζέιμς.

10΄ Στο 0-0 και οι δύο αναμετρήσεις, μέχρι στιγμής από τον όμιλο προκρίνονται η Σλοβενία σαν πρώτη και οι ΗΠΑ στη δεύτερη θέση.

14΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάμπαρντ, μπλοκάρει ο Χαντάνοβιτς.

18΄ Κεφαλιά του Τέρι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τζέραρντ, η πορεία της μπάλας δεν ανησυχεί τον Χαντάνοβιτς.

20΄ Ο Χαντάνοβιτς μπλοκάρει και πάλι την μπάλα, αυτή τη φορά από σουτ του Τζόνσον.

23΄ ΓΚΟΟΟΛ! 1-0 για την Αγγλία με τον Ζερμέν Ντεφόε. Ο Μίλνερ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξία και ο επιθετικός των Αγγλων δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι στιγμής η Αγγλία πρώτη στον όμιλο, η Σλοβενία δεύτερη.

30΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Αγγλία να «καθαρίσει» το ματς. Ο Ρούνεϊ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα της Σλοβενίας, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Τζέραρντ πλάσαρε αλλά ο Χαντάνοβιτς έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

40΄ Ο Τζόκιτς δέχεται την πρώτη κίτρινη κάρτα του αγώνα.

45΄ Τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες μέχρι στιγμής είναι στους «16» της διοργάνωσης, η Αγγλία σαν πρώτη και η Σλοβενία σαν δεύτερη του ομίλου.

18:00 Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο με την Αγγλία να προηγείται 1-0 της Σλοβενίας.

46΄ Μεγάλη ευκαιρρία για την Αγλία, ο Ντεφόε δεν μπορεί να σκοράρει.

48΄ Κάρτα για την Αγγλίαα, την βλέπει ο Τζόνσον.

49΄ Γκολ του Ντεφόε ακυρώνεται ως οφ σάιντ αφού ό Ρούνεϊ που του έδωσε την ασίστ ήταν εκτεθημένος όταν πήρε την μπάλα.

57΄ Ο Μπάρι στην εκτέλση του κόρνερ, ο Τέρι παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, σπουδαία επέμβαση του Χαντάνοβιτς σε κόρνερ.

58΄ Εκπληκτική ευκαιρία για την Αγγλία. Ο Λάμπαρντ έβγαλε με εξαιρετική μπαλιά τον Ρούνεϊ τετ-α-τετ με τον Χαντάνοβιτς. Ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρο αλλά όχι και το δοκάρι της Σλοβενίας.

62΄ Αλλαγή για την Σλοβενία, ο Ντέντιτς στη θλεση του Λιούμπιανκιτς.

68΄ Ο Κορέν σουτάρει, η μπάλα μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζέιμς.

72΄ Πρώτη αλλαγή για την Αγγλία. Ο Ρούνεϊ εκτός αγωνιστικού χώρου, στη  θέση του ο Τζο Κόουλ.

79΄ Δεύτερη αλλαγή για τη Σλοβενία, ο Μάταβτζ στη θέση του Κιρμ.

79΄ Κίτρινη κάρτα στον Μπίρσα.

81΄ Τρίτη κάρτα για του Σλοβένους, αυτή τη φορά στον Ντέντιτς.

86΄ Αλλαγή, στη θέση του σκόρερ Ντεφόε, ο Εμίλ Χέσκι.

93΄ Τελευταίο σφύριγμα. Η Αγγλία προκρίνεται σαν δεύτερη μετά το 1-0, η Σλοβενία αποκλείστηκε.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: