ΣΙΝΕ

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Γαλλία-Μεξικό 0-2

 Το Μεξικό ήταν εμφανώς ανώτερο από το «φάντασμα» της Γαλλίας και έφτασε δικαίως στην νίκη με 2-0, που το φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ. Οι «τρικολόρ» δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα του παρελθόντος και πλέον βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση. Τα γκολ για το..... συγκρότημα του Χαβιέρ Αγκίρε σημείωσαν οι Ερνάντες (64') και....Μπλάνκο (πεν. 79').

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα φτωχό σε φάσεις, με το Μεξικό όμως να έχει τον έλεγχο του αγώνα και την Γαλλία να μην μπορεί να δημιουργήσει ούτε μία (!) αξιόλογη φάση μπροστά από τα καρέ του Πέρες. Το συγκρότημα του Χαβιέρ Αγκίρε δεν έχασε κάποια κλασική ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο, όμως απείλησε στο 27', όταν ο Γιορίς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Σαλσίδο.

Οι «τρικολόρ» μπήκαν πιο δυνατά στο β' ημίχρονο και στο 54΄ είχαν την πρώτη τους ευκαιρία, με το σουτ του Μαλουντά από το ύψος της περιοχής να διώχνει σε κόρνερ ο Πέρες. Ενα λεπτό αργότερα ο γκολκίπερ του Μεξικού απέκρουσε το σουτ του Ριμπερί. Στο ίδιο λεπτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Χαβιέρ Ερνάντες, η παρουσία του οποίου αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του ματς.  Στο 64' ο Ερνάντες έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Γαλλίας, πέρασε και τον Γιορίς, σημειώνοντας το 1-0. Οι «μπλε» έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν και ο Αμπιντάλ στο 77' έδωσε τέλος στις όποιες φιλοδοξίες της ομάδας του να πάρει κάτι θετικό από το ματς ανατρέποντας ηλιθιωδώς τον Μπαρέρα. Ο Μπλάνκο στο 79' ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα του πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Η λήξη του αγώνα βρήκε τους Μεξικανούς να πανηγυρίζουν την πρώτη νίκη στην ιστορία τους κόντρα στους Γάλλους και βρίσκονται πλέον μία ανάσα από την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ.

Την τελευταία αγωνιστική το Μεξικό αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη, με τις δύο ομάδες να «βολεύονται» και με την ισοπαλία για να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ασχέτως από το αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού του ομίλου ( Νότια Αφρική-Γαλλία).

Διαιτητής: Καλίλ Αλ-Γκαμντί (Σαουδική Αραβία)
Κίτρινες: Τουλαλάν, Αμπιντάλ - Φράνκο, Μορένο, Χουάρες, Ροντρίγκες

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γαλλία: Γιορίς, Σανιά, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Ριμπερί, Γκοβού (69' Βαλμπουενά), Εβρά, Τουλαλάν, Μαλουντά, Ντιαμπί, Ανελκά (46' Ζινιάκ).
Μεξικό: Πέρες, Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Μάρκες, Οσόριο, Τοράδο, Φράνκο (62' Μπλάνκο), Βέλα (31' Μπαρέρα), Μορένο, Χουάρες (55' Ερνάντες), Ντο Σάντος.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: