ΣΙΝΕ

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Σλοβακία-Παραγουάη 0-2

Πολύ κοντά στην πρόκρισή της στην φάση των «16» του παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής βρίσκεται η Παραγουάη.
Το συγκρότημα του Χεράρδο Μαρτίνο νίκησε με άνεση τη Σλοβακία στο «Φρι Στέιτ Στέιντιουμ» του Μπλουμφοντέιν πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (Βέλα στο 27' και Ριβέρος στο 86'). Έτσι, οι Παραγουανοί χρειάζονται ουσιαστικά μόλις έναν πόντο στον τελευταίο τους αγώνα απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, ώστε να..... πανηγυρίσουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάσης της διοργάνωσης. Απογοήτευσε για δεύτερο διαδοχικό ματς η Σλοβακία, πολύ «λίγη» ομάδα για Μουντιάλ, χωρίς λύσεις και φαντασία στο παιχνίδι της.

Οι συνθέσεις:
ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Στρμπα, Βάις, Κόζακ, Σέστακ, Βίτεκ, Ντούριτσα, Χάμσικ, Σάλατα 
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Μορέλ, Μπονέτ, Σάντα Κρους, Βέρα, Ντα Σίλβα, Β. Κάσερες, Ριβέρος, Βαλντές, Λούκας, Αλκαράς.


3' / Πρώτη καλή στιγμή, με το σουτ του Σάντα Κρους (που κόντραρε και στον Σκρτελ) ν' αποκρούεται απ' τον Μούχα σε κόρνερ.

10' / Με τους Παραγουανούς να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους για την αντίπαλη εστία, συμπληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

19' / Ο Βαλντές «έστρωσε» την μπάλα στον Ριβέρος, αυτός έπιασε το σουτ απ' το ύψος του ημικυκλίου, αλλά ο Μούχα μπλόκαρε σταθερά.

23' / Βέρα και Μπάριος συνδυάστηκαν όμορφα και ο τελευταίος δοκίμασε ένα σουτ από πλάγια δεξιά εντός περιοχής στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω απ' την εστία του Μούχα.

25' / Μακρινό διαγώνιο σουτ του Βαλντές πέρασε έξω απ' το αριστερό δοκάρι της εστίας των Σλοβάκων.

27'-ΓΚΟΛ! / Σλοβακία-Παραγουάη 0-1 / Ο Μπάριος βρήκε πολύ όμορφα τον Βέρα κι αυτός ανάμεσα σε δύο Σλοβάκους αμυντικούς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μούχα.

30' / Η Παραγουάη ελέγχει τον αγώνα και δεν έχει αφήσει μέχρι τώρα τη Σλοβακία να γίνει απειλητική.

37' / Ο Κόζακ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Σάλατα έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ. Αυτή είναι και η πρώτη «καλή» στιγμή για τους Σλοβάκους στο ματς.

39' / Μεγάλη ευκαιρία για την Παραγουάη, με τον Σάντα Κρους να εκμεταλλεύεται τα λάθη και τις κόντρες και να πιάνει το σουτ απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Μούχα έδιωξε σωτήρια με το δεξί του πόδι.

42' / Κίτρινη κάρτα στον Ντούριτσα (Σλοβακία) για σκληρό φάουλ πάνω στον Ριβέρος.

45' / Κίτρινη κάρτα στον Βέρα (Παραγουάη) για φάουλ πάνω στον Ντούριτσα.

45' / Ένα λεπτό θα είναι η καθυστέρηση στο α' ημίχρονο.

15.16 Λήξη ημιχρόνου. Σλοβακία-Παραγουάη 0-1. Δίκαιη προηγείται στο σκορ η Παραγουάη, οι παίκτες της οποίας ελέγχουν το ματς κι έχουν απειλήσει αρκετές φορές την αντίπαλη εστία (τα σουτ είναι 8-1). «Μπλοκαρισμένη» η Σλοβακία, που δεν δείχνει τίποτα το ιδιαίτερο σαν ομάδα, όπως δηλαδή είχε πράξει και απέναντι στη Νέα Ζηλανδία πριν από πέντε μέρες.

15.32 Έναρξη του β' ημιχρόνου.

47' / Κίτρινη κάρτα στον Σέστακ (Σλοβακία) για αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Ριβέρος.

55' / Μέτριος ρυθμός στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, με τους Σλοβάκους να επιδιώκουν την ισοφάριση, αλλά χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα για διάσπαση της άμυνας των Παραγουανών.

65' / Έχουμε διανύσει 20 λεπτά στο β' ημίχρονο και καμία φάση της... προκοπής δεν έχει σημειωθεί μπροστά στις δύο εστίες. Η Παραγουάη έχει δώσει χώρο στη Σλοβακία, αλλά η τελευταία δεν έχει βρει το δρόμο προς το τέρμα του Βιγιάρ.

68' / Αλλαγή για την Παραγουάη-Ο Τόρες αντικαθιστά τον Βαλντές.

70' / Αλλαγή για τη Σλοβακία-Ο Χολόσκο αντικαθιστά τον Σέστακ.

72' / Πρώτη καλή στιγμή στο β', με τον Σάντα Κρουζ να βρίσκει από αριστερά τον Βέρα κι αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω απ' το δεξί δοκάρι της εστίας του Μούχα.

77' / Δυνατό μακρινό σουτ του Τόρες πέρασε λίγο πάνω απ' την εστία του Μούχα, που ήλεγχε την πορεία της μπάλας.

82' / Αλλαγή για την Παραγουάη-Ο Καρδόσο αντικαθιστά τον Λούκας.

83' / Αλλαγή για τη Σλοβακία-Ο Στοχ αντικαθιστά τον Σάλατα.

84' / Κίτρινη κάρτα στον Βάις (Σλοβακία), για μαρκάρισμα πάνω στον Καρδόσο.

86'-ΓΚΟΛ! / Σλοβακία-Παραγουάη 0-2 / Εκτέλεση φάουλ απ' τον Τόρες, ο Ντα Σίλβα έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Ριβέρος κι αυτός με όμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μούχα.

88' / Αλλαγή για την Παραγουάη-Ο Μπαρέτο αντικαθιστά τον Βέρα.

90' / Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: