ΣΙΝΕ

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ολλανδία-Ιαπωνία 1-0

 
Ένα δεκάλεπτο ξέσπασμα στις αρχές της επανάληψης ήταν αρκετό για την Ολλανδία ώστε να φτάσει σε ένα «χρυσό» τρίποντο επί της Ιαπωνίας, που την φέρνει με το… ενάμισι πόδι στους «16» του Μουντιάλ. Ο Σνάιντερ έλυσε το γόρδιο δεσμό στο 53’ για τους «οράνιε», οι οποίοι στα τελευταία λεπτά ...έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για πιο ευρύ σκορ.
Οι «οράνιε» μετά από αυτή τη νίκη νιώθουν τη μοναξιά της κορυφής με.... έξι βαθμούς στον 5ο όμιλο και πλέον θέλουν μη νίκη του Καμερούν το βράδυ κόντρα στη Δανία ώστε να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Στον αντίποδα, οι Ιάπωνες προσπάθησαν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα με φουλ άμυνα, όμως δεν τα κατάφεραν όπως συνέβη στο ματς της πρεμιέρας και πλέον θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελευταίο αγώνα με τη Δανία.

Στον πρώτο ημίχρονο το συγκρότημα του φαν Μάρβαϊκ είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας, όμως δεν είχε τις ευκαιρίες, παρουσιάζοντας απογοητευτική εικόνα για δεύτερο διαδοχικό ματς. Οι «Σαμουράι» ήταν καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και με συνεχής πίεση εξουδετέρωσαν κάθε προσπάθεια των «οράνιε» για γκολ ενώ ταυτόχρονα προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν στην κόντρα.

Το σκηνικό στην επανάληψη κινήθηκε στο ίδιο τέμπο με την Ολλανδία να ξεκινάει δυνατά και να ανοίγει το σκορ στο 53ο λεπτό με το δυνατό σουτ του Γουέσλεϊ Σνάιντερ έξω από την περιοχή να καταλήγει στο βάθος της εστίας μετά την κακή απόκρουση του Καβασίμα.

Το γκολ αυτό ανάγκασε την ομάδα του Τακέσι Οκάντα να αντεπιτεθεί για το γκολ της ισοφάρισης. Οι Ιάπωνες πίεσαν, όμως η τελική προσπάθεια δεν ήταν η ενδεδειγμένη με αποτέλεσμα οι Ολλανδοί να μην δυσκολευτούν να κρατήσουν το προβάδισμα. Μάλιστα, μετά την είσοδο των Ελία, Αφελάι και Χούντελαρ η ομάδα του φαν Μάρβαϊκ απέκτησε φρεσκάδα και στα τελευταία λεπτά απώλεσε σπουδαίες ευκαιρίες στην ανοιχτή άμυνα των αντιπάλων για ένα μεγαλύτερο σκορ.

Λεπτό προς λεπτό

1' Έναρξη του αγώνα. Μπερτ φαν Μάρβαϊκ και Τακέσι Οκάντα παρέταξαν τις ίδιες ενδεκάδες με την πρεμιέρα καθώς είναι υπέρμαχοι της λογικής πως ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

9' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ από μακρινή απόσταση, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

11' Η απάντηση της Ιαπωνίας ήρθε με το σουτ στην κίνηση του Ναγκατόμο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Στεκέλενμπουργκ. 

20' Οι «οράνιε» έχουν μια ανούσια κατοχή της μπάλας, ενώ η Ιαπωνία προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα.

30' Οι δύο ομάδες αδυνατούν να δημιουργήσουν φάσεις. Κακό παιχνίδι μέχρι στιγμής.

36' Πρώτη κίτρινη κάρτα του ματς στον φαν ντερ Βιλ για αντικανονικό μαρκάρισμα.

38' Επιτέλους ένα σουτ εντός εστίας από την Ιαπωνία με τον Ματσούι λίγο έξω από την περιοχή, μπλοκάρει εύκολα ο Στεκέλενμπουργκ.

41' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χόντα, η μπάλα πολύ πάνω από τα δοκάρια.

45+1' Λήξη ενός πολύ φτωχού πρώτου μέρους. Οι Ιάπωνες έχουν πέντε τελικές προσπάθειες, την ίδια στιγμή που στην πρεμιέρα δημιούργησαν μόλις τρεις σε όλο τον αγώνα. Σίγουρα υπάρχει μια μικρή βελτίωση. Όσο για τους «οράνιε» συνεχίζουν να απογοητεύουν. Μήπως ήρθε η ώρα του Ρόμπεν;

46' Σέντρα στην επανάληψη. Καμία αλλαγή από τις δύο ομάδες.

48' Σέντρα του Φαν Μπρόχορστ από αριστερά, ο Φαν Πέρσι έπιασε την κεφαλιά, όμως ήταν αδύναμη και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Καβασίμα.

53' ΓΚΟΟΟΛΛ!!! Η Ολλανδία παίρνει το προβάδισμα. Ο Φαν Μπρόχορστ έκανε την σέντρα, ο Φαν Πέρσι έστρωσε την μπάλα στον Σνάιντερ και αυτός με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Καβασίμα, που φέρει ευθύνη για το γκολ καθώς έκανε λάθος υπολογισμό.

56'
Δυνατό σουτ του Οκούμπο έξω δεξιά από τη μεγάλη περιοχή, ο Στεκέλενμπουργκ θα μπλοκάρει.

64'
Αλλαγή για την Ιαπωνία. Ματσού έξω, στη θέση του ο Νακαμούρα.

70'
Οι "Σαμουράι" έχουν ανέβει και πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης.

72' Αλλαγή για την Ολλανδία. Ο Ελία στη θέση του φαν ντερ Φάαρτ.

76' Αλλαγή για την Ιαπωνία. Ο Χασέμπε έξω, στη θέση του ο Οκαζάκι.

77' Τρίτη αλλαγή για την Ιαπωνία. Ο Οκούμπο έξω, στη θέση του ο Ταμάδα.

82' Δεύτερη αλλαγή για την Ολλανδία. Ο Αφελάι στη θέση του Σνάιντερ.

85' Ευκαιρία για την Ολλανδία να τελειώσει το ματς, όμως ο Καβασίμα αποκρούει σωτήρια στο τετ-α-τετ του Αφελάι.

88'
Τεράστια ευκαιρία με τον Χούντελαρ απέναντι στον Καβασίμα, ο πορτιέρο της Ιαπωνία έδιωξε σωτήρια.

87'
Τρίτη αλλαγή για την Ολλανδία. Ο Χούντελαρ στη θέση του Φαν Πέρσι.

90'
Η Ιαπωνία χάνει ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Οκαζάκι βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, όμως έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

93' Τέλος του αγώνα. Σημαντική νίκη για τους ορανιε, που πλέον μπορούν να σκέφτοναι τους 16.

Συνθέσεις:

Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ):
Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχοστ, Φαν Μπόμελ, Κάουτ, Ντε Γιονγκ, Φαν Πέρσι (88' Χούντελααρ), Σνάιντερ (83' Αφελάι), Φαν Ντερ Φααρτ (72' Ελία).

Ιαπωνία (Τακέσι Οκάντα):
Καβασίμα, Άμπε, Κομάνο, Τούλιο, Ναγκατόμο, Έντο, Ματσούι (64' Νακαμούρα), Οκούμπο (77' Ταμάντα), Χασέμπε (77' Οκαζάκι), Χόντα, Νακαζάβα

Διαιτητής:
Έκτορ Μπαλντάσι (Αργεντινή)

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: