ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Χιλή – Ελβετία 1-0

Ένα τέρμα του Μαρκ Γκονζάλες στο 75ο λεπτό ήταν αρκετό για τη Χιλή ώστε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Ελβετίας, που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 30' λόγω αυστηρής αποβολής του Μπεχραμί, και να φέρει την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα μια ανάσα από την πρόκριση στους «16».
Η ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ με τη γνωστή αμυντική τακτική, που έδειξε και στην πρεμιέρα με την Ισπανία, προσπάθησε να..... «κλέψει» το ματς, όμως μετά την κόκκινη κάρτα τα πράγματα έγιναν εξαιρετικά δύσκολα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελβετία ξεπέρασε το ρεκόρ απαραβίαστης εστίας (550 λεπτά) σε τελική φάση Μουντιάλ, που κατείχε η Ιταλία από το 1990. Συγκεκριμένα δέχθηκε το γκολ στο 557ο λεπτό. 
Το πρώτο μέρος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς στόχος και των δύο ομάδων ήταν πρώτιστα το μηδέν στην άμυνα. Ύστερα από ένα ημίωρο χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο συνέβη η φάση που άλλαξε ριζικά το σκηνικό του αγώνα. Στο 31ο λεπτό ο Μπεχραμί άπλωσε άτσαλα το χέρι του στο πρόσωπο του Βιδάλ στην προσπάθεια του να τον αποφύγει και ο Γκαμντί έβγαλε την απευθείας κόκκινη κάρτα, σε μια άκρως υπερβολική απόφαση.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα, όμως η διπλή αλλαγή του Μπιέλσα με την είσοδο των Βαλβίδια και Μαρκ Γκονζάλες έκανε ακόμα πιο επιθετική τη Χιλή, η οποία προειδοποίησε στο 49ο λεπτό με το ακυρωθέν γκολ του Αλέξις. Παρ' όλα αυτά, η Ελβετία έβρισκε λύσεις στις επιθέσεις των αντιπάλων και όσο περνούσε η ώρα τόσο πίστευε στην ισοπαλία.

Τελικά η λύση για την «La Roja » ήρθε στο 75ο λεπτό όταν μετά από κούρσα ο Παρέδες σέντραρε  στον Μαρκ Γκονζάλες και ο άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έγραψε το τελικό 1-0. Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες της Χιλής βρήκαν πολλούς ανοιχτούς χώρους στην αντεπίθεση και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για πιο ευρύ σκορ, κάτι που λίγο έλειψε να το πληρώσουν στις καθυστερήσεις, όταν ο Ντέρντιγιοκ απώλεσε ανεπανάληπτη ευκαιρία απέναντι από τον Μπράβο για την ισοφάριση.

Πλέον στο 8ο όμιλο η ομάδα του Μπιέλσα απέκτησε το πλεονέκτημα για την πρόκριση, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμα και τριπλής ισοβαθμίας με έξι βαθμούς μετά το πέρας της τελευταίας αγωνιστικής.

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του ματς


Σέντρα στο ματς.

2' Κίτρινη κάρτα στον Σουάσο (Χιλή) για μαρκάρισμα στον Γκριχτίνγκ.

10'
Διπλή ευκαιρία για τη Χιλή. Το πρώτο σουτ του Βιδάλ από αριστερά, αποκρούει ο Μπενάλιο, η μπάλα στη συνέχεια φτάνει στον Καρμόνα, ο οποίος με νέο σουτ δοκιμάζει ξανά τα ρεφλέξ του Μπενάλιο, που εξουδετερώνει.

18' Κίτρινη κάρτα στον ΕνΚούφο.

22' Κίτρινη στον Καρμόνα για μαρκάρισμα στον Μπεχράμι.

25'
Κίτρινη κάρτα στον Πόνσε για επικίνδυνη προβολή.

30' Υπάρχει ρυθμός στο ματς, ωστόσο λείπουν οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η Χιλή έχει μια μικρή υπεροχή μέχρι στιγμής.

31' Με δέκα παίκτες μένει η Ελβετία. Ο Γκαμντί αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μπεχραμί, θεωρώντας ότι έκανε αγκωνιά στον Βιδάλ στην προσπάθεια του να τον αποφύγει. Κάτι παραπάνω από υπερβολική η απόφαση του Σαουδάραβα διαιτητή.

39'
Ένα μακρινό σουτ του Ινλέρ, δεν έχει καμία τύχη.

40'
Σουτ του Αλέξις Σάντσες από ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή, ο Μπενάλιο στη σωστή θέση μπλοκάρει σταθερά.

42'
Αλλαγή για την Ελβετία. Ο Φράι εκτός αγώνα, στη θέση του ο Μπαρνέτα.

45+2'
Λήξη του πρώτου μέρους. Η Χιλή έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα και πιέζει για το γκολ. Στον αντίποδα, η Ελβετία με παίκτη μείον αγωνίζεται φουλ αμυντικά για να αποσπάσει μια χρυσή ισοπαλία.

46' Διπλή αλλαγή για την Χιλή. Ο Βαλβίδιο και ο Γκονζάλες παίρνουν τη θέση των Σουάζο και Βιδάλ.

46' Σέντρα στην επανάληψη.

48' Κίτρινη κάρτα στον Μπαρνέτα για μαρκάρισμα στον Μποσεζούρ

49' Ο Αλέξις Σάντσες στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με σουτ από μακρινή απόσταση, όμως ο επόπτης ακυρώνει το γκολ καθώς τρεις παίκτες της Χιλής ήταν σε θέση οφ-σάιντ και επηρέασαν τη φάση.

55' Ο Σάντσες κλέβει την μπάλα από τον Γκριχτίνγκ, αλλά ο Μπενάλιο νικάει τον Χιλιανό στο τετ-α-τετ.


60
' Από μια κίτρινη κάρτα στους Ινλέρ και Φερνάντεζ.

61'
Κίτρινη κάρτα στον Μέντελ για σπρώξιμο στον Φον Μπέργκεν.

65'
Αλλαγή για τη Χιλή. Ο Παρέδες μέσα στη θέση του Φερνάντες.

68' Αλλαγή για την Ελβετία. Ο Ενκούφο δίνει τη θέση του στον Ντερντιγιόκ.

70'
Η Ελβετία έσπασε ένα εκπληκτικό ρεκόρ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς κράτησε ανέπαφη την εστία της για παραπάνω από 552 λεπτά. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στην Ιταλία από το 1990.

75' ΓΚΟΟΟΛΛΛ!!!! Η Χιλή έλυσε το γόρδιο δεσμό και πήρε προβάδισμα. Ο Παρέδες από αμφισβητούμενη θέση βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ελβετίας και με ιδανική σέντρα βρήκε τον Μαρκ Γκονζάλες, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

77'
Αλλαγή για την Ελβετία. Ο Μπουνιάκου στη θέση του Φερνάντες.

84' Μεγάλη ευκαιρία για τη Χιλή με το δυνατό σουτ του Παρέδες μέσα από την περιοχή να φεύγει άουτ.

89' Νέα τεράστια ευκαιρία για τη Χιλή ξανά με τον Παρέδες, ο οποίος βρέθηκε φάτσα με τον Μπενάλιο, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

90'
Η Ελβετία χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Ντερντιγιόκ να πλασάρει απέναντι από τον Μπράβο μετά από εντυπωσιακό τακουνάκι του Τζίγκλερ, με την μπάλα όμως να φεύγει λίγο άουτ.

91' Κίτρινη κάρτα στον Βαλβίδια για θέατρο.

93'
Λήξη του ματς. Σπουδαία νίκη για τη Χιλή, η Ελβετία μένει ωστόσο ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης.


Οι συνθέσεις:

Χιλή (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Πόνσε, Ίσλα, Καρμόνα, Σάντσες, Βιδάλ, Σουάζο, Φερνάντες, Μποσεζούρ, Μέντελ, Χάρα.

Ελβετία (Ότμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Φον Μπέργκεν, Χούγκελ, Ινλέρ, Φράι, Ενκούφο, Μπεχράμι, Γκρίχτινγκ, Φερνάντες, Τσίγκλερ.

Διαιτητής: Χαλίλ αλ Γκαμντί (Σαουδική Αραβία).

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: