ΣΙΝΕ

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΗΠΑ-Αλγερία 1-0

Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκαν οι ΗΠΑ στον αγώνα με την Αλγερία. Οι Αμερικανοί έως το 91' βρίσκονταν εκτός συνέχειας του Μουντιάλ, όμως το γκολ του Λάντον Ντόνοβαν χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, αλλά και την πρωτιά στον 3ο Ομιλο (υπερείχε στην ισοβαθμία με την Αγγλία).
Η Αλγερία, η οποία ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, είχε την ευκαιρία να... ανοίξει το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ωστόσο το σουτ του Ματμούρ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χάουαρντ. Στο 5΄ οι Αφρικανοί «άγγιξαν» το γκολ με τον Τζιμπούρ, ωστόσο το σουτ του επιθετικού της ΑΕΚ από το ύψος του πέναλτι «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Χάουαρντ. Η Αλγερία συνέχισε να πιέζει για κάποιο γκολ, ωστόσο στη συνέχεια οι Αμερικανοί ισορρόπησαν και απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Μπολχί, με τον Ντέμπσεϊ να στέλνει στο 20΄ την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του να ακυρώνεται λανθασμένα ως οφσάιντ (σ.σ. ο άσος της Φούλαμ βρισκόταν στην ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυνόμενο της Αλγερίας). Στο 35΄ ο Ντόνοβαν «τροφοδότησε» τον Ντέμπσεϊ, ωστόσο το σουτ του τελευταίου απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Αλγερίας, ενώ στο 37΄ ο Άλτιντορ πρόλαβε τον Ντόνοβαν στην μπαλιά του Μπράντλεϊ, αλλά το σουτ του έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 57΄ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν με τον Ντέμπσεϊ, ο οποίος «σημάδεψε» το δοκάρι του Μπολχί, ενώ στη συνέχεια πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα άουτ. Τελικώς οι Ηνωμένες Πολιτείες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ντόνοβαν, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από την ασταθή απόκρουση του Μπολχί στο πλασέ του Ντέμπσεϊ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0), αλλά και την ομάδα του στην επόμενη φάση.

Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέεκερε (Βέλγιο)
Κόκκινη κάρτα: Γιαχιά (90+3΄, 2η κίτρινη)
Κίτρινες κάρτες: Άλτιντορ, Μπίσλεϊ - Γεμπντά, Γιαχιά, Λασέν

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Τσερούντολο, ΝτεΜέριτ, Μπορνστάιν (80΄ Μπίσλεϊ), Μποκανέγκρα, Ντόνοβαν, Μπράντλεϊ, Εντού (64΄ Μπαντλ), Ντέμπσεϊ, Άλτιντορ, Γκόμεζ (46΄ Φεϊλχάμπερ).
ΑΛΓΕΡΙΑ (Ραμπάχ Σααντάν): Μπολχί, Μπουγκέρα, Χαλίς, Γιαχιά, Μπελχάτζ, Καντίρ, Γεμπντά, Λασέν, Ζιανί (69΄ Γκεντιουρά), Τζιμπούρ (65΄ Γκεζάλ), Ματμούρ (85΄ Σαϊφί).


Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του παιχνιδιού


5΄ Σπουδαία φάση για την Αλγερία. Σουτ του Τζιμπούρ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Χάουαρντ.

9΄ Σουτ του Τζιμπούρ από πλάγια θέση, η μπάλα άουτ.

10΄ Στο 0-0 και οι δύο αναμετρήσεις, μέχρι στιγμής από τον όμιλο προκρίνονται η Σλοβενία ως πρώτη και οι ΗΠΑ στη δεύτερη θέση.

12΄ Ο Γέμπντα της Αλγερίας αντικρίζει την πρώτη κίτρινη κάρτα του Ντεμπλέκερε.

20΄ Ακυρώθηκε γκολ των ΗΠΑ, εσφαλμένα. Ο Μπολχί απόκρουσε σουτ του Γκόμεζ και ο Ντέμπσεϊ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο επόπτης σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ αλλά ο Αμερικάνος παίκτης καλυπτόταν.

23΄ Το γκολ της Αγγλία αλλάζει τα δεδομένα στον όμιλο αφού η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο πέρασε στην πρώτη θέση και η Σλοβενία στη δεύτερη.

35΄ Πολύ κοντά στο 1-0 οι ΗΠΑ. Ο Ντέμπσεϊ βρέθηκε απέναντι από τον Μπολχί αλλά ο τερματοφύλακας της Αλγερίας τον νίκησε διατηρώντας την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης.

42΄ Σουτ του Ντέμπσεϊ, ο Μπολχί μπλοκάρει σταθερά.

45΄ Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. ΟΙ δύο ομάδες πρέπει να σκοράρουν και να διεκδικήσουν τη νίκη αν θέλουν να προκριθούν στην επόμενη φάση.

18:01 Το δεύτερο ημίχρονο αρχίζει με αλλαγή για τις ΗΠΑ, στη θέση του Γκόμεζ ο Φιλχάμπερ.

57΄ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τις ΗΠΑ. Ο Ντέμπσεϊ σημαδεύει το δοκάρι της Αλγερίας και στη συνέχεια σουτάρει άουτ σε σχεδόν κενή εστία.

62΄ Κίτρινη κάρτα στον Αλτιντορ.

64΄ Δεύτερη αλλαγή για τις ΗΠΑ, ο Μπαντλ στη θέση του Εντού.

65΄ Αλλαγή και για την Αλγερία. Ο Ράφικ Τζιμπούρ αποχωρεί και στη θέση του μπαίνει ο Γκεζάλ.

69΄ Κεφαλιά του Μπαντλ, ο Μπολχί σώζει και πάλι την Αλγερία.

69΄ Αλλαγή για την Αλγερία, στη θέση του Ζιάνι ο Γκεντιούρα.

76΄ Ο Γιαχια αντικρίζει την κίτρινη κάρτα.

81΄ Ολοκληρώνονται οι αλλαγές των ΗΠΑ, ο Μπόρνστιν έξω, στη θέση του ο Μπίσλεϊ.

83΄ «Κιτρινίζεται» και ο Λάσεν.

85΄ Τρίτη αλλαγή για την Αλγερία, ο Σαίφι στη θέση του Ματμούρ.

91΄ ΓΚΟΟΟΟΟΛ!!! Οι ΗΠΑ από την κόλαση στον παράδεισο. Ο Ντόνοβαν πάσαρε στον Αλτιντορ, αυτός βρήκε τον Ντέμπσεϊ στο ύψος του πέναλτι, απόκρουσε ο πορτιέρο της Αλγερίας αλλά ο Ντόνοβαν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

93΄ Ο Γιάχια αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

94΄ Τελευταίο σφύριγμα. Οι ΗΠΑ στην πρώτη θέση, η Αλγερία του Ράφικ Τζιμπούρ στην τελευταία θέση του τρίτου ομίλου.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: