ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ισπανία - Πορτογαλία. 1-0


Ο Νταβίντ Βίγια σκόραρε ξανά και χάρισε στην Ισπανία την πρόκριση στα προημιτελικά, στέλνοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του πίσω στο σπίτι.
Η Ισπανία ήταν καλύτερη και πήρε δίκαια την πρόκριση περιμένοντας τώρα την Παραγουάη στον προημιτελικό του Σαββάτου.Ο Νταβίντ Βίγια έδωσε και πάλι τη λύση με το γκολ που πέτυχε στο 63 μετά από έξοχο...
συνδυασμό του Ινιέστα και του Τσάβι που έκανε την ασίστ. Ο νέος σταρ της Μπαρτσελόνα πλήγωσε τον Κριστιάνο, όταν σούταρε αρχικά πάνω στον Πορτογάλο τερματοφύλακα αλλά στη συνέχεια ψηλά στο δοκάρι και μέσα!

Στο Γκριν Πόιντ του Κέιπ Τάουν η Ισπανία πανηγύρισε τελικά χάρη στο τέταρτο γκολ του Βίγια στη διοργάνωση, με το οποίο έπιασε στην κορυφή των σκόρερ τον Ιγκουαίν και τον Βίτεκ.

Οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε ήταν από την αρχή κυρίρχοι, κάνοντας τρεις ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο, με την Πορτογαλία να ισορροπεί σταδιακά και να απειλεί κυρίως με τον Ούγκο Αλμέιδα και τον Τιάγκο.

Όλα αυτά μέχρι το γκολ του Βίγια, καθώς στη συνέχεια η Ισπανία έκανε κι άλλες ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς, αλλά ο Εντουάρντο απέκρουσε τα σουτ του Ράμος στο 77 και του Βίγια στο 78.

Η Πορτογαλία τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες καθώς στο 87 αποβλήθηκε από τον Αργεντίνο διαιτητή Έκτορ Μπαλδάσι ο Ρικάρντο Κόστα με απευθείας κόκκινη για αγκωνία στον Καπντεβίλα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Έκτορ Μπαλντάσι (Αργεντινή)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσάβι Αλόνσο(74'), Τιάγκο (80')

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ρικάρντο Κόστα (88')

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:ΙΣΠΑΝΙΑ:Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Αλόνσο (90 Μαρτσένα), Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια (88 Πέδρο), Τόρες (59 Γιορέντε)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Εντουάρντο, Κόστα, Καρβάλιο, Άλβες, Κοεντράο, Πέπε (72 Μέντες), Τιάγκο, Μεϊρέλες, Σιμάο (72 Λιέντσον), Ρονάλντο, Αλμέιδα (59 Ντάνι) 

http://www.sportnooz.gr/articles/view/mountial-i-ispania-1-0-tin-portogalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: