ΣΙΝΕ

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ν. Αφρική-Μεξικό 1-1

Ισόπαλος 1-1 ολοκληρώθηκε ο εναρκτήριος αγώνας του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανάμεσα στη Νότια Αφρική και το Μεξικό, για τον 1ο όμιλο της διοργάνωσης. Το ματς έγινε στο Γιοχάνεσμπουργκ και οι "Μπαφάνα Μπαφάνα" προηγήθηκαν με τον Τσαμπαλάλα στο 55΄, όμως ο Ραφαέλ Μάρκες ισοφάρισε στο 79΄.

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του "Σόκερ Σίτι" εμφανώς "σφιγμένοι". Για περίπου πέντε λεπτά δεν κατάφεραν να αλλάξουν πάσα, με το Μεξικό να έχει επιβάλει πλήρως το ρυθμό του και να δημιουργεί την πρώτη.... ευκαιρία με τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος στο 3΄. Ο βραζιλιάνικης καταγωγής άσος της Τότεναμ ήταν ό,τι καλύτερο στο πρώτο ημίχρονο για τους Μεξικανούς, που είχαν τον έλεγχο και έφτασαν κοντά στο γκολ αρκετές φορές με πιο χαρακτηριστική τη φάση του 32ου λεπτού, όταν ο Βέλα έβγαλε τετ-α-τετ τον Γκιγιέρμο Φράνκο, αλλά απέκρουσε ενστικτωδώς ο Κούνε. Στο 37΄ -σωστά- ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Βέλα, ενώ οι Νοτιοαφρικανοί έδειξαν κάποια δραστηριότητα στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, κυρίως από στημένες μπάλες.

Ωστόσο, στο β΄ ημίχρονο τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν. Στο 55΄ από την κάθετη πάσα του Μφέλα, ο Τσαμπαλάλα βρέθηκε σε θέση βολής και με αριστερό "κεραυνό" απο πλάγια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Οσκαρ Πέρες. Ο Ντος Σάντος προσπάθησε να ισοφαρίσει με μακρινό σουτ στο 60΄, αλλά πάλι ο Κούνε δήλωσε "παρών" με εκπληκτική απόκρουση, ενώ στο 66΄ και στο 69΄ ο Μοντίσε έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες να "τελειώσει" το ματς. Οι απώλειες αυτές αποδείχθηκαν μοιραίες για τους "Μπαφάνα Μπαφάνα", αφού στο 79΄ η άμυνα των γηπεδούχων "κοιμήθηκε", ο Ράφα Μάρκες βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κούνε και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Ενα αποτέλεσμα που "κρατήθηκε" στο 89΄ από το δεξί δοκάρι του Πέρες, αφού εκεί προσέκρουσε η μπάλα από το σουτ του Μφέλα, σκορπίζοντας την απογοήτευση στους χιλιάδες φίλους των γηπεδούχων που κατέκλυσαν το "Σοκερ Σίτι".

Διαιτητής: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

Κίτρινες: Ντίκγκατσοϊ, Μασιλέλα - Χουάρες, Τοράδο

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ (Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα): Κούνε, Γκάξα, Τουάλα (46΄ Μασιλέλα), Κουμάλο, Μοκοένα, Λοτσολονιάνε, Ντίκγκατσοϊ, Πίενααρ (83΄ Πάρκερ), Μοντίσε, Τσαμπαλάλα, Μφέλα

ΜΕΞΙΚΟ (Χαβιέρ Αγκίρε): Πέρες, Χουάρες, Μάρκες, Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Τοράδο, Αγκιλάρ (55΄ Γκουαρντάδο), Οσόριο, Ντος Σάντος, Φράνκο (73΄ Ερνάντες), Βέλα (69΄ Μπλάνκο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: