ΣΙΝΕ

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Γκάνα-Αυστραλία 1-1

 
Αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 25ο λεπτό λόγω αποβολής του Κιούελ, η Αυστραλία όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Γκάνα, που είχε διαμορφωθεί με τα γκολ του Χόλμαν (11’) και του Γκιάν (25’ πεν.), αλλά είχε την ευκαιρία να αποδράσει και με τους... τρεις βαθμούς.
Μοιραίος για τα «καγκουρό» ο Γουίλκσιρ, ο οποίος έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 72ο λεπτό να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τραγική η εικόνα των Αφρικανών μετά την αποβολή του Κιούελ, αφού δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καμία κλασική ευκαιρία στα καρέ του Σβάρτσερ. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η Αυστραλία έμεινε ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση, ωστόσο χρειάζεται οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Σερβία και ταυτόχρονα νίκη της Γκάνας επί της Γερμανίας.

Για τους Αυστραλούς το ματς αυτό ήταν η τελευταία ευκαιρία για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης και από τα πρώτα λεπτά έδειξαν την πρόθεση τους να… πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Μάλιστα ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 11ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπρεσιάνο ο Κίνγκστον έγινε το νέο θύμα της περιβόητης μπάλας του Μουντιάλ και έδωσε την ευκαιρία στον Χόλμαν να πετύχει το γκολ από κοντά.

Τα «καγκουρό» με το ψυχολογικό πλεονέκτημα υπέρ τους έλεγξαν το ρυθμό στη συνέχεια, όμως μια φάση στο 24ο λεπτό άλλαξε όλη την ιστορία του αγώνα. Ο Χάρι Κιούελ, ο οποίος αντικατέστησε τον Κέιχιλ που είχε δει την κόκκινη κάρτα στην πρεμιέρα, σταμάτησε την μπάλα με το χέρι στο σουτ του Πέιντσιλ πάνω στη γραμμή και μοιραία αποβλήθηκε από τον Ροζέτι.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Ασαμόα Γκιάν, ο οποίος σημάδεψε σωστά όπως είχε κάνει στο πρώτο ματς κόντρα στη Σερβία, και έφερε το ματς στα ίσια. Έτσι με αυτό τον απρόσμενο τρόπο η ομάδα του Ράγεβατς έγινε το φαβορί για το τρίποντο, όμως παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα έδειχνε ανήμπορη να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Σβάρτσερ πέρα από κάποια μακρινά σουτ.

Το συγκρότημα του Τιμ Φέρμπεεκ με άψογη τακτική κατέστρεψε κάθε επιθετική δραστηριότητα των παικτών της Γκάνας ενώ ήταν ιδιαίτερο επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα σε μια από αυτές ο Γουίλκσιρ έχασε μοναδική ευκαιρία για το γκολ καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Κίνγκστον. Βέβαια τα εύσημα πρέπει να απονεμηθούν και στον γερόλυκο Μαρκ Σβάρτσερ, ο οποίος με 2-3 εντυπωσιακές αποκρούσεις στα φαρμακερά μακρινά σουτ των Γκανέζων κράτησε ανέπαφη την εστία του. 
Το ματς δεν ξέφυγε ποτέ από το 1-1 παρά την ύστατη προσπάθεια των Αφρικανών στα τελευταία λεπτά και έτσι ο 4ος όμιλος παίρνει μορφή θρίλερ, αφού και οι τέσσερις ομάδες διατηρούν πιθανότητες πρόκρισης.

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του ματς


1'
Σέντρα στον αγώνα.

11' ΓΚΟΟΟΛΛΛ!!! Ανοίγει το σκορ η Αυστραλία. Μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρεσιάνο, ο Κίνγκστον χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο επερχόμενος Χόλμαν με αριστερό πλασέ την στέλνει στα δίχτυα για το 1-0.


20' Μετά το γκολ, οι Αυστραλοί ελέγχουν απόλυτα το ματς, κρατώντας μακριά από την εστία τους την Γκάνα.

24' Πέναλτι για την Γκάνα και με δέκα παίκτες η Αυστραλία καθώς ο Κιούελ σταμάτησε την μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή μετά το σουτ Πέιντσιλ μέσα από την περιοχή! Ο Ροζέτι απέβαλε σωστά τον άσο της Γαλατάσαραϊ.

25' ΓΚΟΟΟΛΛΛ!!!! Ο Ασαμόα Γκιάν στέλνει στην αντίθετη γωνία τον Σβάρτσερ από τα 11 βήματα και γράφει το 1-1. Πλήρης αλλαγή σκηνικού του ματς με τους Γκανέζους πλέον να έχουν τον πρώτο λόγο καθώς παίζουν με αριθμητικό πλεονέκτημα.

27' Ευκαιρία για τη Γκάνα να πετύχει την ανατροπή, όμως το σουτ του Ταγκόε μέσα από την περιχή και αριστερά έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σβάρτσερ.

40' Κίτρινη κάρτα στον Άντι για σκληρό τάκλιν στον Μπρεσιάνο.

44' Ο Μπόατενγκ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Σβάρτσερ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

45+1' Λήξη του πρώτου μέρους.

46' Έναρξη της επανάληψης.

50' Ο Γκιάν βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, όμως απομάκρυνε ο Σβάρτσερ.

56' Αλλαγή για την Γκάνα. Ο Ταγκόε δίνει τη θέση του στον Ογούσου-Αμπέγι. 

60' Η Γκάνα έχει τον έλεγχο και με υπομονή ψάχνει την ιδανική στιγμή για να φτάσει στην ολική ανατροπή.

63' Αλλαγή για την Αυστραλία. Ο Μπρεσιάνο δίνει τη θέση του στον Τσίπερφιλντ.

65' Ο νεοεισελθόντας Τσίπερφιλντ έπιασε την κεφαλιά, νικώντας τον Πέιντσιλ στον αέρα, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

68' Αλλαγή για την Αυστραλία. Έξω ο Χόλμαν, μέσα ο Κένεντι.

71' Ο Ασαμόα Γκιάν βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Αυστραλίας, όμως το τελείωμα του δεν ήταν το κατάλληλο και η μπάλα έφυγε άουτ.

72' Τεραστία ευκαιρία για την Αυστραλία να πάρει εκ νέου προβάδισμα. Ο Γουίλκσιρ βρέθηκε σε εξαιρετικά ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε σωτήρια ο Κίνγκστον. Στη συνέχεια της φάσης ο Κένεντι δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά.

76' Δεύτερη αλλαγή για την Γκάνα. Έξω ο σκόρερ Γκιάν, στη θέση του ο Μουντάρι.

79' Κίτρινη κάρτα στον Τζόναθαν Μενσά.

80' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έμερτον, η μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Κίνγκστον.

84' Κίτρινη κάρτα στον Ανάν.

84' Αλλαγή για την Αυστραλία. Έξω ο Γουίλκσιρ, μέσα ο Ρουκάβιτσια.

85' Δραματικό τόνο πέρνει το φινάλε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης.

87' Κίτρινη κάρτα στον Κρέιγκ Μουρ για σπρώξιμο πάνω στον Μουντάρι.

88' Τρίτη αλλαγή της Γκάνας με τον Αμόα να παίρνει τη θέση του Μπόατενγκ.

90' Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μουντάρι, ο Μενσά έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε λίγο άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για την Γκάνα.

91' Εντυπωσιακή επέμβαση του Σβάρτσερ στο σουτ του Αμπέγιε έξω από την περιοχή.

93' Λήξη του ματς. Η Αυστραλία έμεινε ζωντανή με το βαθμό της ισοπαλίας ενώ η Γκάνα με τέσσερις βαθμούς θα δώσει σκληρή μάχη με την Γερμανία την τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Συνθέσεις
:

Γκάνα (Μίλοβαν Ράγεβατς):
Κίνγκσον, Πάντσιλ, Σαρπέι, Γκιάν, Ανάν, Τζόναθαν, Ταγκοέ (56' Οβούσου-Αμπέγιε), Αϊγιού, Άντι, Ασαμόα (77' Μουντάρι), Πρίνς (87' Αμόα)

Αυστραλία (Τιμ Φέρμπεεκ):
Σβάρτσερ, Γουίλκσιρ (85' Ρουκαβίτσια), Νιλ, Μουρ, Έμερτον, Κούλινα, Κιούελ, Χόλμαν (69' Κένεντι), Βάλερι, Κέρνι, Μπρεσιάνο (66' Τσίπερφιλντ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: