ΣΙΝΕ

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Γαλλία-Ν. Αφρική 1-2

 
Η Νότια Αφρική επιβλήθηκε με 2-1 κόντρα στο «φάντασμα» της Γαλλίας, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αφού το Μεξικό ευνοήθηκε στην ισοβαθμία.
Για λύπηση οι «τρικολόρ» του Ντομενέκ, παραδόθηκαν στις ορέξεις των διοργανωτών μετά την αποβολή του Γκουρκούφ στο 25ο λεπτό ενώ.... έσωσαν τα προσχήματα στο 70', όταν και πέτυχαν το μοναδικό γκολ τους στη διοργάνωση με δράστη τον Μαλουντά. Άξια συγχαρητηρίων η «μπαφάνα-μπαφάνα», έφτασε κοντά στο όνειρο, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε μετά το 2-0 με αποτέλεσμα να χάσει την πρόκριση στη διαφορά τερμάτων με το Μεξικό.

Η απόφαση του Ντομενέκ να δώσει φανέλα βασικού στον Τζιμπρίλ Σισέ έδωσε ελληνικό ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο άσος του Παναθηναϊκού πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης, ωστόσο χάθηκε στη γενική ανυπαρξία της Γαλλίας, αφού ήταν απελπιστικά μόνος και δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά. Μέχρι την αντικατάσταση του από τον Ανρί στο 55ο λεπτό, είχε τρία επικίνδυνα σουτ στην αντίπαλη εστία, όμως δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη.

Εξ αρχής το έργο των δύο ομάδων για πρόκριση στον επόμενο γύρο ήταν δύσκολο αφού έψαχναν νίκη με διαφορά τουλάχιστον δύο γκολ και ταυτόχρονα μη ισόπαλο αποτέλεσμα στον άλλο αγώνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δούμε ένα ανοιχτό ματς από τα πρώτα λεπτά με τους «τρικολόρ» ωστόσο να ρίχνουν ρυθμούς όσο περνούσε η ώρα.

Στο 20ο λεπτό, η Νότια Αφρική πήρε το προβάδισμα με την κοντινή κεφαλιά του Κουμάλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Λιορίς ενώ πέντε λεπτά αργότερα το συγκρότημα του Ντομενέκ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αυστηρής αποβολής του Γκουρκούφ για αγκωνιά στον Σιμπάγια.

Στη συνέχεια οι «τρικολόρ» πέταξαν λευκή πετσέτα και οι διοργανωτές κυριάρχησαν πλήρως.  Μάλιστα στο 37ο λεπτό διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Μφέλα να πλασάρει από κοντά στην άμυνα-παιδική χαρά της Γαλλίας. Στο μεταξύ, την ίδια ώρα η Ουρουγουάη κέρδιζε με 1-0 το Μεξικό και έδωσε περισσότερο ώθηση στη Ν. Αφρική, που έψαχνε ακόμα δύο τέρματα για να πάρει αυτή το εισιτήριο.

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μια την άλλη, ο Μφέλα σημάδεψε το δοκάρι στο 51ο λεπτό σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, ο Λιορίς εξουδετέρωνε κάθε σουτ και μοιραία το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε. Εν αντιθέσει οι Γάλλοι κατάφεραν να μειώσουν σε μια αντεπίθεση με δράστη τον Μαλουντά στο 70ο λεπτό και έδωσαν τέλος στις ελπίδες της οικοδέσποινας για μια ονειρεμένη πρόκριση.

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του ματς

1' Σέντρα στον αγώνα.

3' Ευκαιρία για τη Γαλλία με το σουτ του Ζινιάκ μέσα από την περιοχή να καταλήγει στην αγκαλιά του Ζόσεφς.

10' Γυριστή κεφαλιά του Σισέ μετά τη σέντρα του Κλισί, ο Ζόσεφς μπλοκάρει εύκολα.

20' ΓΚΟΟΟΛΛ!!! Η Νότια Αφρική ανοίγει το σκορ. Έπειτα από κόρνερ του Τσαμπαλάλα, ο Λιορίς έκανε την έξοδο του... Μεσολογγίου και ο Κουμάλο με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

21' Η Γαλλία προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως το σουτ του Ζινιάκ μέσα από την περιοχή έφυγε ψηλά άουτ.

24' Επέλαση του Σισέ από τα δεξιά, το διαγώνιο σουτ όμως φεύγει άουτ.

25' Από το κακό στο χειρότερο η Γαλλία, η οποία μένει με δέκα παίκτες λόγω απευθείας κόκκινης στον Γκουρκούφ για αγκωνιά στον αέρα στον Σιμπάγια. Ο παίκτης της Μπορντό βρήκε τον Αφρικανό αμυντικό στο πρόσωπο με τον αγκώνα, όμως η απόφαση για κόκκινη ήταν αρκετά τραβηγμένη. Η απογοήτευση του Σισέ είναι έντονη...

34' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσαμπαλάλα, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λιορίς.

37' ΓΚΟΟΟΟΛΛΛ!!! Διπλασιάζει τα τέρματα η Ν. Αφρική. Έπειτα από τραγικό λάθος του Ντιαμπί, ο οποίος δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα, η μπάλα έφτασε στον Μασιλέλα μέσα στην περιοχή, αυτός πάσαρε στον Μφέλα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα και από κοντά έκανε το 2-0.

40' Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ριμπερί, η μπάλα παίρνει πολλά φάλτσα, όμως ο Ζόσεφς δεν αιφνιδιάζεται και αποκρούει σε κόρνερ.

43' Επικίνδυνο σουτ του Μφέλα έξω από την περιοχή, διώχνει σε κόρνερ ο Λιορίς.

45+2' Τέλος στο πρώτο ημίχρονο. Η Γαλλία έχει παραδώσει πνεύμα μετά και την αποβολή του Γκουρκούφ ενώ η Νότια Αφρική ψάχνει και το τρίτο γκολ ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες πρόκρισης καθώς στον άλλο αγώνα το Μεξικό ηττάται με 1-0.

46' Σέντρα στην επανάληψη.

46'
Αλλαγή για τη Γαλλία. Ο Μαλουντά στη θέση του Ζινιάκ.

49'
Σουτ του Πάρκερ έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει στην αγκαλιά του Λιορίς.

51' Τεράστια ευκαιρία για τη Ν. Αφρική να κάνει το 3-0. Έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Μφέλα βρέθηκε απέναντι από τον Λιορίς, όμως το γεμάτο πλασέ που επιχείρησε προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Λιορίς.

55' Δυνατό σουτ του Σισέ έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

56' Αλλαγή για τη Γαλλία. Έξω ο Σισέ, που δεν φάνηκε καθώς ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση. Στη θέση του ο Ανρί.

56'
Αλλαγή για τη Ν. Αφρική. Ο Γκάξα στη θέση του Νγκόνγκα.

58' Κεραυνός του Μφέλα, ο Λιορίς αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

60' Οι διοργανωτές ψάχνουν απεγνωσμένα το τρίτο γκολ, επιτιθέμενοι κατά κύματα.

62' Ο Μφέλα συγκλίνει από τα δεξιά στην περιοχή, όμως ο Λιορίς πέφτει στα πόδια του την κατάλληλη στιγμή και απομακρύνει τον κίνδυνο.

68' Αλλαγή για τη Ν. Αφρική. Μέσα ο Νομβέτε, έξω ο Πάρκερ.

70' ΓΚΟΟΛΛ!! Η Γαλλία μειώνει και βάζει τέλος στις ελπίδες των διοργανωτών για πρόκριση. Ωραία ανάπτυξη των «τρικολόρ» η μπάλα έφτασε στον Ριμπερί μέσα στην περιοχή, αυτός έστρωσε στον Μαλουντά, που δεν είχε πρόβλημα σε κενή εστία να γράψει το 2-1.


71'
Κίτρινη κάρτα στον Ντιαμπί.

78'
Αλλαγή για τη Νότια Αφρική. Ο Μοντίσε στη θέση του Κουμπόνι.

80' Μακρινό σουτ του Τσαμπαλάλα, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

82' Αλλαγή για την Γαλλία. Ο Γκοβού στη θέση του Ντιαρά.

92' Τεράστια ευκαιρία για τη Ν. Αφρική με τον Τσαμπαλάλα να μην μπορεί να νικήσει τον Λιορίς μόνος του στη μικρή περιοχή.

94' Λήξη του ματς. Εκτός τόσο οι διοργανωτές, όσο και η Γαλλία.



Συνθέσεις

Γαλλία (Ρεϊμόν Ντομενέκ): Λιορίς, Σανιά, Γκαλάς, Ριμπερί, Γκουρκίφ, Σισέ (55' Ανρί), Ζινιάκ (46' Μαλουντά), Σκιλασί, Ντιαρά (82' Γκοβού), Ντιαμπί, Κλισί.

Ν. Αφρική (Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα): Ζόσεφς, Μασιλέλα, Μοκοένα, Ενγκόνγκα (56' Γκάξα), Σιμπάγια, Τσαμπαλάλα, Εμφέλα, Πιένααρ, Πάρκερ (68' Νομβέτε), Κουμάλο, Κουμπόνι (78' Μοντίσε).

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: