ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Καμερούν-Ολλανδία 1-2


Το 3Χ3 έκανε την Πέμπτη η Ολλανδία κατακτώντας άνετα την πρώτη θέση του 5ου ομίλου. Οι «οράνιε» επικράτησαν» με 2-1 του Καμερούν στην τελευταία αγωνιστική του 5 ομίλου. Τα τέρματα της ομάδας του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ σημείωσαν οι Φαν Πέρσι (36΄) και Χούντελααρ (83΄) ενώ για το Καμερούν είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ετό με πέναλτι (64΄). Στη φάση των «16» η ολλανδία θα αντιμετωπίσει την......
Σλοβακία (28/6).
Το 3Χ3 έκανε την Πέμπτη η Ολλανδία κατακτώντας άνετα την πρώτη θέση του 5ου ομίλου. Οι «οράνιε» επικράτησαν» με 2-1 του Καμερούν στην τελευταία αγωνιστική του 5 ομίλου. Τα τέρματα της ομάδας του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ σημείωσαν οι Φαν Πέρσι (36΄) και Χούντελααρ (83΄) ενώ για το Καμερούν είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ετό με πέναλτι (64΄). Στη φάση των «16» η ολλανδία θα αντιμετωπίσει την Σλοβακία (28/6).

Με τον αέρα των δύο νικών χωρίς παθητικό στις δύο πρώτες αγωνιστικές, αλλά και το αήττητο στα τελευταία 21 επίσημα παιχνίδια της ξεκίνησε την αναμέτρηση η Ολλανδία. Παράλληλα, είχε με το μέρος και την παράδοση του αήττητου σε αγώνες ομίλων από το 1994 αλλά και στις 3 αναμετρήσεις που έχουν δώσει απέναντι σε αφρικανικές ομάδες. ο Φαν Μάρβαϊκ δεν θέλησε να προφυλάξει κάποιους από τους παίκτες του και χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα. Από την άλλη πλευρά οι Αφρικανοί, παρόλο που δεν είχαν καμία ελπίδα πρόκρισης, έδειξαν διάθεση να κτυπήσουν το ματς και ήταν εκείνοι που έχασαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ενκουέμο από δεξιά στο 11', ο Μακούν έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στεκέλενμπουργκ. οι Ολλανδοί όμως δεν έδειξαν διάθεση να αστειευτούν και στο 19' απάντησαν με μια σπουδαία ευκαιρία, στο 19΄με τον Φαν Πέρσι να αστοχεί, μόνος απέναντι στον Σουλεϊμάνου, μετά από πολύ καλή πάσα του Φαν Μπρόνκχορστ. Τελικά οι «οράνιε» κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 36΄, όταν ο Φαν Πέρσι έπαιξε εξαιρετικά το 1-2 με τον Φαν Ντερ Φάαρτ από δεξιά, έφτασε απέναντι από τον Σουλεϊμάνου και με σουτ από δύσκολη γωνία, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του. Με αυτό το τέρμα ο Φαν Πέρσι έγινε ο 4ος Ολλανδός που καταφέρνει να σκοράρει σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα, μετά τους Τζόνι Ρεπ, Ρομπ Ρέζεμπρινκ και Ντένις Μπέργκαμπ. Υπενθυμίζεται ότι ο Φαν Πέρσι είχε σκοράρει με φάουλ απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Καμερουνέζους και πάλι επιθετικούς, στην προσπάθεια τους να φύγουν από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Στην πρώτη αξιόλογη φάση στο 64'.  ο Γκέρεμι εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ έξω από την περιοχή και ο Φαν Ντερ Φάαρτ βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Ετό με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του Στεκέλενμπουργκ ισοφάρισε σε 1-1. 'Ομως οι «οράνιε», οι οποίοι αγωνίστηκαν με άσπρες φανέλες και μπλε σορτσάκια, δεν ήταν διατεθειμένοι να χάσουν το απόλυτο των βαθμών. Ο Ρόμπεν, μπήκε στον αγώνα στο 73' λεπτό και δέκα λεπτά αργότερα σε μια αντεπίθεση, επιχείρησε ένα δυνατό σουτ το οποίο σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χαμιντού και ο Χούντελααρ στην επαναφορά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Ολλανδούς. Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν άλλαξε και η Ολλανδία κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου, με τους Καμερουνέζους να αποχωρούν από τη Νότια Αφρική χωρίς να καταφέρουν να πάρουν ούτε βαθμό.

Διαιτητής: Πάμπλο Πόζο (Χιλή)

Κίτρινες: Ν’ Κουλού, Μπιά - Κάιτ, Φαν ντερ Φάαρτ, Φαν Μπρόνκχορστ

Οι συνθέσεις:

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Πολ Λε Γκουέν): Χαμιντού, Μπιά, Νγκουέμο, Ν’ Κουλού (73΄ Σονγκ), Ασού-Εκότο, Γκέρεμι, Μακούν, Τσετζού, Ετό, Τσούπο-Μότινγκ (72΄ Ιντρισου), Μπονγκ (56΄ Αμπουμπακάρ)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Μπουλαρούζ, Χάιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κάιτ (66΄ Ελία), Σνάιντερ, Ντε Γιόνγκ, Φαν Πέρσι (59΄ Χούντελααρ), Φαν ντερ Φάαρτ (73΄ Ρόμπεν).



4' / Σουτ του Μακούν, μπλοκάρει την μπάλα ο Στεκέλενμπουργκ.

5' / Σουτ του Φαν ντερ Φάαρτ στέλνει την μπάλα άουτ.

11' / Το πρώτο κόρνερ στον αγώνα είναι για το Καμερούν και το κέρδισε ο Νγκουεμό.

17' / Κίτρινη κάρτα στον Κάιτ.

19' / Σέντρα από αριστερά, η μπάλα φτάνει στον Φαν Πέρσι κι αυτός σουτάρει, αλλά ο Σουλεϊμανού πέφτει στην αριστερή του γωνία και μπλοκάρει.

24' / Επικίνδυνο σουτ του Σνάιντερ κόβεται απ' τους αμυντικούς του Καμερούν.

25' / Κίτρινη κάρτα στον Νκουλού (Καμερούν).


27' / Απευθείας εκτέλεση φάουλ απ' τον Φαν ντερ Φάαρτ, η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Σουλεϊμανού.


31' / Σέντρα του Γκέρεμι, ο Στεκέλενμπουργκ κάνει λάθος έξοδο, ο Μακούν πιάνει την κεφαλιά, αλλά μπάλα έφυγε λίγο πάνω απ' την εστία των «οράνιε».

33' / Κάθετη πάσα του Μπουλαρούζ στον Κάουτ, αυτός πιάνει το σουτ, αλλά στέλνει την μπάλα λίγο έξω απ' το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σουλεϊμανού.

36'-ΓΚΟΛ! / Καμερούν-Ολλανδία 0-1 / Ο Κάουτ έδωσε στον Φαν Πέρσι, αυτός έκανε συνδυάστηκε με τον Φαν ντερ Φάαρτ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σουλεϊμανού. Εξαιρετικός συνδυασμός για τους Ολλανδούς κι ένα πολύ όμορφο γκολ.

45' / Ένα το λεπτό των καθυστερήσεων.

22.16 Λήξη ημιχρόνου. Καμερούν-Ολλανδία 0-1.

22.32 Έναρξη β' μέρους.

51' / Κάθετη μπαλιά στον Φαν Πέρσι, αυτός δοκιμάζει το σουτ, αλλά ο Σουλεϊμανού μπλόκαρε την μπάλα.

55' / Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ, η μπάλα στην αγκαλιά του Σουλεϊμανού.

56' / Αλλαγή για το Καμερούν. Ο Αμπουμπακάρ αντικαθιστά τον Μπονγκ.

59' / Αλλαγή για την Ολλανδία. Ο Χούντελαρ αντικαθιστά τον Φαν Πέρσι.

60' / Ωραία ενέργεια του Ετό, που πέρασε τρεις παίκτες, αλλά το σουτ του κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

61' / Σουτ του Νγκουεμό έστειλε την μπάλα λίγο έξω απ' το δεξί δοκάρι της εστίας του Στεκέλενμπουργκ.

62' / Ο Αμπουμπακάρ έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Μακούν, αυτός έκανε το πλασέ, αλλά ο Στεκέλενμπουργκ απέκρουσε.

64' / Πέναλτι για το Καμερούν για χέρι του Φαν ντερ Φάαρτ εντός περιοχής.

64' / Κίτρινη κάρτα στον Φαν ντερ Φάαρτ (Ολλανδία).

65'-ΓΚΟΛ! / Καμερούν-Ολλανδία 1-1 / Ο Ετό με εύστοχο κτύπημα πέναλτι (στη δεξιά γωνία της εστίας του Στεκέλενμπουργκ) ισοφαρίζει για τους Αφρικανούς.

66' / Αλλαγή για την Ολλανδία. Ο Ελία αντικαθιστά τον Κάουτ.

69' / Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φάν ντερ Φάαρτ, μπλόκαρε ο Σουλεϊμανού.

70' / Κίτρινη κάρτα στον Φαν Μπρόνκχορστ (Ολλανδία).

72' / Αλλαγή για το Καμερούν. Ο Ιντρίσου αντικαθιστά τον Τσουπό-Μοτίνγκ.

73' / Αλλαγή για την Ολλανδία. Ο Ρόμπεν αντικαθιστά τον Φαν ντερ Φάαρτ.

73' / Αλλαγή για το Καμερούν. Ο Σονγκ αντικαθιστά τον Νκούλου.

84'-ΓΚΟΛ! / Καμερούν-Ολλανδία 1-2 / Ο Χούντελαρ δίνει εκ νέου το προβάδισμα στην Ολλανδία. Ο Σνάιντερ έκανε μπαλιά 40 μέτρων στον Ρόμπεν, αυτός έφερε την μπάλα στο αριστερό του πόδι, όμως το σουτ που δοκίμασε βρήκε στο αριστερό δοκάρι του τέρματος του Σουλεϊμανού κι ο επερχόμενος Χούντελαρ «έγραψε» το 2-1 για τους «οράνιε».

90' / Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων στο ματς.

23.18 Λήξη αγώνα. Καμερούν-Ολλανδία 1-2.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: