ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Δανία-Ιαπωνία 1-3

Διπλή θα είναι η εκπροσώπηση της Ασίας στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Το... παράδειγμα της Νότιας Κορέα ακολούθησε και η Ιαπωνία, που νίκησε τη Δανία με σκορ 3-1 στο «Ρόγιαλ Μπάφοκενγκ Στέιντιουμ» του Ρούστενμπουργκ και κατέλαβε τη δεύετρη θέση του Ε' Ομίλου, που σημαίνει ότι θα..... βρει στον επόμενο γύρο το εμπόδιο της Παραγουάης.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ιάπωνες ήταν ο... Τόμας Σόρενσεν, που έφερε ευθύνη στα πρώτα δύο-γκολ φάουλ των νικητών, ενώ γενικότερα δεν ενέπνεε καμία εμπιστοσύνη στους αμυντικούς της Δανίας με τις επεμβάσεις που (δεν) έκανε και τις τοποθετήσεις του. Άξια η Ιαπωνία προκρίθηκε στους «16», κάτι που είχε καταφέρει μόνο μία φορά στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο Μουντιάλ του 2002, που συνδιθοργάνωσε από κοινού με τη Νότια Κορέα. Κατώτεροι των περιστάσεων οι Δανοί, που «προδόθηκαν» απ' τον Σόρενσεν κι έδειξαν ότι δεν τους «βολεύει» ένα ματς στο οποίο καλούνται να κυνηγήσουν ένα γκολ από νωρίς παίζοντας αναγκαστικά πολύ επιθετικά.

Όπως ήταν λογικό, οι Σκανδιναβοί ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στο ματς, αφού έπαιζαν μόνο για ένα αποτέλεσμα, τη νίκη. Ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων κι επιχείρησαν να δημιουργήσουν κινδύνους προς την εστία των Ιαπώνων, αλλά οι τελευταίοι πολύ καλό στήσιμο αναχαίτιζαν κάθε σοβαρή προσπάθεια των Δανών. Μάλιστα, οι Ασιάτες ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, με τον Σόρενσεν ν' αποκρούσει με το πόδι την προβολή του Έντο στο 13'. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ο Δανός γκολκίπερ «κρέμασε» την ομάδα του, αφού νικήθηκε απ' τον Κεϊσούκε Χόντα (MVP της αναμέτρησης), που με φάουλ από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας των «Βίκινγκς».

Η προσπάθεια της ομάδας του Μόρτεν Όλσεν ν' απαντήσει έπεφταν στο κενό και με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ήλθε και δεύτερο «χτύπημα» απ' τους Ιάπωνες, με παρόμοιο τρόπο μ' αυτόν του πρώτου γκολ. Και πάλι εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση, αυτή τη φορά του Έντο, με τον Σόρενσεν εκ νέου να μην μπορεί ν' αντιδράσει και τους Ασιάτες να «ζευγαρώνουν» τα τέρματά τους και να «αγκαλιάζουν» την πρόκριση. Απ' το σημείο εκείνο οι Δανοί φάνηκε πως δεν πίστευαν σε ανατροπή (χρειάζονταν πια τρία γκολ) και η Ιαπωνία όχι μόνο είχε κλείσει όλους τους χώρους προς την εστία του Καβασίμα, αλλά ήταν πολύ απειλητική στις αντεπιθέσεις της.

Το πρόβλημα του Σόρενσεν με τα φάουλ αυτό το βράδυ συνεχίστηκε και στο β' ημίχρονο, με το φάουλ-γέμισμα του Έντο να στέλνει την μπάλα στο Δανό πορτιέρο της Στόουκ, αυτός όμως να τη χάνει μέσα απ' τα χέρια του, αλλά να σώζεται απ' το δοκάρι. Η καλύτερη στιγμή της Δανίας να μειώσει το σκορ ήλθε πολύ αργά, στο 79', αλλά η βολίδα του Λάρσεν «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καβασίμα. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, έγινε το 2-1 απ' το σημείο του πέναλτι.


Ο Άγκερ κέρδισε την παράβαση απ' τον Χασέμπε, την «εσχάτη» των ποινών εκτέλεσε ο Γιον Νταλ Τόμασον, όμως ο Καβασίμα απέκρουσε, για να πάρει το ριμπάουντ ο έμπειρος στράικερ της Δανίας και να σκοράρει. Με μόλις εννέα λεπτά ν' απομένουν για τη λήξη του ματς, οι Σκανδιναβοί βγήκαν όλοι στην επίθεση για την ισοφάριση, αλλά τελικά το γκολ ήλθε από πλευράς των Ιαπώνων. Αυτό συνέβη σε μία αντεπίθεση, όπου ο Χόντα ξεπέρασε με όμορφη ενέργεια το εμπόδιο του Ρόμενταλ κι έδωσε σίγουρο γκολ στον Οκαζάκι, ο οποίος «έγραψε» το τελικό 3-1.    

Διαιτητής: Τζερόμ Ντέιμον (Νότια Αφρική)
Κίτρινες κάρτες: Κρίστιαν Πόουλσεν, Κρόλντρουπ, Μπέντνερ / Ναγκατόμο, Έντο
ΔΑΝΙΑ (Μόρτεν Όλσεν): Σόρενσεν, Σάιμον Πόουλσεν, Αγγκερ, Κρόλντρουπ (56' Λάρσεν), Γιάκομπσεν, Ρόμενταλ, Κρίστιαν Πόουλσεν, Γιόργκενσεν (34' Γιάκομπ Πόουλσεν), Κάλενμπεργκ (63' Ερικσεν), Τόμασον, Μπέντνερι

ΙΑΠΩΝΙΑ (Τακέσι Οκάντα): Καβασίμα, Αμπε, Νακαζάουα, Τούλιο, Κομάνο, Ναγκατόμο, Οκούμπο (88' Κόνο), Έντο (90'+ Ιναμότο), Χασέμπε, Ματσούι (74' Οκαζάκι), Χόντα.



7' / Το πρώτο κόρνερ στην αναμέτρηση είναι για τους Δανούς και το κέρδισε ο Κάλενμπεργκ.

10' / Καμία αξιόλογη φάση στο ματς, με τους Δανούς να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων σ' αυτό το πρώτο δεκάλεπτο, μιας και είναι αυτοί που «καίγονται» για τη νίκη, την στιγμή που οι Ιάπωνες «βολεύονται» με το «Χ».

12' / Κίτρινη κάρτα στον Έντο (Ιαπωνία).

13' / Ο Ματσούι βγήκε απέναντι στον Σόρενσεν, αλλά το δυνατό σουτ που έκανε έφυγε άουτ.

14' / Πλασέ του Τόμασον περνάει άουτ.

17'-ΓΚΟΛ! / Δανία-Ιαπωνία 0-1 / Απίθανη εκτέλεση φάουλ του Χόντα από μακρινή απόσταση και πλάγια δεξιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Σόρενσεν.

21' / Μετά τη σέντρα του Πόουλσεν, ο Τόμασον κινείται προς την πορεία της μπάλας, αλλά τελικά δεν την βρήκε, προκειμένου να την σπρώξει στα δίχτυα του Καβασίμα.

26' / Κίτρινη κάρτα στον Ναγκατόμο (Ιαπωνία).

29' / Κίτρινη κάρτα στον Κρόλντρουπ (Δανία).

30'-ΓΚΟΛ! / Δανία-Ιαπωνία 0-2 / Με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έντο η Ιαπωνία «ζευγαρώνει» τα τέρματά της και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση. Τεράστια η ευθύνη του τερματοφύλακα Σόρενσεν και στα δύο γκολ των Ασιατών.

34' / Αλλαγή για τη Δανία. Ο Γ. Πόουλσεν αντικαθιστά τον Γιόργκενσεν.

43' / Μακρινό σουτ του Κ. Πόουλσεν μπλόκαρε ο Καβασίμα.

44' / Σουτ του Κομάνο εντός περιοχής και από πλάγια, έδιωξε σε κόρνερ ο Σόρενσεν.

45' / Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων.

22.17 Λήξη ημιχρόνου. Δανία-Ιαπωνία 0-2.

22.33 Έναρξη του β' ημιχρόνου.

48' / Κίτρινη κάρτα στον Κ. Πόουλσεν.

48' / Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έντο, ο Σόρενσεν απέκρουσε και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

51' / Σέντρα από τα δεξιά, με τον Κάλενμπεργκ να στέλνει την μπάλα άουτ.

56' / Αλλαγή για τη Δανία. Ο Λάρσεν αντικαθιστά τον Κρόλντρουπ.

59' / Μακρινό σουτ του Πόουλσεν, ο Καβασίμα διώχνει με τις γροθιές.
63' / Αλλαγή για τη Δανία. Ο Έρικσεν αντικαθιστά τον Κάλενμπεργκ.

66' / Κίτρινη κάρτα στον Μπέντνερ (Δανία).

68' / Δυνατό μακρινό σουτ του Μπέντνερ, η μπάλα περνάει πάνω απ' την εστία του Καβασίμα.

74' / Αλλαγή για την Ιαπωνία. Ο Οκαζάκι αντικαθιστά τον Ματσούι.

80' / Ο Άγκερ κερδίζει πέναλτι για τη Δανία, καθώς ανατράπηκε απ' τον Χασέμπε.

81'-ΓΚΟΛ! / Δανία-Ιαπωνία 1-2 / Ο Τόμασον αστοχεί στο πέναλτι, αφού αποκρούει ο Καβασίμα, αλλά παίρνει το ριμπάουντ και μειώνει σε 2-1.

87'-ΓΚΟΛ! / Δανία-Ιαπωνία 1-3 / Ο Οκαζάκι «καθαρίζει» το ματς για τους Ιάπωνες. Ο Χόντα συνεργάστηκε με τον Οκαζάκι κι αυτός βρέθηκε τετ α τετ με τον Σόρενσεν, τον πλάσαρε και «κλείδωσε» τη νίκη και μαζί την πρόκριση της Ιαπωνίας.

88' / Αλλαγή για την Ιαπωνία. Ο Κόνο αντικαθιστά τον Οκούμπο.

90' / Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90'+1' / Αλλαγή για την Ιαπωνία. Ο Ιναμότο αντικαθιστά τον Έντο.

23.21 Λήξη αγώνα. Δανία-Ιαπωνία 1-3.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: