ΣΙΝΕ

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ, -10 μέρες…

Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκονται οι εθνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του Μουντιάλ, 10 ημέρες πριν την πρώτη σέντρα στην διοργάνωση. Και αυτό γιατί σήμερα  όλα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα πρέπει να ανακοινώσουν τις τελικές τους 23αδες και ορισμένοι ...ποδοσφαιριστές θα χρειαστεί να χαιρετήσουν τους συμπαίκτες τους, αφού θα «κοπούν» από τις αποστολές.

Βέβαια το μείζον θέμα αυτές τις ημέρες είναι οι ποδοσφαιριστές να διατηρήσουν τόσο τη σωματική τους ακεραιότητα όσο και το ηθικό τους. Γι’ αυτό ο νέος αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας, Φίλιπ Λαμ, φρόντισε να «ανεβάσει» λιγάκι τους συμπαίκτες του, λέγοντας ότι παρά τα προβλήματα τα «πάντσερ» έχουν μεγάλες ορέξεις για το Π.Κ.

Στη Νιγηρία μετά την ανακοίνωση της τελικής 23άδας, ο Λάγκερμπακ έχρισε αρχηγό τον αειθαλή Ενουάνκο Κανού. Στο τέλος, έχει γίνει συνήθεια να σας παραθέτουμε ένα ιστορικό γεγονός ή ρεκόρ από προγενέστερες διοργανώσεις του Μουντιάλ. Με το απαραίτητο οπτικοακουστικό υλικό βέβαια…

Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Λαμ

Δεν έχει πολύ καιρό που ο Φίλιπ Λαμ πήρε το περιβραχιόνιο της Εθνικής Γερμανίας, λόγω της απουσίας του Μίκαελ Μπάλακ από τη Νότια Αφρική και ο νέος αρχηγός των «πάντσερ» ανέλαβε από τώρα τα καθήκοντά του.

Ένα από αυτά είναι η εξύψωση του ηθικού των παικτών του Γιοακίμ Λεβ. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Μα φυσικά με ηχηρές δηλώσεις για τους στόχους και τις δυνατότητες που έχει μια ομάδα. Εξάλλου μια τόνωση ψυχολογίας την χρειάζονται οι Γερμανοί παίκτες που είδαν μέσα σε ένα μήνα τον έμπειρο αρχηγό τους, Μίκαελ Μπάλακ, να τίθεται εκτός Μουντιάλ, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ένας άλλος αξιόλογος παίκτης, ο Βέστερμαν.

Παρ’ όλα τα προβλήματα όμως ο Λαμ υποστηρίζει ότι η Γερμανία μπορεί να βρεθεί μέσα στους στόχους και να φτάσει ακόμα μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. «Το ότι έχουμε χάσει κάποιους παίκτες, οι οποίοι έπαιζαν τεράστιο ρόλο για εμάς, είναι λυπηρό», είπε αρχικά ο μπακ της Μπάγερν Μονάχου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα.

«Αλλά έχουμε ακόμα κορυφαία ομάδα, η οποία μπορεί να πάει ακόμα πιο μακριά. Ο στόχος μας καθαρά είναι η Εθνική Γερμανίας να φτάσει στους”4” . Και φυσικά οι επιθυμίες μας δεν σταματούν μόνο εκεί…», τόνισε ο Λαμ.

Αρχηγός ο αειθαλής Κανού στη Νιγηρία

Μετά την ανακοίνωση της τελικής 23αδας των «υπεραετών», ο Λαρς Λάγκερμπακ δεν θα μπορούσε να μην δώσει στη δημοσιότητα και ποιος θα είναι ο αρχηγός της Εθνικής Νιγηρίας στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Το περιβραχιόνιο θα φορέσει ο Ενουάνκο Κανού, τον οποίο σέβονται όλοι οι παίκτες της αφρικάνικης ομάδας.

Ο επιθετικός της Πόρτσμουθ είναι 34 χρονών με πολύ μεγάλη εμπειρία, αφού έχει συμπληρώσει 72 διεθνείς συμμετοχές και δύο Μουντιάλ στο ενεργητικό του (το 1998 στη Γαλλία και το 2002 στις Ιαπωνία/Νότια Κορέα).

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί το γεγονός ότι από τους 23 παίκτες που διάλεξε ο Λάγκερμπακ για το Π.Κ. , εκτός του Κανού, μόνο οι έξι έχουν εμπειρία σε τελική φάση Μουντιάλ.

Αυτοί είναι οι Αφολάμπι, Ενγιεάμα, Εζίντε, Ουτάκα και Γιόμπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: