ΣΙΝΕ

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Οι 11 καλύτεροι σκόρερ του παγκοσμίου κυπέλλου όλων των εποχών

Λίγες μέρες πριν την έναρξη  του φετινού μουντιάλ και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία την έναρξη των αγώνων για να απολαύσουν θεαματικό ποδόσφαιρο, με τους τιτάνες του ποδοσφαίρου να αναμετρούν τις δυνάμεις τους στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Το μουντιάλ είναι γνωστό και αγαπημένο από τους φίλαθλους για το εντυπωσιακό του...
ποδόσφαιρο και τα εκπληκτικά γκολ σταθμούς που μας έχει χαρίσει ανά καιρούς.  Ποιοι όμως είναι αυτοί που μας έχουν χαρίσει αξέχαστες ποδοσφαιρικές στιγμές βάζοντάς τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του μουντιάλ; Ποιοι είναι οι καλύτεροι σκόρερ όλων των εποχών στο μουντιάλ;
Κρίστιαν Βιέρι (Ιταλία) – 9 γκολ(1998, 2002)
Ο ιταλός σκόρερ έβαλε εννέα γκολ σεμόλις εννέα εμφανίσεις του σε δύο μουντιάλ. Ο παίκτης κατάφερε να σκοράρει πέντε στο πρώτο μουντιάλ που συμμετείχε του 1998 και τέσσερα στο δεύτερο. Ο Βιέρι έχασε το μουντιάλ του 2006 λόγω τραυματισμού και πολύ ισχυρίζονται ότι είναι ένα από τα πιο καλούς ποδοσφαιριστές της χώρας του.
Τεόφιλο Κουμπίγιας (Περού) – 10 γκολ (1970,1978,1982)
Ο Περουβιανός Τεόφιλο συμμετείχε  στο μουντιάλ του Μεξικού και αποτελεί ακόμα έμπνευση για το περουβιανό ποδόσφαιρο. Ο παίκτης πέτυχε πέντε γκολ, τέσσερα τέρματα σε Βουλγαρία, Γερμανία και Μαρόκο και ένα τέρμα στην ήττα από τη Βραζιλία(4-2) για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οκτώ χρόνια αργότερα ο Κουμπίγιας  ξαναχτύπησε με το Περού να περνάει στην φάση των ομίλων σημειώνοντας πέντε τέρματα στο μουντιάλ του 1978. Η τελευταία συμμετοχή του παίκτη στον διαγωνισμό ήταν το 1982 όπου δεν κατάφερε να σκοράρει.
Γκάρι Λίνεκερ (Αγγλία) – 10 γκολ (1986, 1990)
Ο Λίνεκερ υπήρξε ο πρώτος σκόρερ του μουντιάλ του Μεξικού το 1986 με έξι γκολ μέσα σε πέντε αγώνες. Ο παίκτης είναι και ο μοναδικός άγγλος μέχρι σήμερα που έχει κερδίσει τον τίτλο. Το επόμενο μουντιάλ ο στραίκερ συμμετείχε και πάλι στο μουντιάλ όπου και σκόραρε τέσσερεις φορές και η εθνική Αγγλίας κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.
Γκάμπριελ Μπατιστούτα (Αργεντινή) – 10 γκολ (1994, 1998, 2002)
Αξέχαστός θα μείνει ο παίκτης με το δολοφονικό δεξί σουτ στην Ελλάδα που στο μουντιάλ του 1994 πέτυχε τρία γκολ εναντίον της εθνικής μας. Κατάφερε να σκοράρει άλλη μια με την Ρουμανία πριν αποκλειστεί  η εθνική Αργεντινής.  Στο τελευταίο του μουντιάλ το 2002 ο παίκτης κατάφερε να σκοράρει το νικητήριο γκολ εναντίον της Νιγηρίας αλλά και μοναδικό καθώς η αργεντινή αποκλείστηκε από τους ομίλους.
Χέλμουτ Ραν (Δυτική Γερμανία) – 10 γκολ (1954, 1958)
Το «κανόνι από το Έσεν» όπως αποκαλείται είναι συνδεμένος άρρηκτα με το μουντιάλ του 1954, χάρη στα δύο γκολ του που χάρισαν την νίκη της εθνικής Δ. Γερμανίας εναντίον της Ουγγαρίας. Το παράδοξο είναι ότι οι Δυτικογερμανοί κατάφεραν να πάρουν το αίμα τους πίσω από τους Ούγγρους που τους είχαν κατατροπώσει στους ομίλους με 8-3. Στο επόμενο μουντιάλ το κανόνι σκόραρε ακόμα μια φορά και η ομάδα του κατάφερε να φτάσει στον μικρό τελικό όπου η Δ. Γερμανία ηττήθηκε από την Γαλλία με 6-3 και τερμάτισε στην τέταρτη θέση.
Γιούργκεν Κλίνσμαν (Δυτική Γερμανία) -11 γκολ (1990, 1994, 1998)
Ο στραίκερ της Δυτικής Γερμανίας έλαβε μέρος σε τρία μουντιάλ και σκόραρε 11 φορές συνολικά. Στην πρώτη φορά στην Ιταλία έβαλε τρία γκολ, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα στο μουντιάλ των Ηνωμένων πολιτειών σκόραρε πέντε φορές. Στην τελευταία του εμφάνιση σε μουντιάλ το 1998 σκόραρε τρείς φορές δύο στους ομίλους και μια στην φάση των 16 εναντίον του Μεξικού.
Σάντορ Κόκτσις (Ουγγαρία) – 11 γκολ (1954)
Ο παίκτης Θαύμα των Ούγγρων κατάφερε μέσα σε μια μόνο συμμετοχή του στον διαγωνισμό να σκοράρει 11 γκολ και να χαράξει το όνομα του στην ιστορία του θεσμού. Ο σκόρερ της εθνικής Ουγγαρίας σκόραρε σε όλους τους αγώνες της ομάδας του στο μουντιάλ του 1954 και έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε δύο χατ-τρικ σε μουντιάλ. Η ομάδα του αντιμετώπισε στον τελικό την Δυτική Γερμανία και ηττήθηκε με σκορ 3-2, παρά το γεγονός ότι στην πρώτη φάση του τότε μουντιάλ την είχε κερδίσει 8-3.
Πελέ (Βραζιλία) -12 γκολ (1958,1962,1966,1970)
Το μαύρο διαμάντι για πολλούς είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στη ιστορία του ποδοσφαίρου και μέσα σε τέσσερεις διοργανώσεις του παγκοσμίου κυπέλλου κατάφερε  να σκοράρει 12 γκολ. Στο πρώτο του  μουντιάλ το 1958 κατάφερε να σκοράρει 6 γκολ, δύο από τα οποία ήταν στον τελικό με την Σουηδία που η « σελεσάο»  σήκωσε το τρόπαιο του διαγωνισμού και στέφτηκε νικήτρια.  Στο επόμενα μουντιάλ η πορεία του παίκτη ήταν ανάλογη με της Βραζιλίας που αποκλείστηκε πολύ νωρίς. Αλλά στο τελευταίο μουντιάλ του Πελέ στο Μεξικό τα πράγματα άλλαξαν και η Βραζιλία χάρισε εκπληκτικό θέμα για τους φίλαθλούς και ο Πελέ σκόραρε 4 γκολ.
Τζαστ Φοντέιν (Γαλλία) – 13 γκολ (1958)
Το όνομα του έχει μείνει αξέχαστο στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς είναι ο μόνος σκόρερ που έβαλε 13 γκολ στους αγώνες μιας μόνο διοργάνωσης το 1958. Ο σκόρερ κατάφερε να φτάσει την Γαλλία  στα ημιτελικά του διαγωνισμού όπου παρά το γεγονός ότι σκόραρε στον ημιτελικό με την Βραζιλία, η  αντίπαλή ομάδα με τον Πελέ κατάφερε να ισοφαρίσει και να προκριθεί στους τελικούς του διαγωνισμού με την Σουηδία.
Γκέρντ Μίλερ (Δυτική Γερμανία) – 14 γκολ (1970,1974)
Ο Γερμανός παίκτης χαρακτηριστικέ ο καλύτερος ευρωπαίος παίκτης το 1970 και ο πρώτος σκόρερ της εθνικής ομάδας τη χώρας του με 68 γκολ σε 62 εμφανίσεις. Ο Γκέρντ Μίλερ έγραψε ιστορία στο μουντιάλ του Μεξικού σκοράροντας 10 γκολ. Στο επόμενο μουντιάλ της Δ. Γερμανίας έδωσε το παρόν στο τελευταίο μουντιάλ που συμμετείχε σκόραρε 4 γκολ αλλά κατάφερε να μείνει αξέχαστος με το νικητήριο γκολ στον τελικό με την Ολλανδία.
Ρονάλντο (Βραζιλία) – 15 γκολ (1994,1998,2002,2006)
Στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ όλων των εποχών βρίσκεται το φαινόμενο Ρονάλντο ή αλλιώς «χοντρός» με 15 γκολ στο ενεργητικό του. Ο παίκτης της «σελεσάο» κατάφερε μέσα στους αγώνες ενός μουντιάλ, αυτό του 2002 στην Κορέα/ Ιαπωνία κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ και πρωταθλητής του διαγωνισμού με 8 γκολ από τα 15 που έχει σκοράρει συνολικά. Στον διαγωνισμό του 2002 ο παίκτης βραβεύτηκε με το χρυσό παπούτσι και την χρυσή μπάλα για την απόδοση του στο μουντιάλ.  Στις λοιπές 3 φορές που συμμετείχε (1994,1998,2006) ήταν εξίσου εντυπωσιακός με την πρώτη το 1994 να ξεκινάει την καριέρα του μόλις 17 χρονών και την τελευταία το 2006 να ολοκληρώνει την διεθνή του ποδοσφαιρική του καριέρα με 4 γκολ παρά τις κριτικές για το βάρος του.
http://worldcup.gamebookers.com/

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Από φέτος θα μπει κι ο Χαριστέας στη λίστα!

Καλησπέρες!

VATOLAKKIOTIS είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΝΘΑΡΕ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ....