ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Αυστραλία-Σερβία 2-1

Αν έχεις κερδίσει την Γερμανία και παίζεις ένα ματς... μια διοργάνωση με την αδιάφορη Αυστραλία και καταφέρνεις να χάσεις τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Ολα αυτά για τη Σερβία και την ήττα της με 2-1 από τα «καγκουρό» που τους άφησε εκτός τους «16», παρά το γεγονός ότι αν ισοφάριζαν θα «έκλεβαν» το εισιτήριο από την Γκάνα. Σε διάστημα 4 λεπτών τα δύο γκολ των νικητών με τον Πάντελις να μετατρέπει το.... τελευταίο 9λεπτο στο «Μπομπέλα» σε... θρίλερ.
Οι παίκτες του Αντιτς κυνήγησαν από την αρχή της αναμέτρησης στην πόλη Νελσπρούιτ το γκολ, γνωρίζοντας ότι η νίκη θα τους έστελνε στους «16» ό,τι κι αν γινόταν στο ματς της Γερμανίας με την Γκάνα. Ωστόσο ο ράθυμος Ζίγκιτς δεν κατάφερε ούτε σήμερα να βοηθήσει την επιθετική γραμμή των «πλάβι», ενώ και ο Κράσιτς έδειξε ότι διαθέτει πολύ μεγάλο ταλέντο, αλλά καθόλου ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια.

Στον αντίποδα, η Αυστραλία κυνηγούσε σήμερα ένα θαύμα, να κερδίσει με 4-0 την Σερβία και παράλληλα η Γερμανία να επικρατήσει με 1-0 της Γκάνας. Το δεύτερο έγινε βέβαια , ωστόσο το πρώτο ήταν σχεδόν αδύνατο. Ωστόσο το σημαντικό για την ομάδα του Πιμ Φέρμπεεκ, που έκατσε για τελευταία φορά στον πάγκο της εθνικής Αυστραλίας, ήταν ότι δεν παράτησε σε καμία περίπτωση την αναμέτρηση. Απείλησε στο πρώτο ημίχρονο και «κτύπησε» στο σημείο που οι Βαλκάνιοι έδειχναν ότι δεν το πιστεύουν.

Τα γκολ των Κέιχιλ και Χόλμαν, εκμηδένισαν τις ελπιδες της Σερβίας και έδωσε ζωή στα «καγκουρό».  Πλέον χρειάζονταν ένα δικό τους τέρμα κι ακόμη ένα των Γερμανών εναντίον των Αφρικανών, ώστε να πετύχουν μια ανεπανάληπτη ανατροπή στη διοργάνωση. Τελικά είδαν τον Πάντελιτς λίγο πριν το τέλος να τους αφήνει να ονειρεύονται και να δίνει δικαίωμα στους Σέρβους που πλέον έπρεπε απλά να ισοφαρίσουν. Μάλιστα το κυνήγησαν μέχρι εσχάτως, αλλά και πάλι χωρίς καθαρό μυαλό. Ενα γκολ που δεν ήρθε ποτέ (αντίθετα ο Κένεντι έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 87΄), με αποτέλεσμα οι Αυστραλοί να πανηγυρίσουν τη δεύτερη νίκη τους σε τελική φάση Μουντιάλ, αλλά να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, όπως και οι Σέρβοι που έμειναν στην τελευταία θέση του ομίλου.

Διαιτητής: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)
Κίτρινες: Μποσάμπ, Γουϊλκσιρ, Εμερτον - Λούκοβιτς, Νίνκοβιτς

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Πιμ Φερμπέεκ): Σβάρτσερ, Νιλ, Μποσάμπ, Κέιχιλ, Κένεντι, Γουϊλκσιρ (82΄ Γκαρσία), Μπρεσιάνο (66΄ Τσίπερφιλντ), Κούλινα, Βαλέρι (66΄ Χόλμαν), Εμερτον, Κάρνεϊ
ΣΕΡΒΙΑ (Ράντομιρ Αντιτς): Στοϊκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Λούκοβιτς, Κράσιτς (62΄ Τόσιτς), Στάνκοβιτς, Ομπράντοβιτς, Κουζμάνοβιτς (77΄ Λάζοβιτς), Γιοβάνοβιτς, Ζίγκιτς (67΄ Πάντελιτς), Νίνκοβιτς.


Λεπτό προς λεπτό

1΄ Πρώτο σφύριγμα από τον Λαριόντα. Κίτρινα και πράσινα για την Αυστραλία, κόκκινα και  μπλε για την Σερβία.

6΄ Σουτ του Κράσιτς, σε κόρνερ ο Σβάρτσερ.

12΄ Υποδειγματική αντεπίθεση για την Σερβία, ο Κράσιτς πέρασε και τον Σβάρτσερ αλλά βρέθηκε σε πλάγια θέση και δεν κατάφερε να ευστοχήσει.

18΄ Ο Λουκοβιτς αντικρύζει την πρώτη κίτρινη κάρτα του Λαριόντα.

20΄ Στο 0-0 οι δύο αναμετρήσεις. Γκάνα και Γερμανία στον επόμενο γύρο σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

24΄ Σουτ του Ιβάνοβιτς από πολύ καλή θέση, εξαιρετική απόκρουση του Σβάρτσερ.

34΄ Πολύ καλή σέντρα του Κουζμάνοβιτς αλλά η μπάλα μετά την κεφαλιά του Ζίγκιτς φεύγει άουτ.

45+1΄ Τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο. Στο 0-0 και τα δύο παιχνίδια του ομίλου. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πρώτη η Γκάνα και δεύτερη η Γερμανία.

46΄ Πρώτο σφύριγμα για το δεύτερο ημίχρονο, καμία αλλαγή για τις δύο ομάδες.

49΄ Κίτρινη κάρτα στον Μποσάμπ.

50΄ Κάρτα και για τον Γουίλκσιρ.

53΄ Καταπληκτικό κατέβασμα του Ζίγκιτς μέσα στην περιοχή της Αυστραλίας αλλά το σουτ δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε άουτ.

59΄ Δεύτερη κίτρινη κάρτα για Σέρβο, αυτή τη φορά στον Νίνκοβιτς.

59΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρεσιάνο, ο Στοίκοβιτς σε κόρνερ.

61΄ Η Γερμανία ανοίγει το σκορ και βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου, δεύτερη η Γκάνα. Σερβία και Αυστραλίαα χρειάζονται τη νίκη για να προκριθούν.

62΄ Αλλαγή, στη θέση του Κράσιτς ο Τόσιτς.

66΄ Διπλή αλλαγή για την Αυστραλία, Τσίπερφιλντ και Χόλμαν στον αγωνιστικό χώρο, εκτός Βαλέρι και Μπρεσιάνο.

67΄ Κίτρινη κάρτα στον Εμερτον.

67΄ Αλλαγή για την Σερβία, στη θέση του Ζίγκιτς ο Πάντελιτς.

69΄ ΓΚΟΛΛΛΛ! Σέντρα από τα δεξιά, κεφαλιά του Κέιχιλ και η μπάλα στα δίχτυα, 1-0 για την Αυστραλία.

73΄ ΓΚΟΟΟΟΛ!!!!!! Δεύτερο γκολ για τους «σόκερους» με σκόρερ τον Χόλμαν που είχε περάσει πριν λίγα λεπτά στον αγώνα. Η Αυστραλία χρεάζεται ακόμα δύο γκολ για να προκριθεί.

77΄ Ο Λάζοβιτς στη θέση του Κουζμάνοβιτς.

81΄ Τελευταία αλλαγή για την Αυστραλία, στη θέση του Γουίλκσιρ ο Γκαρσία.

84΄ ΓΚΟΟΟΟΟΛ! 2-1 μειώνει η Σερβία. Μακρινό σουτ του Τόσιτς, ασθενής απόκρουση του Σβάρτσερ και από κοντά ο Πάντελιτς δεν έχει πρόβλημα να σκοράρει.

92΄ Τεράστια φάση για την ισοφάριση της Σερβίας. Ο Λάζοβιτς σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Πάντελιτς αλλά ο τελευταίος κατάφερε να το χάσει.

93΄ Τελευταίο σφύριγμα στον αγώνα με το σκορ στο 2-1. Σερβία και Αυστραλία αποχαιρετούν την διοργάνωση. Πρώτη η Γερμανία και δεύτερη η Γκάνα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: