ΣΙΝΕ

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Ουρουγουάη-Ν. Κορέα 2-1

Ο Λουίς Σουάρεζ πήρε την Ουρουγουάη από το χέρι και με δύο προσωπικά γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, την οδήγησε στη νίκη με 2-1 επί της αξιόμαχης Νότιας Κορέας και στη προημιτελική φάση του Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά από 40 ολόκληρα χρόνια.
Εξαιρετικό ματς με τρία γκολ και αρκετές φάσεις από τις δύο ομάδες που..... στην επανάληψη είχαν να αντιμετωπίσουν και την καταρρακτώδη βροχή. Η Νότια Κορέα είχε την κυριαρχία στο δεύτερο μέρος, όμως μετά το τέρμα της ισοφάρισης από τον Λι Τσουνγκ Γιάν δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να φτάσει στην ανατροπή.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, όμως η Ουρουγουάη ήταν αυτή που χαμογέλασε, αφού πρώτα την γλίτωσε το δοκάρι στο 5ο λεπτό στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσου Γιούγκ Παρκ. Το συγκρότημα του Όσκαρ Ταβάρες κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 8ο λεπτό με δράστη τον Λουίς Σουάρεζ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα στην ακίνδυνη σέντρα του Φορλάν και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το τέρμα του επιθετικού του Άγιαξ, η Ουρουγουάη ήλεγξε απόλυτα το ματς, μην αφήνοντας χώρο στους Νοτιοκορεάτες να επιτεθούν με αξιώσεις και προσπαθώντας να χτυπήσει για δεύτερη φορά στην κόντρα. Η ομάδα του Τζουνγκ Μο προσπάθησε να απειλήσει με μερικά μακρινά σουτ, τα οποία όμως δεν είχαν καμία τύχη, και έτσι το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 44ο λεπτό ο διαιτητής αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στην «Σελέστε» καθώς ο Σουνγκ Γιένγκ είχε απλωμένο το χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή της Κορέας, μετά από σουτ του Σουάρες.

Στην επανάληψη, η εικόνα της Ν. Κορέας άλλαξε θεαματικά με την πίεση στα καρέ της Ουρουγουάης να γίνεται ασφυκτική. Ο Λουγκάνο και ο Φουσίλε πέρασαν δύσκολες στιγμές από τους δαιμόνιους Κορεάτες, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 68ο λεπτό με την κοντινή κεφαλιά του Λι Τσουνγκ Γιάν ύστερα από αδράνεια στην άμυνα της «Σελέστε».

Στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά, αφού οι φάσεις εκατέρωθεν διαδέχονταν η μια την άλλη, όμως εν τέλει μίλησε η ποιότητα του Λουίς Σουάρεζ. Στο 80ο λεπτό, ο άσος του Άγιαξ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας με ένα φαλτσαριστό πλασέ από τα όρια της μεγάλης περιοχής και μετέτρεψε σε προσωπική υπόθεση την πρόκριση της Ουρουγουάης στα προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1970.

Η ύστατη προσπάθεια για την ισοφάριση των Ασιατών δεν είχε αποτέλεσμα, ωστόσο αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, παλεύοντας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στον αντίποδα, το συγκρότημα του Όσκαρ Ταβάρες, έχει όλα τα φόντα να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον ημιτελικό, αφού στους «8» θα βρεθεί αντιμέτωπο με μια εκ των ΗΠΑ και Γκάνα.


Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του ματς


1' Σέντρα στο ματς.

5' Μεγάλη ευκαρία για τη Νότια Κορέα. Ο Τσου Γιούγκ Παρκ επιχείρησε την απευθείας εκτέλεση φάουλ, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Μουσλέρα και έφυγε άουτ.

8' ΓΚΟΟΟΟΛΛΛ!!! 1-0 η Ουρουγουάη. Ο Ντιέγκο Φορλάν πραγματοποίησε μια ακίνδυνη σέντρα από τα αριστερά, ο Σιουνκγ Ριόνγκ έκανε λάθος εκτίμηση, η μπάλα πέρασε από μπροστά του και ο Λουίς Σουάρεζ από πλάγια θέση σε κενή ουσιαστικά εστία έγραψε το 1-0.


15' Η Ουρουγουάη μετά το γρήγορο γκολ ελέγχει απόλυτα το ματς και πιέζει για ένα δεύτερο τέρμα, που θα απλουστεύσει αρκετά την υπόθεση πρόκριση.

23' Ο Μάξι Περέιρα βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στα πόδια των αμυντικών της Κορέας.

30' Οι Κορεάτες προσπαθούν να αντιδράσουν, όμως δεν βρίσκουν διαδρόμους στα αντίπαλα καρέ. Στον αντίποδα, η Ουρουγουάη ψάχνει ένα δεύτερο γκολ στις αντεπιθέσεις.

32' Πολύ δυνατό μακρινό σουτ του Τσου Γιουνγκ Παρκ, η μπάλα λίγο δίπλα από δεξί δοκάρι του Μουσλέρα.

38' Κίτρινη κάρτα στον Γιούγκ Γιου για σκληρό τάκλιν στον Καβάνι.

40' Πολύ καλός ρυθμός στο ματς και συνεχή λάθη από τις δύο ομάδες.

41' Νέο μακρινό σουτ για τη Ν. Κορέα, αυτή τη φορά από τον Ντουρι Τσα, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

44' Οι παίκτες της Ουρουγουάης διαμαρτύρονται δικαίως για πέναλτι καθώς ο αμυντικός της Κορέας απέκρουσε την μπάλα με το χέρι στο σουτ του Σουάρες.

45+1' Λήξη του πρώτου μέρους.

46' Αλλαγή για την Ουρουγουάη. Ο Βικτορίνο στη θέση του Γκοντίν.

46' Σέντρα στην επανάληψη.

49' Σουτ του Σουάρες από μακρινή απόσταση, η μπάλα στην αγκαλιά του Σουνγκ Ριόνγκ.

51' Μεγάλη ευκαιρία για την Ν. Κορέα που πιέζει ασφυκτικά. Ύστερα από λάθος απομάκρυνση του Λουγκάνο, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή Τσου Γιουνγκ Παρκ, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ.

58' Γυριστή κεφαλιά του Τζι Σουνγκ Παρκ, ο Μουσλέρα μπλοκάρει σταθερά στην αριστερή του γωνία.

60' Δύσκολες στιγμές στην άμυνα της Ουρουγουάης, αφού οι Κορεάτες πιέζουν συνεχώς για το γκολ της ισοφάρισης.

61' Αλλαγή για τη Νότια Κορέα. Ο Λι Ντον Γκοκ στην θέση του Γιάε Σουνγκ.

68' ΓΚΟΟΟΟΛΛΛ!!! Ισοφαρίζει σε 1-1 η Ν. Κορέα. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Φουσίλε προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι, όμως αν' αυτού τροφοδότησε άθελα του τον Λι Τσουνγκ Γιάν, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα που δέχεται η Ουρουγουάη στο Μουντιάλ.

69' Κίτρινη κάρτα στον Ντούρι Τσα.

71' Ο Παρκ έβγαλε καταπληκτική κάθετη μπαλιά στον Τσουνγκ Γιόν, όμως το πλασέ του τελευταίου ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Μουσλέρα.

73' Επικίνδυνο γύρισμα του Σουάρεζ από τα δεξιά, ο γκολκίπερ της Κορέας διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

74' Μετά από γέμισμα, ο Σουάρεζ βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή της Κορέας, όμως δεν έπιασε την κεφαλιά γεμάτα με αποτέλεσμα η μπάλα να σκάσει στο έδαφος και να φύγει άουτ.

75' Αλλαγή για την Ουρουγουάη. Ο Περέιρα εκτός αγώνα, στη θέση του ο Λοντέιρο.

78' Η βροχή έχει δυναμώσει, κάτι που δυσκολεύει τις προσπάθειες των παικτών.

80' ΓΚΟΟΟΟΛΛΛ!!! 2-1 η Ουρουγουάη. Φανταστικό γκολ από τον Λουίς Σουάρεζ, που βάζει την υπογραφή του στην πρόκριση της Σελέστε. Ο άσος του Άγιαξ πήρε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή, έκανε μια ντρίμπλα και με ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό πλασέ, νίκησε τον Σουνγκ Ριόνγκ για δεύτερη φορά.

83'
Κίτρινη κάρτα στον Γιονγκ Γιουνγκ.

84'
Αλλαγή για την Ουρουγουάη. Ο Φερνάντες στη θέση του Σουάρεζ.

87' Τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση από τη Ν. Κορέα. Ο Λι Ντον Γκοκ βρέθηκε σε εξαιρετικά ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα γλίστρισε από τα χέρια του Μουσλέρα, όμως ο Λουγκάνο πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

93' Λήξη του ματς και ξέφρενα πανηγύρια για την Ουρουγουάη, που προκρίθηκε στα προημιτελικά και βλέπει πολύ ψηλότερα. Άξια συχαρητήριων η Νότια Κορέα, το πάλεψε μέχρι το φινάλε.

Συνθέσεις:

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταβάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν (Βικτορίνο 46'), Φουσίλε, Καβάνι, Α. Περέιρα (Λοντέιρο 74'), Πέρες, Μ. Περέιρα, Ρίος, Σουάρεζ (Α. Φερνάντεζ 84'), Φορλάν.

Νότια Κορέα (Τζουνγκ Μο):
Σουνγκ Ριόνγκ, Γιονγκ-Χιούνγκ, Γι Σουνγκ Παρκ, Τσου Γιούνγκ, Γιουνγκ Πιό, Γιάε Σουνγκ (Ντονγκ Γκουκ 61'), Γιούνγκ Σου, Σουνγκ Γιένγκ (Κίουν 85'), Τσουνγκ Γιόνγκ, Ντούρι.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: