ΣΙΝΕ

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ολλανδία-Σλοβακία 2-1


Καβάλα στους 8

 ....Πετάνε κυριολεκτικά οι Ολλανδοί...

Με γκολ των Ρόμπεν στο 18ο και Σνάιντερ στο 84ο λεπτό, η Ολλανδία νίκησε 2-1 τη Σλοβακία στο γήπεδο "Μόουζες Μαμπχίντα" του Ντέρμπαν και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.
Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Βίτεκ. Στη φάση των "8" η ομάδα του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ θα αντιμετωπίσει (2/7, Πορτ Ελίζαμπεθ, 17:00) το νικητή από την αποψινή αναμέτρηση (21:30) ανάμεσα στη..... Βραζιλία και τη Χιλή.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δίνοντας γρήγορο ρυθμό στον αγώνα, με τους Σλοβάκους να επιδιώκουν να κοιτάξουν κατάματα τους "οράνιε". Πιο ποιοτικοί όμως οι Ολλανδοί, απείλησαν πρώτοι στο 11ο λεπτό όταν ο Σνάιντερ σούταρε από εξαιρετική θέση στην αγκαλιά του Μούχα, αλλά στο 18΄ άνοιξαν το σκορ με ένα "τυπικό" γκολ του Ρόμπεν: ο άσος της Μπάγερν Μονάχου ελίχθηκε από δεξιά, απέφυγε δύο αμυντικούς συγκλίνοντας προς τον άξονα και με συρτό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της σλοβακικής εστίας, κάνοντας το 1-0. Μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε, αφού η ομάδα του Φαν Μάρβαϊκ θέλησε να ελέγξει τον αγώνα και να "χτυπήσει" σε κάποια αντεπίθεση, ενώ οι Σλοβάκοι δεν είχαν τρόπο να απειλήσουν την εστία του Στεκέλενμπουργκ. Στο 44΄ ο Φαν Πέρσι έχασε μία καλή ευκαιρία σουτάροντας άουτ από καλή θέση, στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

"Θυελλώδεις" στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου οι Ολλανδοί, έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και να "κλειδώσουν" το ματς. Στο 50΄ ο Μούχα έκανε σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Ρόμπεν, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σλοβάκος γκολκίπερ επενέβη εκ νέου σωτήρια στην προσπάθεια του Ματάισεν, ύστερα από ατομική προσπάθεια και πάσα (και πάλι) του Ρόμπεν. Στο 67΄ οι Σλοβάκοι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους στον αγώνα, όταν ο Στεκέλενμπουργκ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Στοχ, για να κάνει νέα μεγάλη επέμβαση ο τερματοφύλακας του Αγιαξ δευτερόλεπτα αργότερα, στο ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Βίτεκ. Στο 84΄, όμως, ο Σνάιντερ εκμηδένισε τις ελπίδες των Σλοβάκων να στείλουν τον αγώνα στην παράταση, καθώς εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Κάιτ για να κάνει το 2-0 και να στείλει την ομάδα του στις οκτώ καλύτερες του κόσμου. Το γκολ του Βίτεκ με πέναλτι, που έκανε ο Στεκέλενμπουργκ στον Γιάκουμπκο, απλώς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, καθώς αμέσως ύστερα ο Ουντιάνο σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλμπέρτο Ουντιάνο (Ισπανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρόμπεν, Στεκέλενμπουργκ - Κούτσκα, Κόπουνεκ, Σκρτελ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Χάιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Κάιτ, Ντε Γιονγκ, Φαν Πέρσι (80΄ Χούντελαρ), Σνάιντερ (+90΄ Αφελάι), Ρόμπεν (71΄ Ελίας).

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ζάμπαβνικ (88΄ Γιάκουμπκο), Βάις, Βίτεκ, Στοχ, Ντούριτσα, Χάμσικ (87΄ Σάπαρα), Γέντρισεκ (71΄ Κόπουνεκ), Κούτσκα.

http://todekari.blogspot.com/2010/06/8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: