ΣΙΝΕ

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Νιγηρία - Ν. Κορέα 2-2

Ο κορεατικός κινηματογράφος σίγουρα δεν φημίζεται για τα θρίλερ του, αλλά η εθνική ομάδα της ασιατικής χώρας χρειάστηκε ν' αγωνιστεί σ' ένα ματς-θρίλερ, προκειμένου να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Ο Νότια Κορέα, λοιπόν, «κράτησε» στο 2-2 τη Νιγηρία στο Ντέρμπαν και για πρώτη φορά «βγήκε» απ' τη διαδικασία των ομίλων σε τελική φάση Μουντιάλ που... διεξάγεται μακριά απ' τη χώρα της.
Η Νότια Κορέα είναι η δεύτερη ομάδα από τον 2ο όμιλο, που πήρε το εισιτήριο για τους "16" του παγκοσμίου κυπέλλου. Η αναμέτρηση με τη Νιγηρία, που έγινε στο πλαίσιο της 3ης ημέρας στο Ντέρμπαν, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 2-2 και τους Ασιάτες να παίρνουν την πρόκριση για τη συνέχεια, πίσω από την Αργεντινή. Η Νιγηρία προηγήθηκε στο 12΄ με τον Ούτσε, αλλά η Κορέα "απάντησε" στο 38΄ με τον Λι Γιουνγκ Σου, ενώ στο 49΄ ο Παρκ Τσου Γιουνγκ έκανε το 1-2. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε στο 69΄ με πέναλτι ο Αγεγκμπένι.
Στην πρώτη αξιόλογη επιθετική της προσπάθεια η Νιγηρία άνοιξε το σκορ. Μετά από προσπάθεια του Όντια στο 12΄, ο Ούτσε έβαλε την προβολή την κατάλληλη στιγμή και έδωσε προβάδισμα στην αφρικανική ομάδα (1-0). Μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 έχασε η Νιγηρία στο 36΄ με τον Ούτσε να σημαδεύει το δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα η Νότια Κορέα, που στα τελευταία λεπτά πίεζε, ισοφάρισε με τον Λι Γιουνγκ Σου να σκοράρει από κοντά (1-1).
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια για τη Νότια Κορέα. Στο 49΄ με απευθείας κτύπημα φάουλ ο Παρκ Τσου Γιουνγκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ενγεάμα, δίνοντας το προβάδισμα στην ασιατική ομάδα (1-2). Στο 66΄ ο Αγεγκμπένι έχασε την ευκαιρία της χρονιάς, καθώς σε άδεια εστία κι από δύο μέτρα κατάφερε να αστοχήσει, ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα κατά κάποιο τρόπο "εξιλεώθηκε" με το εύστοχο κτύπημα πέναλτι με το οποίο έγινε το 2-2.

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Ενγεάμα, Ομπάσι (2η κίτρινη), Αγίλα - Να Μιλ

ΝΙΓΗΡΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενγεάμα, Γιόμπο (46΄ Ετσιεζίλε), Κανού (57΄ Μάρτινς), Αφολάμπι, Σίτου, Αγεγκμπένι (70΄ Ομπινα), Ούτσε, Αγίλα, Όντια, Ομπάσι, Ετούχου

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Χου Γιουνγκ Μου): Σουνγκ Ρίονγκ, Γιόνγκ Χιούνγκ, Παρκ Γι Σούνγκ, Κιμ Γιούνγκ Γου, Παρκ Τσου Γιούνγκ (+90΄ Ντονγκ Γιν), Λι Γιούνγκ Πίο, Λι Γιούνγκ Σου, Σουνγκ Γιουενγκ (87΄ Γιάε Σουνγκ), Λι Τσουνγκ Γιόνγκ, Γέομ Κι Χουν (64΄ Κιμ Να Μιλ), Τσα Ντουρί

Δεν υπάρχουν σχόλια: