ΣΙΝΕ

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Βραζιλία-Ακτή Ελεφαντοστού 3-1

Με τον Λουίς Φαμπιάνο να βρίσκεται σε εξαιρετικό βράδυ, σκοράροντας δύο φορές, η ουσιαστική Βραζιλία επιβλήθηκε με 3-1 της Ακτής Ελεφαντοστού και έγινε η δεύτερη ομάδα, μετά την Ολλανδία, που εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «16». Απογοητευτική εικόνα παρουσίασαν οι «Ελέφαντες», που.... μείωσαν με τον Ντρογκμπά, και πλέον διατηρούν μόνο μαθηματικές ελπίδες για την πρόκριση.
Το επικίνδυνο σουτ του Ρομπίνιο μόλις στο 44ο δευτερόλεπτο του ματς έδειξε τις διαθέσεις της Βραζιλίας, όμως όσο περνούσε η ώρα η Ακτή Ελεφαντοστού έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και έψαχνε την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει στην κόντρα.

Παρ΄ όλα αυτά μια στιγμή μαγείας των παικτών του Κάρλος Ντούνγκα στο 25ο λεπτό ήταν αρκετή ώστε να... ματώσουν τα δίχτυα του Μπαρί. Ρομπίνιο και Κακά συνδυάστηκαν ιδανικά πριν η μπάλα φτάσει στον Λουίς Φαμπιάνο, ο οποίος με ένα «κεραυνό» μέσα από την περιοχή την έστειλε να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας.

Αυτή ήταν η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της «σελεσάο» στο πρώτο μέρος καθώς στη συνέχεια δεν βρήκε τους διαδρόμους στην άμυνα των «ελεφάντων». Στον αντίποδα, η ομάδα του Σβεν Γκόραν Έρικσον προσπάθησε ανεπιτυχώς να αντιδράσει με κάποια μακρινά σουτ και μοιραία το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα. 

Περισσότερα σε λίγο...

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του ματς


1' Σέντρα στο ματς.

1' Με το καλημέρα η Βραζιλία απειλεί με το δυνατό σουτ του Ρομπίνιο από μακριά να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρι. Καλή αρχή στο ματς.

15' Παρά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα, η συνέχεια δεν είναι ανάλογη. Οι "Ελέφαντες" έχουν ισορροπήσει πλήρως τον αγώνα και προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ.

18' Ο Ρομπίνιο επιχειρεί το σουτ αμαρκάριστος έξω από την περιοχή, η μπάλα στα... περιστέρια.

25' ΓΚΟΟΟΟΛΛΛ!!!! Η Βραζιλία ανοίγει το σκορ με τον Λουίς Φαμπιάνο. Εξαιρετική συνεργασία των Ρομπίνιο και Κακά έξω από την περιοχή, ο τελευταίος πασάρει στον Φαμπιάνο και αυτός με ένα διαγώνιο σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

31' Κίτρινη κάρτα στον Τιέν.

38' Δυνατό σουτ του Ντιντάν από μακρινή απόσταση, δεν αιφνιδιάζεται ο Σέζαρ και μπλοκάρει σταθερά.

41' Ο Εμάνουελ Εμπουέ προωθήθηκε και επιχείρησε το σουτ που έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σέζαρ. 

45+1' Λήξη του πρώτου μέρους. Η Βραζιλία κατάφερε να πετύχει τέρμα στη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησε ενώ η Ακτή αδυνατεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Σέζαρ.

46' Σέντρα στην επανάληψη. Χωρίς αλλαγή οι δύο ομάδες.

51' ΓΚΟΟΟΟΛΛΛ!!! Σε προσωπική υπόθεση του Λουίς Φαμπιάνο εξελίσσεται το ματς. Ο άσος της Σεβίλης κάνοντας επίδειξη τεχνικής «χόρεψε» τους αμυντικούς έξω από την περιοχή, κοντρόλαρε με τη βοήθεια του χεριού και "εκτέλεσε" τον Μπαρί με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή. Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς ο Φαμπιάνο έκανε διπλό χέρι. Πρώτα στην αρχή της φάσης και λίγο πριν το τελείωμα.

54' Καλή ευκαιρία για την Ακτή με την μπάλα να περνά λίγο άουτ από την κεφαλιά του Ντρογκμπά, έπειτα από την σέντρα του Ντιντάν.

54
' Αλλαγή για την Ακτή. Μέσα ο Ζερβίνιο, έξω ο Ντιντάν.

62'
Δυνατό σουτ του Κακά μέσα από την περιοχή, αποκρούει ο Μπαρί.

63' ΓΚΟΟΟΛΛΛ!!! Σάμπα από τη Βραζιλία και 3-0! Μετά τη συρτή σέντρα από τα αριστερά του Κακά, ο Ελάνο βρέθηκε στην τροχιά της μπάλας και με ψύχραιμο πλασέ δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της "σελεσάο".

67' Αλλαγή για την Βραζιλία. Ο Ελάνο μεταφέρεται εκτός αγώνα με φορείο καθώς δέχθηκε σκληρό φάουλ, στη θέση του ο Ντάνι Άλβες.

68' Αλλαγή για την Ακτή. Ο Καντέρ Κεϊτά αντί του Σαλομόν Καλού.

71' Τελευταία αλλαγή του Έρικσον. Ο Ρομαρίκ παίρνει τη θέση του Εμπουέ.

72' Μακρινό σουτ του Ρομαρίκ, μπλοκάρει ο Σέζαρ.

75' Κίτρινη κάρτα στον Κεΐτα για σκληρό φάουλ στον Μπάστος.

79' ΓΚΟΟΟΛΛ!!! Η Ακτή Ελεφαντοστού μειώνει με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να πιάνει την κεφαλιά ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής μετά τη σέντρα του Γιάγια Τουρέ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σέζαρ. Πλέον είναι πολύ αργά για ανατροπή.

85' Από μια κίτρινη κάρτα στους Κακά και Τιοτέ.

88' Δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε τρία λεπτά για τον Κακά για αγκωνιά στο Κεϊτά. Ωστόσο, ο παίκτης της Ακτής έπεσε αρκετά θεατρικά και έπιανε το πρόσωπο του, παρότι δέχθηκε το χτύπημα στο στήθος.

92' Αλλαγή για την Βραζιλία. Ο Ραμίρες στη θέση του Ρομπίνιο.

94' Λήξη του ματς. Η Βραζιλία είναι στους 16, η Ακτή περιμένει ένα μικρό θαύμα για να προκριθεί.

Συνθέσεις:

Βραζιλία (Ντούνγκα): Σέζαρ, Μαικόν, Μπάστος, Λούσιο, Ζουάν, Μέλο, Ελάνο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κακά, Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο.

Ακτή Ελεφαντοστού (Σβεν Γκόραν Έρικσον): Μπάρι, Κ. Τουρέ, Ζοκορά, Καλού, Τιοτέ, Ντρογκμπά, Ντιντάν, Τιέν, Γ. Τουρέ, Ντεμέλ, Έμπουε.

Διαιτητής: Λανουά

Δεν υπάρχουν σχόλια: