ΣΙΝΕ

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Αργεντινή-Μεξικό 3-1

Με αρνητικό πρωταγωνιστή τη διαιτησία σε ακόμα ένα ματς του Μουντιάλ, η Αργεντινή επιβλήθηκε με 3-1 του Μεξικό και πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά. Εκεί θα συναντήσει την Γερμανία σε μια επανάληψη του αγώνα του 2006, όπου τότε είχαν χαμογελάσει τα «πάντσερ», παίρνοντας το εισιτήριο για τους "4" στη διαδικασία των... πέναλτι.
Η ομάδα του Μαραντόνα άνοιξε το σκορ στο 25’ με τον Τέβες να σκοράρει ενώ βρισκόταν ένα… στρέμμα οφ-σάιντ, ενώ ο ίδιος παίκτης «κλείδωσε» τη νίκη με ένα εκπληκτικό τέρμα στις αρχές της επανάληψης. Ανάμεσα στα δύο τέρματα του άσου της Μάντσεστερ Σίτι, δίχτυα είχε βρει για τέταρτη φορά στη διοργάνωση ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Οι «Αζτέκοι», στο μεταξύ, παρά το ιδανικό ξεκίνημα, κατάρρευσαν μετά το άδικο γκολ του Τέβες και δεν κατάφεραν ποτέ να ξαναμπούν στο παιχνίδι. 
Το Μεξικό έδειξε από την αρχή ότι δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία για τους Αργεντινούς. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Σαλσίδο προειδοποίησε με έναν «κεραυνό» από τα 35 μέτρα που προσέκρουσε στο δοκάρι ενώ οι παίκτες του Μαραντόνα έδειχναν εγκλωβισμένοι. Ο Μέσι δεν έβρισκε τους διαδρόμους για τις γνωστές… μπούκες τους με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Πέρες.

Όλα αυτά μέχρι το 25ο λεπτό, όπου άλλαξε όλη η ροή του ματς χάρη σε ένα ακόμα τραγικό διαιτητικό λάθος. Συγκεκριμένα, μετά από σύγχυση στα καρέ των Μεξικανών και έξοδο του Πέρες στο τετ-α-τετ του Τέβες, η μπάλα έφτασε στον Μέσι. Αυτός πάσαρε με λόμπα στον Τέβες, ο οποίος όμως ήταν αρκετά μέτρα οφ-σάιντ από τον τελευταίο παίκτη του Μεξικό και με κεφαλιά στην κενή εστία έδωσε το προβάδισμα στην Αργεντινή.

Όπως ήταν φυσιολογικό, όλοι οι παίκτες του Μεξικό έπεσαν πάνω στον επόπτη, ο οποίος σκανδαλωδώς έκλεισε τα μάτια του σε ένα οφ-σάιντ που φαινόταν ακόμα και με γυμνό μάτι, όμως η απόφαση δεν άλλαξε. Ο Ρομπέρτο Ροσέτι μέτρησε το γκολ, το οποίο αποσυντόνισε πλήρως το συγκρότημα του Αγκίρε σε ένα σημείο που είχε το πάνω χέρι.

Απόρροια της κατάρρευσης των Μεξικανών αποτελεί το δεύτερο τέρμα της «αλμπισελέστε» στο 33ο λεπτό, καθώς μετά από παιδικό λάθος του Οσόριο στην άμυνα, η μπάλα κατέληξε στον Ιγκουαΐν, που δεν είχε πρόβλημα να ξεπεράσει και τον τερματοφύλακα πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ήταν φανερό πως οι «Αζτέκοι» είχαν πετάξει λευκή πετσέτα στο ματς, ενώ στον αντίποδα ο Μαραντόνα έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση.

Με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί στο ματς, η επανάληψη απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Τη διαφορά, ωστόσο, έκανε πάλι ο Κάρλος Τέβες, ο οποίος με μια οβίδα στο 52ο λεπτό έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Πέρες και έδωσε τη χαριστική βολή στο Μεξικό. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μαραντόνα έριξαν ταχύτητα, όμως οι Μεξικανοί δεν κατάφεραν τίποτα παραπάνω από το να μειώσουν στο 71ο λεπτό με το όμορφο τέρμα του Ερνάντες.

Η Αργεντινή περιμένει πλέον με άγριες διαθέσεις την Γερμανία στα προημιτελικά, ώστε να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό της το 2006 στη διαδικασία των πέναλτι. Στον αντίποδα το Μεξικό αν και προκρίθηκε για πέμπτο σερί Μουντιάλ στη φάση των νοκ-άουτ δεν μπόρεσε να κάνει ούτε αυτή την φορά την υπέρβαση, αν και έχει δικαιολογημένα πολλά παράπονα από τη διαιτησία και το γεγονός ότι μέτρησε το πρώτο γκολ του Τέβες.

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του ματς

1' / Έναρξη του αγώνα με το Μεξικό στη σέντρα.

5' / Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, δίχως κάτι το ιδιαίτερο. Οι βουβουζέλες ηχούν ασταμάτητα...

8' / Δοκάρι για το Μεξικό! Ο Σαλσίδο επιχείρησε ένα σουτ από τα 35 μέτρα και η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Ρομέρο, ο οποίος αιφνιδιάστηκε.

9' / Νέα ευκαιρία για το Μεξικό με το σουτ του Γκουαρδάδο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

12' / Ο Μέσι βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, όμως προσπάθησε ανεπιτυχώς να πλασάρει τον Πέρες, που μπλόκαρε την μπάλα.

14' / O Ερνάντες πραγμοτοποίησε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.

20' / Εκτός ρυθμού η Αργεντινή, δεν μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ. Το Μεξικό ελέγχει το ματς και έχει φτάσει με αξιώσεις μέχρι στιγμής έξω από την εστία του Ρομέρο.

25' / ΓΚΟΟΟΟΛΛΛΛ!!! Η Αργεντινή ανοίγει το σκορ με περιπετειώδη και άδικο για το Μεξικό τρόπο. Αρχικά ο Πέρες προλαβαίνει τον Τέβες στο τετ-α-τετ, σε μια φάση που ο Αργεντινός κάνει φάουλ στον τερματοφύλακα, η μπάλα καταλήγει στον Μέσι, ο οποίος πασάρει στον ευρισκόμενο σε καταφανή θέση οφ-σάιντ Τέβες και αυτός δεν έχει πρόβλημα σε κενή εστία με κεφαλιά να γράψει το 1-0. Οι παίκτες του Μεξικό έπεσαν πάνω στον επόπτη, όμως ο Ροσέτι πήρε πάνω του την φάση και μέτρησε το γκολ.

28'
/ Κίτρινη κάρτα στον Μάρκες.

33' / ΓΚΟΟΟΟΛΛΛΛ!!!! 2-0 η Αργεντινή!! Τραγικό λάθος του Οσόριο στην άμυνα καθώς πάσαρε ουσιαστικά την μπάλα στον Ιγκουαΐν και αυτός αφού προσπέρασε και τον Πέρες έγραψε το 2-0.

35'
/ Εκτός τόπου και χρόνου οι παίκτες του Μεξικό, έχουν καταρρεύσει μετά το πρώτο γκολ της Αργεντινής και κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Η ψυχολογία είναι στο ναδίρ.

37' / Μεγάλη ευκαιρία για την Αργεντινή με το σουτ του Ντι Μαρία μέσα από την περιοχή να διώχνει με τα πόδια ο Πέρες, ενώ στη συνέχεια ο Τέβες δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

42' / Άλλη μια ακόμα σπουδαία ευκαιρία για την Αργεντινή. Ο Μάξι Ροντρίγκες έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο αμαρκάριστος Ιγκουαΐν έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πέρες.

44' / Δυνατό σουτ του Μάρκες από μακρινή απόσταση, η μπάλα στην αγκαλιά του Ρομέρο.

45+2' / Λήξη του πρώτου μέρους με την Αργεντινή να έχει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης, ανοίγοντας το σκορ με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς ο Τέβες ήταν ένα... στρέμα οφ-σάιντ. Το Μεξικό αν και ξεκίνησε δυνατά, έχασε την αυτοσυγκέντρωση του μετά το άδικο εις βάρος του γκολ και δείχνει να μην έχει την ψυχολογία για να αντιδράσει.

46' / Αλλαγή για το Μεξικό. Ο Μπαρέρα παίρνει τη θέση του Μπαουτίστα.

46' / Σέντρα στην επανάληψη.

52' / ΓΚΟΟΟΟΛΛΛ!!! Η Αργεντινή "κλειδώνει" την πρόκριση με ένα εκπληκτικό τέρμα του Τέβες. Ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι μετά από κόντρες βρήκε χώρο έξω από την μεγάλη περιοχή και με ένα "κεραυνό" έστειλε την μπάλα στα βάθος της εστίας του Πέρες, που δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης.


60' / Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μπαρέρα έξω από την περιοχή, προσπέρασε τους Οταμέντι και Μάξι Ροντρίγκες, όμως το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση κατάληξε στην έξω πλευρά των διχτύων του Ρομέρο.

61' / Δεύτερη αλλαγή για το Μεξικό. Ο Φράνκο στη θέση του Γκουαρδάδο.

63' / Γυριστή κεφαλιά του Ερνάντες μετά από σέντρα του Μπαρέρα, η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρομέρο.

69' / Αλλαγή για την Αργεντινή. Ο Τέβες εκτός αγώνα, στη θέση του ο Βερόν.

70' / Ευκαιρία για το Μεξικό. Έπειτα από αδράνεια στα καρέ της Αργεντινής, η μπάλα έφτασε στον Μπαρέρα, αυτός έκανε το γυριστό σουτ, όμως ο Χάινζε απομάκρυνε με κεφαλιά την μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή.

71' / ΓΚΟΟΟΛΛΛΛ!!! Μειώνει το Μεξικό. Ο Ερνάντες άδειασε με εκπληκτική προσποίηση τον Ντεμικέλις, μπήκε μέσα στην περιοχή και "εκτέλεσε" τον Ρομέρο με δυνατό σουτ για το 3-1.

79'/ Αλλαγή για την Αργεντινή. Έξω ο Ντι Μαρία, μέσα ο Γκουτιέρες.

87' / Αλλαγή για την Αργεντινή. Εκτός ο Μάξι Ροντρίγκες, στη θέση του ο Παστόρε.

92 / Εντυπωσιακή επέμβαση του Πέρες στο δυνατό σουτ του Μέσι λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

93' / Λήξη του ματς. Η Αργεντινή είναι στους "8", όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Γερμανία. Στον αντίποδα, το Μεξικό δεν κατάφερε σε ακόμα ένα Μουντιάλ να κάνει την υπέρβαση, όμως αδικείται από το πρώτο γκολ του Τέβες.

Συνθέσεις:

Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Ντεμικέλις, Μπουρδίσο, Χάιντσε, Ντι Μαρία, Οταμέντι, Μασεράνο, Μ. Ροντρίγκεζ, Μέσι, Τέβες, Ιγκουαΐν

Μεξικό (Χαβιέ Αγκίρε): Πέρεζ, Φ. Ροντρίγκεζ, Σαλσίδο, Μάρκες, Οσόριο, Τοράδο, Ερνάντεζ, Χουάρεζ, Ντος Σάντος, Γκουαρδάδο, Μπαουτίστα

1 σχόλιο:

COSTANTINOS είπε...

o νομος του τεβες κυριες και κυριοι
να χαρουμε και εμεις οι πιστοι της αργεντινης
vamos dont cry for me argentina
vamos campeones vamos
οταν το κυππελο σηκωσω μπορει να παλαβωσω
και τωρα οι γερμαναραδες αλλα ποιοι γερμανοι απο τουρκους βραζιλιανους πολονωεβραιους βραζιλιανους και προπονητη εναν εβραιο
εθνικη γερμανιας σου λεει ο αλλος
πατριδα μου και αδερφε μου κωστα αδυναμιες ειναι αυτες
και ναι ο πατριωτη σου αγαπαει αργεντινη
vamossssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss