ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Σλοβακία-Ιταλία 3-2


Σε ένα ματς που έσπασαν καρδιές, η Σλοβακία υποχρέωσε την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία σε ήττα με 3-2 και σε έναν αποκλεισμό-σοκ από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Απίστευτο κατόρθωμα για την ομάδα του Βλάντιμιρ Βάις, που στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικά Μουντιάλ πανηγύρισε την πρόκριση στη φάση των «16». Τελευταία θέση για τους «Ατζούρι», οι οποίοι επιχείρησαν να....
πραγματοποιήσουν την ανατροπή του αιώνα στα τελευταία λεπτά του αγώνα…
Με τη ψυχολογία ομάδας που δεν είχε απολύτως τίποτα να χάσει, η Σλοβακία έφτασε με το καλημέρα κοντά στο γκολ, όμως ο Μάρεκ Χάμσικ δεν κατάφερε στο 6ο λεπτό από ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή να πλασάρει σωστά. Στον αντίποδα, οι Ιταλοί έδειχναν νευρικοί στις κινήσεις τους, υπό το φόβο να μείνουν εκτός συνέχειας.

Το συγκρότημα του Μαρσέλο Λίπι έδειχνε σκιά της ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, αφού δεν μπορούσε να αλλάξει δύο πάσες για να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Το μοιραίο για τη «σκουάντρα ατζούρα» δεν άργησε να συμβεί. Στο 25ο λεπτό, ο Ντε Ρόσι έδιωξε λανθασμένα και ο Κούτσκα που ευνοήθηκε βρήκε με κάθετη πάσα τον Βίτεκ, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Μαρκέτι για το 1-0.


1' Σέντρα στο ματς.

4' Ο Ιακουΐντα σε ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή και από αριστερά, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ.

6' Μεγάλη ευκαιρία για την Σλοβακία. Ο Βίτεκ πάσαρε με το κεφάλι στο Χάμσκικ, ο οποίος αφύλακτος μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ μετά σουτ στην κίνηση.

15' Ισορροπημένο ματς. Οι Ιταλοί προσπαθούν να βρουν διαδρόμους, κόντρα σε μια καλά στημένη Σλοβακία.

16' Κίτρινη κάρτα στον Στρμπα, ο οποίος σε περίπτωση πρόκρισης της Σλοβακίας θα χάσει το επόμενο ματς.

25' ΓΚΟΟΟΛΛ!!! Η Σλοβακία παίρνει το προβάδισμα! Ύστερα από λάθος απομάκρυνση του Ντε Ρόσι, η μπάλα φτάνει στο Κούτσκα, ο οποίος με ιδανική πάσα βρίσκει τον Βίτεκ και αυτός με ψύχραιμο πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μαρκέτι.

35'
Δυνατό σουτ του Στρμπα από μακρινή απόσταση, ο Μαρκέτι απομακρύνει σε κόρνερ.

40' Κίτρινη κάρτα στον Βίτεκ.

41' Παρ' ολίγον αυτο-γκολ από τον Σκρτελ, στην προσπάθεια του να διώξει σε κόρνερ με το κεφάλι.

45' Ο Κούτσκα δοκίμασε το πόδι του λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μαρκέτι.

45+1' Λήξη του πρώτου μέρους. Μια άνευρη και χωρίς ουσία Ιταλία χάνει από τους ψυχωμένους Σλοβάκους και κινδινεύει να πάρει πρόωρα το δρόμο της επιστροφής.

46' Διπλή αλλαγή για την Ιταλία. Κουαλιαρέλα και Μάτζιο στις θέσεις των Γκατούζο και Κρισίτο.

50' Κίτρινη κάρτα στον Πέκαρικ.

56' Ευκαιρία για την Ιταλία. Ο Μάτζιο πασάρει στον Ντι Νατάλε, ο οποίος μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.

56' Ήρθε η ώρα του Πίρλο! Ο άσος της Μίλαν πήρε τη θέση του Μοντολίβο.

62' Πλασαριστό σουτ του ντι Νατάλε έξω από την περιοχή, ο Μούχα στη σωστή θέση μπλοκάρει την μπάλα.

67' Τεράστια ευκαιρία για την Ιταλία. Μετά τη σέντρα του Πέπε, ο Μούχα έκανε λανθασμένη έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Κουαλιαρέλα, ο οποίος έκανε το δυνατό γυριστό σουτ, όμως ο Σκρτελ αποσόβησε το γκολ πάνω στη γραμμή με το γόνατο.

68' Ο Κιελίνι βλέπει κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

69' Ο Στοχ χάνει σπουδαία ευκαιρία στην κόντρα να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην Σλοβακία, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

73' ΓΚΟΟΟΟΛΛΛ!!! 2-0 η Σλοβακία. Μια ανάσα από το θαύμα η Σλοβακία με ήρωα τον Βίτεκ. Έπειτα από παράλληλη σέντρα του Χάμσικ, ο Βίτεκ πρόλαβε τον Κιελίνι και με προβολή έγραψε το 2-0.









74' Κίτρινη κάρτα στον Σιμόνε Πέπε.

81' ΓΚΟΟΟΛΛΛ!!! Η Ιταλία είναι ζωνανή! Ο Μούχα απέκρουσε το σουτ του Κουαλιαρέλα στο τετ-α-τετ, όμως η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο ντι Νατάλε που δεν είχε πρόβλημα σε κενή εστία να μειώσει σε 2-1.

83'
Από μια κίτρινη κάρτα στους Κουαλιαρέλα και Μούχα.

85' Ο Κουαλιαρέλα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά τη σέντρα του ντι Νατάλε, όμως το γκολ ακυρώνεται σωστά ως οφ-σάιντ.

86' Τρομερή πίεση από την Ιταλία για το γκολ, το οποίο θα την στείλει στους 16.

87' Αλλαγή για την Σλοβακία. Ο Στρμπα εκτός αγώνα, ο Κόπουνεκ στη θέση.

89' ΓΚΟΟΟΟΛΛΛ!!! Τέλος! Η Σλοβακία είναι στους 16 και αφήνει εκτός τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Ο Κοπούνεκ δύο λεπτά μετά την είσοδο του, εκμεταλλεύται την αδράνεια στα καρέ της Ιταλίας μετά από πλάγιο και με ψύχραιμο ψηλοκρεμαστό πλασέ γράφει το 3-1.

92' ΓΚΟΟΟΟΛΛΛ!!! Η Ιταλία μειώνει σε 3-2 με τον Κουαλιαρέλα με το εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή να αιφνιδιάζει τον Μούχα.

93'
Αλλαγή για τη Σλοβακία. Ο Σέστακ στη θέση του Βίτεκ.

94' Τρίτη αλλαγή για την Σλοβακία. Ο Πέτρας στη θέση του Γέντρισεκ

95' Τεράστια ευκαιρία για το 3-3. Ο Πέπε από καλή θέση μέσα στην περιοχή, στέλνει την μπάλα άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία ελπίδα των Ιταλών για την ισοφάριση.

96' Λήξη του ματς. Η Ιταλία τερματίζει στην τελευταία θέση του ομίλου με δύο βαθμούς, ενώ οι Σλοβάκοι που πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά έκαναν το αδιανόητο. Να προκριθούν στους 16 στην πρώτη τους παρουσία στα τελικά του Μουντιά, αφήνοντας εκτός την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.


Συνθέσεις:

Σλοβακία (Βλάντιμιρ Βάις):
Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ζαμπάβνικ, Στρμπα, Βίτεκ, Στοχ, Ντούριτσα, Χάμσικ, Γέντρισεκ, Κούκα

Ιταλία (Μαρσέλο Λίπι): Μαρκέτι, Κρισίτο, Κιελίνι, Καναβάρο, Ντε Ρόσι, Πέπε, Γκατούσο, Ιακουίντα, Ντι Νατάλε, Τζαμπρότα, Μοντολίβο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: