ΣΙΝΕ

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Αργεντινή – Ν. Κορέα 4-1

Έχοντας τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν σε μεγάλα κέφια, η Αργεντινή συνέτριψε με 4-1 την αξιόμαχη Νότια Κορέα και εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Χατ-τρικ από τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης και στιγμές… μαγείας από τους αστέρες του Μαραντόνα... σε μια αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου.
Η Αργεντινή ανάγκασε τους Νοτιοκορεάτες να κλειστούν στα καρέ τους με το… καλημέρα και να αμύνονται με δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα. Η πίεση των παικτών του Ντιέγκο Μαραντόνα μετουσιώθηκε σε γκολ στο 17ο λεπτό, όταν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από τα πόδια του Παρκ Τσου Γιουνγκ.

Στη συνέχεια οι αστέρες της Αργεντινής έκαναν ότι ήθελαν στο ματς κόντρα στους Ασιάτες που έδειχναν να τα έχουν χαμένα. Το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 33ο λεπτό με την κοντινή κεφαλιά του Γκονζάλο Ιγκουαΐν.

Το τέρμα αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Μέσι να ξεδιπλώσει το αστείρευτο ταλέντο του στο χορτάρι και στο 44ο λεπτό λίγο έλειψε με ένα εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή να πετύχει το πιο όμορφο γκολ του Μουντιάλ μέχρι στιγμής.

Παρ’ όλα αυτά η Νότια Κορέα κατάφερε κόντρα στη ροή και σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα (στην εκπνοή του πρώτου μέρους) να μειώσει σε 2-1 με την Λι Τσου Γιούνγκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος, αλά Βύντρα, του Ντεμικέλις και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομέρο.

Στην επανάληψη το σκηνικό έμεινε ίδιο και απαράλλαχτο με αυτό του πρώτου μέρους. Η Αργεντινή με κατοχή της μπάλας και με την ποιότητα των Μέσι, Ιγκουαΐν προσπάθησε να πετύχει ακόμα ένα τέρμα που θα έβαζε τέλος στις ελπίδες της Ν. Κορέας ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Τζουνγκ Μου Χου έψαξε την ισοφάριση στην κόντρα επίθεση.

Μάλιστα στο 58ο λεπτό, οι Ασιάτες έφτασαν μια ανάσα από το 2-2, όμως ο Κι Χουν αστόχησε σε ένα  ανεπανάληπτο τετ-α-τετ. Οι ελπίδες της Νότιας Κορέας, ωστόσο, έλαβαν οριστικό τέλος στο 77ο λεπτό με τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν να γράφει το 3-1 από κοντά, διώχνοντας το άγχος από τους συμπαίκτες. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα καθώς τρία λεπτά αργότερα βρήκε εκ νέου δίχτυα με κεφαλιά, γράφοντας το τελικό 4-1.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: