ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Τι έδειξε η νεκροψία για το θάνατο του 5χρονου στην Κύπρο

Τι έδειξε η νεκροψία για το θάνατο του 5χρονου στην ΚύπροAνατροπή σκηνικού έφερε χθες στη συγκλονιστική υπόθεση του θανάτου του 5χρονου αγοριού στη Λάρνακα η νενομισμένη νεκροψία αφού οι ιατροδικαστές, απέκλεισαν τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για θάνατο εξαιτίας θερμοπληξίας ή ασφυξίας. Η παθολογοανατόμος Ελένη Αντωνίου που διενήργησε τη νεκροψία για λογαριασμό του κράτους παρόντος του... ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού που εκπροσώπησε την οικογένεια, διαπίστωσε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα στο αγοράκι το οποίο δεν ήταν γνωστό, πόρισμα στο οποίο συμφώνησε και ο Π. Σταυριανός.
Η κ. Αντωνίου απέκλεισε τη θερμοπληξία και την ασφυξία ως αιτίες θανάτου και ανέτρεψε και τις αρχικές εντυπώσεις ότι ο μικρός Ανδρέας ξεψύχησε ένεκα της παραμονής για περισσότερες από 8 ώρες κλειδωμένος μέσα στο αυτοκίνητο αφού όπως είπε, ο θάνατος επήλθε αρκετές ώρες, ίσως και έξι, πριν βρεθεί στις 4.30 το απόγευμα της Τρίτης. Πάντως, και οι δύο ιατροδικαστές ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει ακριβής αιτία θανάτου αφού τελικό πόρισμα θα εξαχθεί μετά τις ιστολογικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθούν κάποιοι ιστοί από τη σορό του 5χρονου. Αποκλείοντας το ενδεχόμενο της θερμοπληξίας, η Ελένη Αντωνίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι τα μικρά παιδιά αντέχουν περισσότερο στις ψηλές θερμοκρασίες.  Μάλιστα, προχώρησε να πει ότι υπάρχουν παιδιά που αντέχουν αρκετές ώρες αλλά και περιπτώσεις που έχουν ζήσει μέχρι και τρία 24ωρα σε τέτοιες θερμοκρασίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το παιδάκι αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα ένεκα άσθματος και παρακολουθείτο από τον υποδιευθυντή του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας δρα. Αδάμο Χατζηπαναγή.
Ο επίλογος της τραγωδίας γράφτηκε χθες με την κηδεία του μικρού Ανδρέα που τελέστηκε στις 3 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα.  Ο τραγική οικογένεια έχει άλλα δύο παιδιά, δύο κόρες, 7 και 9 ετών.
Σε κατάσταση σοκ
Ο πατέρας του παιδιού, γνωστός ορθοπεδικός από τη Λάρνακα υπέστη τρομερό σοκ όταν η νοσοκόμα και η αναισθησιολόγος ανέβασαν το γιο του νεκρό στην κλινική το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.
Να υπενθυμίσουμε ότι η τραγωδία άρχισε να εκτυλίσσεται λίγο πριν τις 8 το πρωί της Τρίτης 1η Ιουνίου όταν ο γιατρός, ξεκίνησε από το σπίτι του για να μεταφέρει το παιδί στο νηπιαγωγείο προτού πάει στη δουλειά του.  Καθ’ οδόν όμως, ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό σε ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα και μετέβη αμέσως στην κλινική. Δυστυχώς όμως, ξέχασε το παιδί ενώ αυτό κοιμόταν στο πίσω κάθισμα και μπήκε στο χειρουργείο.  Οι ώρες πέρασαν με το παιδάκι κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο. Γύρω στις 4 το απόγευμα, η μητέρα του 5χρονου πήγε στο νηπιαγωγείο για να τον πάρει αλλά ενημερώθηκε ότι ο Ανδρέας δεν είχε μεταφερθεί χθες στο νηπιαγωγείο.  Τότε η μητέρα επικοινώνησε τηλεφωνικά με το σύζυγό της ο οποίος βρισκόταν στο χειρουργείο.
Ο γιατρός είπε στη σύζυγο του ότι το παιδί ήταν μαζί του αλλά θυμήθηκε ότι δεν το είχε κατεβάσει από το αυτοκίνητο το οποίο είχε σταθμεύσει από τις 8 το πρωί σε ανοικτό χώρο στάθμευσης έξω από την κλινική.  Ο γιατρός έστειλε μια αναισθησιολόγο και μια νοσοκόμα να πάρουν το παιδί, ωστόσο οι κοπέλες αντίκρισαν ένα μακάβριο θέαμα.  Το αγοράκι κειτόταν αναίσθητο στο πίσω κάθισμα έχοντας δίπλα του τη σχολική τσάντα και ένα άδειο μπουκάλι νερού.
Η νοσοκόμα και η αναισθησιολόγος ανέβασαν το αγοράκι στην κλινική αλλά ήταν ήδη αργά αφού ήταν νεκρό.
Οπως προαναφέραμε, ο πατέρας βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση  όπως φυσικά και ολόκληρη η οικογένεια.  Συγκλονισμός και βουβαμάρα επικρατεί και στην ιδιωτική κλινική.  Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άλλοι γιατροί αρνήθηκαν ευγενικά χθες στους δημοσιογράφους να κάνουν δηλώσεις μη μπορώντας να αρθρώσουν λέξη για αυτή την απίστευτη τραγωδία.
Κοινός παρονομαστής όλων των σχολίων που ακούγονται πάντως είναι ότι ο τραγικός πατέρας είναι ένας εξαίρετος γιατρός και εξίσου καλός άνθρωπος.
Καθόλη τη διάρκεια των οκτώ και πλέον ωρών που το παιδί βρισκόταν στο αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο στάθμευσης έξω από την κλινική, ο γιατρός βρισκόταν στο χειρουργείο αφού είχε να χειριστεί σοβαρά περιστατικά ένα από τα οποία αφορούσε σε σοβαρότατα τραύματα στο χέρι Ρουμάνου.
Ενα από τα χειρουργεία που πραγματοποίησε διήρκεσε τρεις ώρες.
Σε ό,τι αφορά στην αστυνομική πτυχή της υπόθεσης, ούτε χθες προέκυψε κάτι από πλευράς της Αστυνομίας που αναμένει το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστικών εξετάσεων για να προβεί στους οποιουσδήποτε χειρισμούς.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/64811.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: