ΣΙΝΕ

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Οι ράμπο του ηλεκτρονικού εγκλήματος έσωσαν 6 από αυτοκτονία

Οι ράμπο του ηλεκτρονικού εγκλήματος έσωσαν 6 από αυτοκτονίαΒοήθεια σε έξι συνανθρώπους μας, οι οποίοι γνωστοποίησαν μέσω internet ότι θέλουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, προσέφεραν το τελευταίο εξάμηνο ειδικοί ψυχολόγοι της Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό των «ιχνών» τους από ράμπο του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Οι έξι ενήλικες ανέφεραν ότι θέλουν να...

αυτοκτονήσουν είτε συνομιλώντας σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας (chat rooms, msn), είτε αναγράφοντας την πρόθεσή τους στο status ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενοι ψυχολογικά προβλήματα. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπιζαν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη, αποκρυπτογραφώντας πρώτα τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν και στη συνέχεια τους προσέγγιζαν διακριτικά, υπό την επίβλεψη ειδικών ψυχολόγων.

Ένας από τους ενήλικες, παρουσίασε έντονα ψυχολογικά προβλήματα ενώ συνομιλούσε σε chat room. Αμέσως μόλις εντοπίστηκαν τα ίχνη του, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια. Ένα δεύτερο άτομο, αφού ανήρτησε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μήνυμα απόγνωσης, έφυγε από το σπίτι του προκειμένου να βρει, όπως αποκάλυψε αργότερα, έναν ανώδυνο τρόπο αυτοκτονίας. Ευτυχώς, εντοπίστηκε προτού προβεί στο απονενοημένο.


Οι υποθέσεις διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκαν και οι οικογένειες των ενηλίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: