ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Πορτογαλία – Βόρεια Κορέα 7-0

Πραγματοποιώντας μακράν την καλύτερη εμφάνιση από κάθε άλλη ομάδα μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Πορτογαλία διέλυσε το πτώμα της Βόρειας Κορέας με 7-0 και κλείδωσε με εντυπωσιακό τρόπο την παρουσία της στην επόμενη φάση.
Ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και πάρτι στην επανάληψη, όπου ήρθαν τα έξι (!) από τα εφτά γκολ των Ιβήρων κόντρα στους Ασιάτες, που..... κατέρρευσαν και παρέδωσαν πνεύμα μετά το πρώτο γκολ του Μεϊρέλες στο 29'.

Η Πορτογαλία από το ξεκίνημα του ματς πίεσε ψηλά ώστε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και θα μπορούσε να τα καταφέρει στο 7ο λεπτό όταν η κεφαλιά του Ρικάρντο Καρβάλιο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Στο μεταξύ, η Βόρεια Κορέα αφού ξεπέρασε χωρίς συνέπειες το πρώτο δεκάλεπτο, άρχισε να ισορροπεί το ματς και να βγαίνει με αξιώσεις στην αντεπίθεση.

Η έλλειψη εμπειρίας και ποιότητας των παικτών της, ωστόσο, δεν της επέτρεψαν να φτάσει σε κάποιο γκολ. Κάτι που κατάφεραν εν τέλει οι Ίβηρες στο 29ο λεπτό κόντρα στη ροή του αγώνα. Μια εκπληκτική κάθετη πάσα του Τιάγκο, έβγαλε τετ-α-τετ τον Ραούλ Μεϊρέλες και ο άσος της Πόρτο με σουτ στην κίνηση έδωσε το προβάδισμα στους Ίβηρες.
Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ δεν ξανακοίταξε πίσω και με τη σέντρα της επανάληψης ξεκίνησε το πάρτι. Εξαιρετικές συνεργασίες, στρωτό ποδόσφαιρο και περίτεχνες ενέργειες του Κριστιάνο Ρονάλντο και της παρέας του εκτόξευσαν το σκορ στα επίπεδα του 7-0.
Η συμπαθητική εμφάνιση της Βόρειας Κορέας στην πρεμιέρα με τη Βραζιλία δεν είχε συνέχεια με αποτέλεσμα να υποστεί μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Ας όψεται η γειτονική Νότια Κορέα που είχε ηττηθεί με 9-0 από την Ουγγαρία το 1954 και κρατάει ακόμα το ρεκόρ της πιο ντροπιαστικής ήττας. Στο μεταξύ, η Πορτογαλία μπορεί να θεωρεί δεδομένη την πρόκριση στους 16 καθώς για να μείνει εκτός πλέον θα πρέπει να ηττηθεί από την Βραζιλία την τελευταία αγωνιστική και ταυτόχρονα η Ακτή Ελεφαντοστού να φτάσει σε μια... αστρονομική επικράτηση επί της Βόρειας Κορέας.

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του ματς

1'
Σέντρα στο ματς. Υπό βροχή διεξάγεται η αναμέτρηση στο Κέιπ Τάουν.

3' Πρώτο σουτ στον αγώνα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η μπάλα βρίσκει σε αμυντικό της Β. Κορέας και καταλήγει στην αγκαλιά του γκολκίπερ.

7' Μεγάλη ευκαιρία για την Πορτογαλία να ανοίξει το σκορ. Ύστερα από κόρνερ, ο τερματοφύλακας της Κορέας έκανε τραγική έξοδο, όμως η κεφαλιά του ανενόχλητου Καρβάλιο κατέληξε στο αριστερό δοκάρι.

11' Πρώτη ευκαιρία για τη Βόρεια Κορέα, με το δυνατό σουτ του Κίο έξω από την περιοχή να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Εντουάρντο.

18' Επικίνδυνη στιγμή για τη Βόρεια Κορέα με το διαγώνιο σουτ του Γιονγκ Χο να εξουδετερώνει ο Εντουάρντο και στη συνέχεια η κεφαλιά να καταλήγει άουτ.

23' Σουτ στην κίνηση από τον Μεϊρέλες λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

25' Η Βόρεια Κορέα στέκεται καλά στον αγωνιστικό χώρο ενώ η καταρρακτώδης βροχή δυσκολεύει τις προσπάθειες των παικτών.

29' ΓΚΟΟΟΛΛ!!! 1-0 η Πορτογαλία κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Τιάγκο με εξαιρετική κάθετη πάσα ακινητοποίησε τρεις παίκτες της Κορέας και έβγαλε σε θέση βολής τον Μεϊρέλες, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα με πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

35'
Σύγχυση στα καρέ της Κορέας, το εκμεταλλεύεται ο Μεϊρέλες, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί φεύγει άουτ.

39' Κίτρινη κάρτα στον Πέδρο Μέντες.

45+2' Λήξη του πρώτου μέρους. Η διαφορά κλάσης ανάμεσα στις δύο ομάδες έχει οδηγήσει την Πορτογαλία στο 1-0.

46' Σέντρα στην επανάληψη.

46' Εξαιρετική επέμβαση σε κόρνερ του Μιόνγκ Γκουκ στο δυνατό σουτ του Τιάγκο έξω από την περιοχή.

48'
Κίτρινη κάρτα στον Γιονγκ Γο.

53' ΓΚΟΟΟΛΛ!!! 2-0 η Πορτογαλία! Ο Μεϊρέλες βρίσκει τον Σιμάο μέσα στην περιοχή και ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης να νικάει με συρτό πλασέ τον γκολκίπερ της Βόρειας Κορέας.

56'
ΓΚΟΟΟΟΛΛ!! Καθαρίζει το ματς η Πορτογαλία! Ο Κοεντράο έβγαλε τη σέντρα και ο Αλμέιδα με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιόνγκ Γκουκ.

60' ΓΚΟΟΟΟΛΛ!!! Συνεχίζει το πάρτι της η Πορτογαλία. Μετά από ιδανική αντεπίθεση, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πασάρει στον Τιάγκο, και αυτός με πλασέ γράφει το 4-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Ιβήρων.

65'
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γυρίζει τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, ο Μεϊρέλες έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

67'
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δίνει ασίστ στον Κοεντράο, όμως το αριστερό πλασέ του τελευταίου έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

70' Κίτρινη κάρτα στον Χούγκο Αλμέδια.

71'
Αλλαγή για την Πορτογαλία. Ο Μεϊρέλες δίνει τη θέση του Βελόσο.

72'
Εκπληκτικό σουτ του Ρονάλντο από μακριά, η μπάλα παίρνει φάλτσα και βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

74'
Αλλαγή για την Πορτογαλία. Έξω ο Σιμάο, μέσα ο Ντούντα.

77'
Αλλαγή για την Πορτογαλία. Έξω ο Αλμέιδα, μέσα ο Λιέντσον.

80' ΓΚΟΟΟΛΛ!!! 5-0 η Πορτογαλία!!! Ήρθε η σειρά του Λιέντσον με κοντινό πλασέ έπειτα από σέντρα του Ντούντα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

88' ΓΚΟΟΟΛΛΛ!!! Δεν τελειώνει το μαρτύριο της Κορέας. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε επιτέλους δίχτυα, αφού πήρε την κόντρα στο τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ και πλάσαρε εύστοχα για το 6-0.

89' ΓΚΟΟΟΛΛΛ!!! Ο Τιάγκο με γυριστή κεφαλιά κάνει το 7-0 για την Πορτογαλία.

93'
Λήξη του ματς. Παράσταση από τους Πορτογάλους, οι οποίοι μπορούν να θεωρούν εξασφαλισμένη την πρόκριση.

Διαιτητής: Πάμπλο Πόσο (Χιλή)

Συνθέσεις:

Πορτογαλία (Κάρλος Κεϊρος) :
Εντουάρντο, Μπρούνο Άλβες, Ρικάρντο Καρβάλιο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέντες, Σιμάο(74’ Ντούντα), Μιγκέλ, Μεϊρέλες(70’ Βελόσο), Αλμέιδα(77’ Λιέντσον), Τιάγκο, Κοεντράο.

Βόρεια Κορέα (Κιμ Γιονγκ Χουν):
Μιόνγκ Γκουκ, Γιόνγκ Χιοκ(75’ Σονγκ Τσολ), Γιουν Ιλ, Ναμ Τσολ(58’ Κουμ Ιλ), Κουάνγκ Τσον, Γουν Ναμ, Τάε Σε, Γιονγκ Γο, Ιν Γκουκ(58’ Γιόνγκ Γιούν), Τσολ Ζιν, Γιονγκ Χακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: