ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Τιμήθηκε με τον Θράκα ιππέα ο Γιώργος Παρχαρίδης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας

Πάνω από 500 παιδιά από τους 5 νομούς της περιφέρειας, χόρεψαν με λεβεντιά και χάρη, τηρώντας την παράδοση στο 2ο φεστιβάλ ποντιακών χορών.
Πλημμύρισε νιάτα και παιδιά το πανεπιστημιακό γυμναστήριο Κομοτηνής που φιλοξένησε το 2 παιδικό εφηβικό φεστιβάλ ποντιακών χορών που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα διεκδικήσουμε ως πόλη και την φιλοξενία του πανελλαδικού φεστιβάλ ποντιακών χορών που φέτος θα γίνει στην Κοζάνη, αλλά.... την επόμενη φορά μάλλον στην Κομοτηνή.


Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Γιώργος Παρχαρίδης βραβεύτηκε με πλακέτα του Θράκα Ιππέα από τον δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη, ενώ αναφέρθηκε στο πνεύμα του φεστιβάλ που συμβολίζει την ενότητα, την αισιοδοξία για το μέλλον, την παράδοση τον δυναμισμό την συνέχεια με συνοδοιπόρους στην όλη προσπάθεια τη νέα γενιά.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5WfJfe7cTzp5xVqoirwizBJGCvhWZCrjI710FgrZ4Ci_P37W6KVPlHHrW7PW0QlbINjKhVLaN6lJ6Zzd-UTvC326m-UDVmlezoD8gV6wRiJV5oB_ZmhANdGzdEaWaE5WVC_wPn_2omng/s1600/pontiakoi_xoroi_kleisto_05.jpg

Πάνω από 500 χορευτές, μικροί κι έφηβοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και χειροκροτήθηκαν από το κοινό στη κορυφαία γιορτή των Ελευθερίων.

Η Χρύσα Μαυρίδου, απευθυνόμενη στο κοινό είπε ότι το χειροκρότημα είναι η μοναδική αμοιβή για την προσπάθεια που εδώ και καιρό κατέβαλαν τα παιδιά προκειμένου να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές συγκίνησης, αλλά και αισιοδοξίας για το μέλλον της παράδοσης μας, η οποία καλείται να επαναλάβει το ρόλο που διαδραμάτισε χρόνια πριν, στα δύσκολα της γενοκτονίας και της προσφυγιάς, να συμβάλει δηλαδή στη διατήρηση της κοινωνικής μας συνοχής, να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα της κρίσης που έχει εισβάλει στη ζωή μας και έχει ανατρέψει πολλά δεδομένα και να μας θυμίσει αξίες που τις θυσιάσαμε στο βωμό της σύγχρονης πραγματικότητας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: