ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ: Διαδήλωση κατά της διοργάνωσης

  Περίπου 3.000 Νοτιοαφρικανοί πραγματοποίησαν σήμερα (16/06) διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Ντέρμπαν, πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα Ισπανία-Ελβετία, με την οποία απαίτησαν να διατεθεί για τους φτωχούς της χώρας το ίδιο ποσό που δόθηκε για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.
Μεταξύ των διαδηλωτών διακρίνονταν εκατοντάδες σεκιούριτι, μέλη ιδιωτικής εταιρείας, που απεργούν στο στάδιο του Ντέρμπαν και οι..... οποίοι την Κυριακή απωθήθηκαν από την αστυνομία μετά από έντονες διαμαρτυρίες τους για καλύτερους μισθούς. Παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στο Κέιπ Τάουν, αλλά και στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου καθήκοντα ασφαλείας στο στάδιο ανέλαβε η αστυνομία.

«Η FIFA έχει πάρει όλα τα αναγκαία για το βιοπορισμό μας. Η κυβέρνηση διέθεσε όλα τα χρήματα των φορολογουμένων για τη FIFA» είπε ένας οργισμένος διαδηλωτής, ενώ στο ίδιο κλίμα ήταν και οι διαμαρτυρίες των υπολοίπων Νοτιοαφρικανών, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Ντέρμπαν. Η κυβέρνηση της χώρας διέθεσε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, το πρώτο που γίνεται σε χώρα της Αφρικής, τη στιγμή που το 43% των κατοίκων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: