ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Οι προβλέψεις του Πελέ

Όπως συνηθίζεται σε κάθε μουντιάλ ο Πελέ έκανε τις προβλέψεις του για το φετινό διαγωνισμό που μόλις άρχισε διαλέγοντας προσεκτικά τα λόγια του για να μην στεναχωρήσει κανένα.
Έτσι ο Πελέ χαρακτήρισε της ομάδες της Αγγλίας και της Γερμανίας δυναμικές που έχουν πιθανότητές να κερδίσουν το τρόπαιο αλλά... το γεγονός ότι βασίζουν το παιχνίδι στην  δύναμη τους δεν τις καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικές. Ο βετεράνος άσος του ποδοσφαίρου τόνισε ότι ομάδες που παίζουν θεαματικό ποδόσφαιρο χάνουν τον στόχο τους.
Ο Βραζιλίας βασιλιάς της μπάλας  διευκρίνισε ότι κατά την άποψή του στον διαγωνισμό όλα είναι πιθανά και όλες οι ομάδες έχουν ελπίδες κατάκτησης του τροπαίου. Για να το στηρίξει μάλιστα έφερε σαν παράδειγμα το μουντιάλ του 1950 στην χώρα του όταν η ΗΠΑ επικράτησε της Αγγλίας παρα to ότι η πρώτη δεν είχε κανένα γνωστό παίκτη.
Ο Πελέ τόνισε για άλλη μια φορά την φιλοσοφία που θέλει τις ομάδες να προσφέρουν ποδοσφαιρικό θέαμα και πρόσθεσε ότι  ομάδες που το καταφέρνουν αυτό καλά είναι η Βραζιλία, η Ολλανδία , η Ισπανία και η Πορτογαλία, γι’ αυτό και ελπίζει αυτές να φτάσουν μέχρι και τα τελικά του φετινού μουντιάλ.
Τέλος ο Πελέ δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να δει για μια φορά να φτάνουν στον τελικό του διαγωνισμού μια από τις ομάδες της μαύρης ηπείρου χωρίς να εστιάσει την προσοχή του σε καμία συγκεκριμένα. Μην ξεχνάμε ότι ο Πελέ έχει δηλώσει ότι κάποια μέρα το τρόπαιο του διαγωνισμού θα σηκώσει μια αφρικανική  ομάδα και προφανώς θα ήθελε να επιβεβαιωθεί.
worldcup

Δεν υπάρχουν σχόλια: