ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Πορτογαλία - Β. Κορέα

Με στόχο τη νίκη αντιμετωπίζει η Πορτογαλία το αουτσάιντερ του 7ου ομίλου και ουραγό στη βαθμολογία, Βόρεια Κορέα, στο «Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ» του Κέιπ Τάουν σήμερα στις 14:30, για τη 2η ημέρα.Η διαφορά των γκολ περνά σε δεύτερη μοίρα για τους Πορτογάλους, όπως δήλωσε σήμερα ο Ραούλ Μεϊρέλες. «Προτεραιότητά μας είναι η νίκη, αλλά αν μπορέσουμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ, θα είναι ....καλό,» εξήγησε ο 27χρονος. Στον πρώτο αγώνα της, η Πορτογαλία έμεινε στο 0-0 απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, ομάδα με την οποία ισοβαθμεί στη 2η θέση του 7ου ομίλου με 1 βαθμό, πίσω από την πρωτοπόρο Βραζιλία με 3β. Όμως, η Β. Κορέα πρόβαλλε σθεναρή αντίσταση απέναντι στη «σελεσάο» γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 2-1 στην πρεμιέρα.

«Περιμένουμε πως η αυριανή αντίπαλός μας θα παίξει με τον ίδιο τρόπο που έπαιξε απέναντι στη Βραζιλία,» τόνισε ο Μεϊρέλες. Το δυνατό σημείο της ασιατικής ομάδας είναι η άμυνα και ο Κάρλος Κεϊρόζ θα πρέπει να βρει τρόπο να τη διασπάσει για να πανηγυρίσει η ομάδα του το πρώτο γκολ στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Διαιτητής της αναμέτρησης ο Χιλιανός Πάμπο Πόθο.

Πάντως, η βόρεια Κορέα διατηρεί ένα ρεκόρ ασιατικής ομάδας σε Μουντιάλ και μάλιστα απέναντι στην Πορτογαλία. Ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 (23 Ιουλίου, Λίβερπουλ), όταν η Νότια Κορέα σημείωσε 3 γκολ απέναντι στην Πορτογαλία (νίκησαν 5-3 οι Πορτογάλοι), στα προημιτελικά. Έκτοτε, καμία ομάδα της Ασίας δεν έχει καταφέρει να πετύχει 3 τέρματα σε Μουντιάλ.

*Η FIFA απέρριψε το αίτημα της Πορτογαλίας για ακύρωση της κίτρινης κάρτας που αντίκρισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού.


Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Κάρλος Κεϊρόζ): Εντουάρντο, Πάουλο Φερέιρα, Άλβες, Καρβάλιο, Κοεντράο, Μέντες, Μέιρελες, Τιάγκο, Ρονάλντο, Σαμπρόσα, Λιέντσον

Β. ΚΟΡΕΑ (Τζονγκ-χουν Κιμ): Ρι Μ., Ρι Κ., Ναμ, Πακ Τσ., Ρι Τζ., Γι, Μουν, Αν, Πακ Ν., Χονγκ, Γιονγκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: