ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ιστορικός αγώνας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων από την ίδρυση του Πανιωνίου η ομάδα παλαιμάχων του συλλόγου έκανε ένα ιστορικό ταξίδι στη Σμύρνη, την “πατρίδα” των “κυανέρυθρων” όπου και αντιμετώπισαν την τοπική Αλτάι.
 Η Αλτάι χρησιμοποιεί το γήπεδο που κάποτε ήταν η πρώτη έδρα του Πανιωνίου. Όταν, μάλιστα, βρίσκονταν στη Σμύρνη οι “κυανέρυθροι”, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος είχε αρνηθεί να εισπράξει το ποσό των 100 χιλιάδων χρυσών λιρών για την εξαγορά του συγκεκριμένου γηπέδου από την Γαλλική Εταιρεία Σιδηροδρόμων, δωρίζοντας το στο.... Πανιώνιο.
Η προηγούμενη φορά που ο Πανιώνιος επισκέφτηκε το γήπεδο της Αλτάι ήταν το 1971, όταν και οι δύο ομάδες είχαν κοντραριστεί για το Βαλκανικό Κύπελλο.
Όπως ήταν λογικό, το κλίμα ήταν φορτισμένο στην αποστολή του Πανιωνίου, ειδικά κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα, όταν και η σημαία της ομάδας κυμάτιζε και πάλι στην περιοχή.
Για την ιστορία, οι “κυανέρυθροι” επικράτησαν με 7-4, με τον Δημήτρη Ναλιτζή να πετυχαίνει “χατ-τρικ”, ενώ σκόραραν επίσης οι Σκιαβάρας (2), Φερεκίδης και Μπέλλος.
(sportnet)

Δεν υπάρχουν σχόλια: