ΣΙΝΕ

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Βροχοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές...σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/18/kairos2.jpg Μπόρα με ασθενή χαλαζόπτωση, έπληξε περιοχές των νομών Φλώρινας και Κοζάνης, ενώ ελαφρά βροχόπτωση σημειώθηκε στους νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Πέλλας και Ημαθίας. Δυνατή βροχή έπεσε στους νομούς Κιλκίς, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Στην πόλη του Κιλκίς η Πυροσβεστική
χρειάστηκε να επέμβει σε 12 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια.
Η καταιγίδα έπληξε και το νομό Θεσσαλονίκης. Ο ουρανός σκοτείνιασε, και ισχυρή βροχόπτωση, συνοδευόμενη -κατά τόπους- από χαλάζι αλλά και..... ισχυρό άνεμο, άρχισε να πέφτει. Η συσσώρευση υδάτων στους δρόμους προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα και μικροατυχήματα, εντός και εκτός που πολεοδομικού συγκροτήματος.
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην ανατολική πλευρά της πόλης. Σύμφωνα με τον περιφερειακό Διευθυντή Μακεδονίας-Θράκης της ΔΕΗ, Αναστάσιο Μιζαμίδη, τα συνεργεία της επιχείρησης έχουν σπεύσει στα σημεία και οι βλάβες αναμένεται να αποκατασταθούν μέσα στις επόμενες ώρες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ σε τρεις περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβασή της για κοπή δέντρων.
Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, τρεις πτήσεις, μια της Ολυμπιακής και δύο της Αegean, αναγκάστηκαν, σύμφωνα με τον Αερολιμενικό έλεγχο του αεροδρομίου, να αλλάξουν προορισμό και να μην προσγειωθούν στο «Μακεδονία».
http://aetos-grevena.blogspot.com/2010/06/blog-post_2315.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: