ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Επίτιμος Δημότης Πάτρας ο Φώτης Μπαζάκας......


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων στη 
συνεδρίασή της 19ης Μαϊου 2010 και μετά από  πρόταση του Δημάρχου Πατρέων κ. Ανδρέα Φούρα, αποφάσισε ομόφωνα να ανακηρύξει Επίτιμους Δημότες του Δήμου Πατρέων, όλους τους αιρετούς που αποφοίτησαν από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Πάτρας, σε ανάμνηση  των σπουδών τους στην Πάτρα και σε ένδειξη εκτίμησης και  τιμής για την προσφορά τους στο θεσμό της αυτοδιοίκησης.
Ανάμεσα στους τιμώμενους που ανακηρύχθηκαν επίτιμοι δημότες του Δήμου Πατρέων, ήταν και ο συμπατριώτης μας και φίλος Φώτης Μπαζάκας, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Γρεβενών και πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ., που είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού τμήματος του Ε.Α.Π.
Την τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πατρών,...
τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, ο υφυπουργός κ. Κουτσόγιωργας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Πατρών, βουλευτές, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, πρώην Πρυτάνεις και πλήθος κόσμου.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Φούρας, αναφέρθηκε αναλυτικά στα τιμώμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα είπε τα εξής: 
"Είναι κάπως ασυνήθιστος ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Υπάρχει όμως μια διπλή κοινή ιδιότητα που αφορά όλους τους προσκεκλημένους μας. Οι τιμώμενοι σήμερα είναι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης. Πολίτες που επέλεξαν να υπηρετήσουν τους δήμους από τους οποίους κατάγονται και ταυτόχρονα είναι άνθρωποι που έκαναν τις σπουδές τους στην Πάτρα.
Οι πόλεις μας διαφέρουν, τα κίνητρα μας όμως είναι κοινά. Είναι η αγάπη για τον τόπο, είναι η φιλοδοξία μας να υπηρετήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους δημότες. Υπάρχει λοιπόν μια νοητή γραμμή ανάμεσα στον τόπο που σπουδάσαμε και στον τόπο που ζούμε και υπηρετούμε. Αυτή τη νοητή γραμμή ερχόμαστε σήμερα να ενώσουμε. Η σκέψη μας είναι απλή. Να μαζευτούμε άνθρωποι που σπούδασαν στην Πάτρα και υπηρετούν την αυτοδιοίκηση. Σας καλοσωρίζω λοιπόν σήμερα με φιλία και αγάπη. Η απόφαση του Δ.Σ. ήταν ομόφωνη. Είναι μια συμβολική, αλλά και ουσιαστική τιμή. Σας χρωστάμε και σας προσπαθούμε να σας ανταποδώσουμε σήμερα το ελάχιστο. Ξέρετε πολύ καλά ότι τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη, τον απονέμουμε μόνο σε εξέχουσες προσωπικότητες. Για μας όσοι προσκληθήκατε σήμερα, είστε διακεκριμένες προσωπικότητες και αυτό το επέλεξαν οι συνδημότες που σας επέλεξαν. Ο Δήμος Πατρέων έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή την επιλογή, αυτή την επίδοσή σας και ταυτόχρονα  με τη σημερινή τελετή να υπενθυμίσει ότσι σ' αυτή την πόλη αρχίσατε την πορεία σας και να ισχυροποιήσει τους δεσμούς και τις σχέσεις που έχει ο καθένας από σας με την Πάτρα. Από σήμερα η Πάτρα για σας δεν είναι μόνο η πόλη της νιότης και των σπουδών σας. Είναι η πόλη που σας ανακηρύσσει συνδημότες. Καλώς ήρθατε λοιπόν στην πόλη μας, αγαπητοί συνδημότες.".
Επληκτος από τη μεγάλη τιμή δήλωσε ο Φώτης Μπαζάκας.
"Πραγματικά όταν με πήραν τηλέφωνο από το γραφείο του Δημάρχου Πατρέων, δεν πίστευα στ' αυτιά μου. Ευχαριστώ από καρδιάς το Δήμαρχο Πατρέων κ. Φούρα για την εξαιρετική τιμή που μου έκανε. Θεωρώ ότι στο πρόσωπό μου, σήμερα τιμήθηκε η ιδιαίτερη πατρίδα μου τα Γρεβενά. Στη δύσκολη περίοδο που ζούμε, έχουμε υποχρέωση ο καθένας από μας με την εμπειρία και τις βάσεις που έχουμε, να αγκαλιάσουμε όλους τους συνδημότες μας, να κάνουμε πράξη τα οράματά μας και να κάνουμε τον τόπο μας ν' ανθίσει και το λαό ν' αναπνεύσει."

Δεν υπάρχουν σχόλια: