ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

«Προσεύχομαι για τον ΠΑΟΚ»

«Η ευχή μου είναι να παίξουμε με την Μπαρτσελόνα και να πάω για δεύτερη φορά στο γήπεδο της Βαρκελώνης. Εύχομαι και προσεύχομαι για τον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο γενικότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «ασπρόμαυρος», Παπά-Χρήστος σε συνέντευξη του στο περιοδικό «People».
Πώς αντιμετωπίσατε την αντικατάστασή σας;

«Επειδή η αντικατάσταση αφορά εξουσία και διαχείριση χρημάτων με αφήνει παγερά αδιάφορο. Ίσα-ίσα, απαλλάχτηκα από σκοτούρες διαχείρισης, γραφειοκρατίας και ανεύρεσης χρημάτων. Έμεινα ένας απλός εφημέριος. Αυτό που με πείραξε, όμως, είναι ο λόγος για τον οποίο έγινε».

Ποιο είναι το πιο τραβηγμένο σχόλιο που ακούσατε αυτές τις μέρες;

«Ότι ο παπάς αυτός συναναστρέφεται με αλήτες, αλλά οι αλήτες αυτοί είναι η καλή μου παρέα, οι φίλοι μου, οι άνθρωποι που λατρεύω και με τους οποίους θέλω να είμαι μαζί. Φτάνει πλέον ο καθωσπρεπισμός και η νομενκλατούρα. Φτάνει πια με τους κυρίους αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή. Δεν είναι αλήτες τα παιδιά που αγωνίζονται για επιβίωση».

- Στη «θύρα 4» πώς αντιμετωπίζει ο φίλαθλος λαός;

«Είμαι ο φίλος τους, ο άνθρωπος τους, αυτός που τους αγαπάω σαν να είμαι πατέρας τους. Δεν πάω εκεί ούτε ντυμένος με την εξουσία, ούτε με σχήμα, αλλά ως δικός τους άνθρωπος. Αυτό είναι που εκτίμησαν και αγωνίζονται, εκφράζουν τόσο όμορφα πράγματα μέσω των site και των εφημερίδων».

- Το γκρουπ σας στο facebook αριθμεί 7.500 μέλη. Το γνωρίζετε;

«Όχι... Ξέρω τι είναι το facebook γιατί έχω παιδιά γυμνασίου και λυκείου, αλλά δεν πίστευα ότι τόσος πολύς κόσμος ασχολήθηκε με αυτό. Κάτι δείχνει, κάτι λέει. Φαίνεται ότι τα παιδιά έχουν σπουδαίο περιεχόμενο για να ασχολούνται με την τύχη ενός παπά».

- Πόσα χρόνια ακολουθείτε τον ΠΑΟΚ;

«Από το 1978, όταν ήρθα για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη ως φοιτητής της θεολογίας. Είμαι παπάς τα τελευταία δέκα χρόνια, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης 27 χρόνια. Ως νέος ήμουν ποδοσφαιριστής, αλλά ένας τραυματισμός σταμάτησε την καριέρα μου. Έμεινα κοντά στον αθλητισμό για να βοηθήσω το χώρο, τους νέους, την κοινωνία».

- Έχετε δύο παιδιά. Πάτε μαζί τους στο γήπεδο;

«Ναι και μαζί τους έβγαλα τα διαρκείας του ΠΑΟΚ στη «Θύρα 4» για την επόμενη σεζόν. Τα παιδιά μου, ο Κοσμάς που πάει στη Γ' Λυκείου και ο Σεβαστιανός, που πάει στη Γ' Γυμνασίου, είναι γνήσια ΠΑΟΚτσάκια, παλεύουν μαζί μου».

- Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σας;

«Δεν θέλω να απαντήσω ή να πολεμήσω. Περιμένω με υπομονή να γίνει κατανοητό ότι το να παλεύει κανείς με το κομμάτι αυτό της νεολαίας είναι αναγκαίο. Τα παιδιά έχουν να παλέψουν με πολλά πράγματα, με το φάσμα της ανεργίας και τις δυσκολίες που δέρνει η σημερινή εποχή. Αν από μακριά τους μιλάμε, δεν θα μας ακούει κανείς».

- Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας για τον ΠΑΟΚ;

«Η ευχή μου είναι να παίξουμε με την Μπαρτσελόνα και να πάω για δεύτερη φορά στο γήπεδο της Βαρκελώνης. Εύχομαι και προσεύχομαι για τον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο γενικότερα».

- Ο κόσμος της ενορίας σας τι λέει;

«Θέλω να πιστεύω ότι είναι περήφανοι για τον παπά τους, γιατί τους είχα πει κάποτε, όταν ήρθα στην ενορία, ότι αν δέκα άνθρωποι μου ζητήσουν να φύγω, θα το κάνω αμέσως, όποια στιγμή και για όποιο λόγο γίνει αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: