ΣΙΝΕ

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Παρουσιάστηκε ο "Μπερέτα"

Όπως σας είπαμε, παρουσιάστηκε επίσημα ο Μπερέτα από τον ΠΑΟΚ. Μετά τη λιτή αναφορά του αντιπροέδρου της ομάδας και τον χαιρετισμό του προπονητή του ΠΑΟΚ στα ελληνικά, ο Ιταλός απάντησε σε ερωτήσεις...
Μετά το σύντομο πρόλογό του, ο νέος καθοδηγητής του "Δικεφάλου" δέχθηκε ερωτήσεις, στις οποίες απάντησε χωρίς δισταγμούς. Εξήγησε για το κίνητρο που είχε στο να αποδεχτεί την πρόταση που του έγινε από τους Θεσσαλονικείς, λέγοντας: «Εχω να κάνω με ανθρώπους που με επέλεξαν και με.... έπεισαν, τους οποίους και εμπιστεύομαι. Επιθυμία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι να μεγαλώσουν την ομάδα και αυτός ήταν ουσιαστικά ο λόγος που δέχθηκα. Αν δεν ξεκινήσει κάποιος μια εμπειρία δε θα την έχει ποτέ. Εχω εμπειρία από το ιταλικό πρωτάθλημα και αυτή θα μεταφέρω στον ΠΑΟΚ.

Θα ξεκινήσουμε νωρίς, αρχές Ιουλίου, γιατί έχουμε τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ενδιαφέρθηκα και έμαθα για την ομάδα, γνωρίζω καλά τους Σαβίνι και Τσιρίλο, αλλά και άλλους παίκτες του ΠΑΟΚ. Είναι ολοφάνερο ότι χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής, όπως θα ίσχυε για κάθε άλλη ομάδα στην οποία θα πήγαινα. Με βάση την εμπειρία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, αλλά και τη δουλειά που έκανε ο προηγούμενος προπονητής, τον οποίο ευχαριστώ για το έργο του, είναι σημαντικά τα δεδομένα στην ομάδα. Η δουλειά που έκανε ο προηγούμενος προπονητής ήταν σημαντική και έφερε αποτέλεσμα. Είναι φανερό ότι κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του και ο καθένας δίνει τα στοιχεία του. Αυτό αναδεικνύεται περισσότερο αν υπάρχει ήδη μια κουλτούρα καλή. Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο παιχνιδιού και το δικό του χαρακτήρα, αυτά μπορούν ανάλογα και με τις συνθήκες να αναδειχθούν».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα επισήμανε ότι: «Στην Ιταλία φαίνονται περισσότερο ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, είναι ομάδες που παίζουν καλό, τεχνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τη Ρόμα, στους προηγούμενους ευρωπαϊκούς αγώνες, η Εθνική ήταν πρώτη. Είναι ένα σημαντικό πρωτάθλημα».

Κατέστησε σαφές πως την απόφαση του να έρθει στην Ελλάδα δεν τον επηρέασε η οικονομική κρίση. «Και στην Ιταλία δεν είμαστε πολύ καλά. Λυπάμαι γι΄αυτούς που θα πληρώσουν την κρίση, δεν με επηρέασε αυτή η κατάσταση στην επιλογή μου», είπε, ενώ αναφορικά με το στόχο που θέτει για την παρουσία του στο σύλλογο, τόνισε: «Η προοπτική είναι να μείνει ο ΠΑΟΚ στο επίπεδο που είναι τώρα. Αυτός είναι ένας στόχος. Το θέμα είναι να κερδίσουμε κάθε αγώνα και τον επόμενο και τον επόμενο. Και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε κάνει. Αν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, ακόμη καλύτερα. Πρέπει η φιλοσοφία να συμπίπτει σε όλους, τους παίκτες, τους παράγοντες, τους προπονητές, τους φιλάθλους, να είναι όλοι ένα. Οταν θα υπάρχουν δυσκολίες, όσο ενωμένοι θα είμαστε όλοι, τόσο πιο γρήγορα θα μπορούμε να ξεφύγουμε από τη δύσκολη κατάσταση».

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του ρόστερ σχολίασε: «Θα το συζητήσουμε μεταξύ μας με τη διοίκηση, αν δούμε ότι χρειάζεται κάπου λύση θα τη βρούμε. Μπορεί και να μη χρειαστεί τίποτα, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση».

Για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ανέφερε: «Και για μένα, όπως και για τον ΠΑΟΚ, είναι πρώτη φορά που βρίσκομαι σε αυτά. Εχουμε, δηλαδή, κοινό στόχο με την ομάδα, θέλουμε να τον γευτούμε και οι δύο. Οι αγώνες θα είναι δύσκολοι, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες επιπέδου. Θα είναι δύσκολο, θα πρέπει να βάλουμε όλο το "είναι" μας για να ανταπεξέλθουμε».

Ανέφερε γενικά ότι: «Θα πρέπει να έχουμε τη φιλοσοφία μας, ο κάθε παίκτης να ξέρει τι πρέπει να κάνει και να προσπαθούμε να επιβάλλουμε το δικό μας παιχνίδι στον αντίπαλο. Υπάρχουν βέβαια και οι αντίπαλοι που θα κάνουν τα πάντα για να μας δυσκολέψουν. Θα πρέπει να "θυσιαστούν" κάποιοι παίκτες, να κάνουν το κάτι παραπάνω, για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Ο ΠΑΟΚ είναι από τις πιο σημαντικές προκλήσεις στην καριέρα μου, με βάση ό,τι έχω κάνει ως τώρα. Στόχος είναι να διατηρήσω τον ΠΑΟΚ εκεί ψηλά που είναι. Αυτό που θα έρθει στο μέλλον δεν το ξέρω. Παρακολούθησα μία εβδομάδα προπονήσεις του Μουρίνιο και έμαθα πολλά, άμα πήγαινα για ένα μήνα θα κέρδιζα τα πάντα. Ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία. Θα πρέπει να τον θαυμάζουμε, γιατί έχει κάνει πολύ σημαντικά πράγματα στην καριέρα του».

Στάθηκε στους συνεργάτες του, που «... είναι άνθρωποι που έχουν δουλέψει μαζί μου. Πρόκειται για τους Μαξ Σκάνζι, προπονητή και καθηγητή γυμναστικής αγωγής, τον Πάολο Λατζαρίν, γυμναστή και τον Τζόρτζιο Ρόκα, προπονητή τερματοφυλάκων».

Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και αν φοβάται την πίεση που ενδεχομένως να ασκούν στην ομάδα, επισήμανε: «Είδα στο "youtube" το κοινό μας, το πώς ωθεί την ομάδα. Είναι φανταστικό, παρασύρουν τους παίκτες. Πιστεύω ότι την πίεση τη μεταφέρουν στους αντίπαλους και όχι στους παίκτες και τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Θέλουμε να κερδίσουμε όλους τους αγώνες στην έδρα μας, ακόμη και αν έρθει αποτέλεσμα αρνητικό, όμως, ο κόσμος θα πρέπει να το δεχτεί αυτό. Υπόσχομαι στους φιλάθλους πως θα δουλεύω και εγώ και η ομάδα, θα δίνουμε τα πάντα σε οποιοδήποτε παιχνίδι, είτε πρόκειται για φιλικό, είτε για το πρωτάθλημα, είτε για το Κύπελλο, είτε για το Τσάμπιονς Λιγκ».

Ερωτήσεις δέχτηκε και ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος σε ό,τι αφορά την επιλογή Μπερέτα εξήγησε: «Επιλέξαμε τον προπονητή από ένα από τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα που υπάρχουν στον κόσμο, με συγκεκριμένη προπονητική φιλοσοφία. Κοιτάξαμε να ταιριάζει στο στιλ του πρώην προπονητή μας, κάναμε προσωπική επαφή και θέλοντας να βρούμε έναν άνθρωπο που να μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα στην κουλτούρα της ομάδας για να έχουμε τα αποτέλεσμα που θέλουμε. Γι΄αυτούς και για άλλους λόγους προχωρήσαμε με τον κ. Μπερέτα. Μπορεί να μην έχει παίξει σε επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ παιχνίδια, αλλά τα παιχνίδια που έχει διευθύνει είναι στο ίδιο υψηλό επίπεδο».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις κινήσεις για τη διαμόρφωση του ρόστερ του ΠΑΟΚ απάντησε: «Κάποια πράγματα πρέπει να μείνουν μεταξύ μας. Δεν μπορώ να πω τι σχεδιάζουμε, όταν έχουμε παίκτες στην ομάδα, με τους οποίους πρέπει πρώτα και μετά να μιλήσω στον Τύπο. Αλλαγές δεν πρόκειται να γίνουν πολλές, θα είναι λίγες και ποιοτικές. Εχουμε ρόστερ αρκετά γεμάτο».

http://todekari.blogspot.com/2010/06/reloaded.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: