ΣΙΝΕ

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Μύρισε… Σούπερ Λίγκα στη Ν. Αφρική!

Αυτοί δεν ήταν βοηθοί, αυτοί ήταν… Βόηθα Παναγιά. Τερατώδη διαιτητικά λάθη είδαμε στο Μουντιάλ και μάλιστα τώρα που δυσκολεύουν τα πράγματα, με τους νοκ-άουτ αγώνες. Τα λάθη στο ματς Γερμανίας-Αγγλίας και Αργεντινής-Μεξικού, είναι… παρηγοριά στον άρρωστο, δηλαδή στους Έλληνες διαιτητές της Σούπερ Λίγκας. Τα δικά τους λάθη, μπροστά σε αυτά που είδαμε στα δύο ματς, είναι πταίσματα.
Ο επόπτης στο παιχνίδι της Αγγλίας, πρέπει να πάει κατ’ ευθείαν σε οφθαλμίατρο. Δεν αρκεί να φάει ψάρι για να βελτιώσει την όρασή του. Πρέπει να καταπιεί τα ψάρια από όλη τη Μεσόγειο, μπας και καταλάβει πως η μπάλα στο σουτ του Λάμπαρντ, δεν πέρασε απλώς τη γραμμή, ...κόντεψε να ακουμπήσει στα δίχτυα!
Χρειαζόταν ειδική… λάμπα για να το δει; Ούτε το replay δεν ήταν απαραίτητο. Από το… play είδαμε ότι ο Λάμπαρντ σκόραρε. Κι άντε τώρα ο βοηθός διαιτητής να ξεμπλέξει από τους φανατικούς Αγγλους οπαδούς, που αντί να πανηγυρίσουν για το 2-2, είδαν την ομάδα τους να τρώει 4άρα από τους Γερμανούς.

Αμ ο άλλος ο (κατ’ ευφημισμόν) βοηθός; Οφ -σάιντ από αυτό που δείχνουν στα σεμινάρια διαιτησίας προηγήθηκε της φάσης του 1-0 της Αργεντινής με το Μεξικό. Ο επόπτης όμως, λες και ήταν σε σιέστα και είχε καλυμμένα τα μάτια του με σομπρέρο. Το ωραίο είναι ότι ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα, πήρε συμβουλές από τον βοηθό του και από τον… τέταρτο και δεν βρέθηκε κανείς να του πει ότι δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ. Ήταν τελικά… οργανωμένο το έγκλημα.

Σαν να μην έφταναν αυτά, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, είχαμε και μία μίνι-σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών που κατευθύνονταν στα αποδυτήρια. Σκηνές από Σούπερ Λίγκα. Σκηνές από τον… μακρινό Βορρά για τη Ν. Αφρική (δηλαδή την Ελλάδα). Καταμεσίς του καλοκαιριού μπορεί και να έλειψαν σε κάποιους τέτοιου είδους επεισόδια από το ελληνικό πρωτάθλημα. Αργεντινοί, Μεξικάνοι και διαιτητές, φρόντισαν να μας δώσουν μία… τζούρα, για να μην ξεχνιόμαστε και βγαίνουμε από τα νερά μας.

Κάτι τέτοιες στιγμές θυμόμαστε το χέρι του Θεού, ενώ στην Ελλάδα, όταν έχουμε ανάλογα περιστατικά, παρακαλάμε… ο Θεός να βάλει το χέρι του. Φαντάζεστε να είχαν γίνει οι δύο φάσεις σε ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού;
Οι διαιτητές θα είχαν… μεταναστεύσει. Οι επόπτες θα είχαν κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου για να μην αναγνωρίζονται και οι υπεύθυνοι ομοσπονδίας και διαιτησίας, θα είχαν αλλάξει επάγγελμα. Μπορεί να είχαν γίνει Πολωνοί υδραυλικοί.

Ποιο είναι το συμπέρασμα από όλα αυτά; Διαιτητές και λάθη πάνε «πακέτο» Όποιος δεν κάνει λάθη, δεν κάνει τίποτα. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε όλοι μας αυτό, τόσο το καλύτερο.
balleto

Δεν υπάρχουν σχόλια: