ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ολυμπιακός.... Άμεσες κινήσεις για τεχνικό διευθυντή

Το θέμα του τεχνικού διευθυντή είναι ένα από τα πλέον… καυτά στον Ολυμπιακό. Και από τη στιγμή που έχει παρθεί η απόφαση να προχωρήσει η ομάδα με αυτό το «μοντέλο» θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι κινήσεις ούτως ώστε να ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα αναλάβει αυτό τον «λεπτό» και πολύ υπεύθυνο ρόλο. Οι υποψήφιοι είναι οι Ντάρκο Κοβάσεβιτς, Κριστιάν Καρεμπέ και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς…

Κοβάσεβιτς:
 Λειτουργεί ήδη λες και έχει αναλάβει καθήκοντα. Χώνει τη… μύτη του παντού και προσπαθεί να δείξει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ότι είναι εδώ και θέλει να βοηθήσει. Τι κι αν δεν έχει πάρει ακόμα το χρίσμα; Ο Σέρβος έχει εμπλακεί τόσο στην υπόθεση Γκούτι, όσο και σε δυο τρεις ακόμα που έχουν να κάνουν με παίκτες που γνωρίζει ή γνωρίζει ο «κύκλος» του. Το αξιοπερίεργο είναι ότι πρότεινε στον Ολυμπιακό συνεργασία με τον Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς ο οποίος έχει γίνει πλέον ένας από τους μεγαλύτερους μάνατζερ της Σερβίας. Στα αρνητικά του Ντάρκο Κοβάσεβιτς το γεγονός ότι «θάβει» με το χειρότερο τρόπο στη νέα διοίκηση τον Κριστιάν Καρεμπέ. Μιλάει με τα χειρότερα λόγια για τον Γάλλο, προσπαθώντας να τον υποβιβάσει στα μάτια του Βαγγέλη Μαρινάκη με σκοπό βέβαια να πάρει αυτός τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Καρεμπέ

Ο Γάλλος βρίσκεται στο Μουντιάλ εκτελώντας χρέη πρέσβη της ΦΙΦΑ όμως βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Ολυμπιακό. Έχει μιλήσει τουλάχιστον δυο φορές τις τελευταίες μέρες με ανθρώπους του Βαγγέλη Μαρινάκη και περιμένει να έρθει η σειρά του για να κάνει μια συνάντηση με τον εφοπλιστή προκειμένου να του αναπτύξει τις σκέψεις του για το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Κάποιοι που ξέρουν πολλά και βλέπουν μακριά, λένε ότι ο Γάλλος θα πάρει πόστο στον Ολυμπιακό. Πιθανότατα αυτό του τεχνικού διευθυντή χωρίς να αποκλείεται η ενεργοποίησή του για τη θέση του εκπροσώπου διεθνών σχέσεων…

Τζόρτζεβιτς

Ίσως ο λιγότερο κατάλληλος για τεχνικός διευθυντής από την τριάδα υποψηφίων. «Παιδί του προέδρου» επί σειρά ετών, με ελάχιστες επαφές στο εξωτερικό και βέβαια με λιγότερο «κύρος» στην Ευρώπη απ’ ότι οι δύο ανταγωνιστές του. Θα είναι έκπληξη αν ανακοινωθεί ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς για τεχνικός διευθυντής. Ο «Τζόλε» είναι πιθανότερο να επιστρέψει ως μέλος του τεχνικού επιτελείου. Τη μπάλα που ξέρει ο Σέρβος δεν την ξέρει ολόκληρο το σημερινό ρόστερ, οπότε η αξιοποίησή του επιβάλλει να είναι πιο κοντά στους παίκτες και την ομάδα. Τι καλύτερο λοιπόν από μια θέση στον πάγκο πλάι στον προπονητή ή στου Ρέντη στις προπονήσεις…

Αναμονή για Γκούτι


Ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος των «ερυθρόλευκων» αυτή την στιγμή δεν είναι άλλος από τον Γκούτι. Στον Πειραιά γνωρίζουν τα «θέλω» του παίκτη, τα οποία φτάνουν τα 2,5 εκ. ευρώ για διετές συμβόλαιο και του έχουν διαμηνύσει να περιμένει μερικές μέρες, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο στα διοικητικά, με την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Σωκράτη Κόκκαλη.
Ο Ισπανός μέσος δεν έχει πρόβλημα να περιμένει, ωστόσο αν προκύψει κάποια… τρελή πρόταση από την Μπεσίκτας, που επίσης ενδιαφέρεται για τον Γκούτι, τότε μπορεί τα πράγματα να δυσκολέψουν.


Η τρελή πρόταση και ο Ρόμενταλ

Από εκεί και πέρα, συνεχώς στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, φτάνουν φαξ που προτείνουν παίκτες. Ανάμεσα στα ονόματα που προτάθηκαν είναι και του Ροναλντίνιο (!), ο οποίος βέβαια ζητάει τρελά λεφτά για να φύγει ως ελεύθερος από την Μίλαν.

Εκτός του «Ρόνι» έχουν προταθεί ο Γάλλος αμυντικός, Φρανσουά Μοντεστό, με την περίπτωσή του να είναι από αυτές που φαίνεται να ενδιαφέρουν τους «ερυθρόλευκους», αλλά για την συγκεκριμένη θέση «παίζει» και το όνομα του Ισπανού, Παβόν.

Μεταξύ των προτάσεων υπάρχει και  ο Βραζιλιάνος δεξιός μεσοεπιθετικός της Σαχτάρ, Ιλσίνιο, ο οποίος διεκδικεί την ελευθερία του από τους Ουκρανούς, λόγω οικονομικών οφειλών. Ωστόσο, στον Ολυμπιακό φαίνεται να εξετάζουν μία άλλη περίπτωση για τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο λόγος για τον Ντένις Ρόμενταλ, ο οποίος μένει ελεύθερος από τον Άγιαξ και έχει προταθεί και στον Παναθηναϊκό. Γεγονός που μπορεί να οδηγήσει να κάνει… γερό μπάσιμο για τον Δανό χαφ, με τον οποίο είχε έρθει σε προφορική συμφωνία το καλοκαίρι του 2007, αλλά τότε είχε προτιμηθεί ο Γκαλέτι.

Οι «Έλληνες»

Από την εγχώρια αγορά, υπάρχει πάντα στα υπ’ όψιν ο Κουμορτζί του Πανιωνίου, αλλά και ο Παπάζογλου του Πανσερραϊκού. Για τον πρώτο η ομάδα της Νέας Σμύρνης ζητάει 2,5 εκ. ευρώ, ποσό που κρίνεται υπερβολικό από τους «ερυθρόλευκους» και γίνεται προσπάθεια είτε να… ρίξουν την τιμή του, είτε να τον αποκτήσουν ακόμα και με την μορφή του δανεισμού.

Σε ότι αφορά τον κεντρικό αμυντικό του Πανσερραϊκού, οι πρώτες επαφές μεταξύ των δύο ομάδων έχουν γίνει και παρά το ότι υπάρχει μια διαφορά στο οικονομικό, οι Πειραιώτες είναι αισιόδοξοι ότι η «χρυσή τομή» θα βρεθεί και μάλιστα πολύ σύντομα.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα του Νέρι Καστίγιο, τον οποίο θέλει ο Ολυμπιακός, αλλά όχι με τους όρους που θέτει η Σαχτάρ.
http://theplayer.gr/index.php?ID=FCyfeYRuO2b5c1Uc&Rec_ID=5573

Δεν υπάρχουν σχόλια: