ΣΙΝΕ

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Λαμπερή η πρεμιέρα του Μουντιάλ - Εκατομμύρια φίλαθλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους

Με μια εντυπωσιακή τελετή ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.Δύο χιλιάδες χορεύτριες και χορευτές στο στάδιο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ και εκατομμύρια Αφρικανοί ξεχυμένοι στους δρόμους της αφρικανικής ηπείρου... υποδέχθηκαν το πρώτο Μουντιάλ που φιλοξενεί η Αφρική.
Αφρικανοί και φίλαθλοι που έφτασαν στην Αφρική από κάθε γωνιά του πλανήτη παρακολούθησαν την τελετή από γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί σε κεντρικά σημεία δεκάδων πόλεων.
Μέσα στο στάδιο βρέθηκαν περίπου 90 χιλιάδες θεατές. Μεγάλος απών ο Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος δεν παρέστη στην τελετή, λόγω του θανάτου της δισέγγονής του, Ζενάνι.
Η τελετή είχε έντονο φολκλορικό στοιχείο. Το εναρκτήριο «σάλπισμα» έδωσε μια κόρνα που ήχησε στο στάδιο. Αμέσως μετά, Αφρικανοί χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές παρήλασαν στον αγωνιστικό χώρο.
Στις εξέδρες στήθηκε κανονικό πανηγύρι, καθώς όλοι όρθιοι χόρευαν στους ρυθμούς της μουσικής της πατρίδας τους.
Στην τελετή παρέστησαν προσωπικότητες από πολλά μέρη του κόσμου, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, ο πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν και ο πρώην πρόεδρος της νοτιοαφρικανικής δημοκρατίας Φρανκ Ντε Κλερκ.
Στην εξέδρα βρέθηκε και ο ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., Τζο Μπάιντεν.
aetos-grevena

Δεν υπάρχουν σχόλια: