ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Τραγωδία στη Νότια Αφρική...(video)


Τραγωδία στη Νότια ΑφρικήΣε τραγωδία τείνει να εξελιχθεί το... ποδοπάτημα των Νιγηριανών οπαδών, λίγη ώρα πριν από την έναρξη του φιλικού αγώνα ανάμεσα στην αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας και την Βόρεια Κορέα, στο Γιοχάνεσμπουργκ!

Η προσπάθεια χιλιάδων θεατών να εισβάλλουν στο γήπεδο είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει απίστευτος συνωστισμός έξω από τις θύρες, αρκετοί οπαδοί να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον και να...
δημιουργηθεί μια ανεξέλεγκτη κατάσταση, η εικόνα της οποίας ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, υπάρχουν δεκάδες τραυματίες οπαδοί και ένας σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός, ο οποίος καταπλακώθηκε από πόρτα και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ενώ εκφράζονται φόβοι για την ζωή του.
Το πρώτο... ποδοπάτημα έγινε όταν άνοιξαν οι πύλες του σταδίου «Μακχάλονγκ», χωρητικότητας 10.000 θεατών. Στην βιασύνη τους να μπουν στο γήπεδο, οι φίλαθλοι δημιούργησαν επικίνδυνο συνωστισμό, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να βρεθούν στο έδαφος. Ωστόσο, σημαντικό είναι πως ανάμεσα στους θεατές υπήρξαν και χιλιάδες που έφεραν πλαστά εισιτήρια, «φωτοτυπίες εισιτηρίων», σύμφωνα με τις αρχές, ενώ άλλοι προσπάθησαν να εισέλθουν δίχως καν να διαθέτουν εισιτήριο.

Οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες του γηπέδου προκειμένου να ηρεμίσει το πλήθος και να μην επιτρέψουν την είσοδο στους κατόχους πλαστών εισιτηρίων. Ομως, ο έλεγχος χάθηκε...
Τελικά, ξανάνοιξαν τις θύρες καθώς εκτός είχαν μείνει και φίλαθλοι με αυθεντικά εισιτήρια, με αποτέλεσμα να... ποδοπατηθούν και πάλι στην προσπάθειά τους να περάσουν στον αγωνιστικό χώρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και μικρά παιδιά. 
Τέλος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διαιτητής της αναμέτρησης: «Στο ημίχρονο, η αστυνομία μου ζήτησε να σταματήσω το παιχνίδι αλλά έπειτα πήρα εντολή να συνεχίσω». Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των θεατών αποδείχτηκε υπερδιπλάσιος.

«Ενιωσα πως θα πεθάνω»


Οι οπαδοί καταπλακώθηκαν και σύμφωνα με τις μαρτυρίες, κινδύνευσε η ζωή πολλών όταν βρέθηκαν στο έδαφος. «Το πλήθος με έσπρωξε δυνατά και βρέθηκα στο έδαφος. Επεσα κάτω και άλλοι άνθρωποι έπεσαν πάνω μου», δήλωσε ένας από τους οπαδούς, ο νεαρός Τζάμπτα Μόμπελο. «Ο κόσμος προσπαθούσε να μπει και... περνούσε από πάνω μας. Νόμιζα πως θα πεθάνω. Ημουν κάτω κάτω και όλοι οι άλλοι πάνω μου», είπε με την σειρά του, ο Πρίνσες Εμπάλι.

Εύκολη νίκη για Νιγηρία
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Νιγηριανοί είδαν την ομάδα τους και αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας να παίρνει εύκολα τη νίκη με 3-1 απέναντι στην Βόρεια Κορέα. Το σκορ άνοιξε ο Γιακούμπου στο 16’, ενώ στο 62’ ήρθε ο Ομπινά να κάνει το 2-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Στο 64’, ο Γιονγκ Τάε Σε μείωσε σε 2-1 για την Βόρεια Κορέα, ενώ στο 90’, το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μάρτινς. Η Βόρεια Κορέα ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Γιονγκ Χοκ Τσα, στο 77'.
 δείτε το video

Δεν υπάρχουν σχόλια: