ΣΙΝΕ

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ρεχάγκελ: "Μπορούμε κόντρα στην Αργεντινή, αγαπάμε τον Μαραντόνα"

 
Ένα "πηγαδάκι" που στήθηκε μεταξύ δημοσιογράφων που καλύπτουν την περιπέτεια της Εθνικής Ελλάδας στη Νότια Αφρική και του Ότο Ρεχάγκελ ήταν αρκετό για να βγάλει αρκετές ενδιαφέρουσες απόψεις του Γερμανού ομοσπονδιακού τεχνικού.
Ο 71χρονος προπονητής μίλησε για τον ομόλογό του στον πάγκο της Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα, εκφράζοντας την... αγάπη του, αναφέρθηκε στην "αλμπιτσελέστε" αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να νικήσει, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σωτήρη Νίνη και σχολίασε και το ματς κόντρα στη Νιγηρία. Αναλυτικά...

- Για τον Ντιέγκο Μαραντόνα

"Εννοείται ότι θα δώσω το χέρι μου στον Μαραντόνα. Θυμάμαι όταν ήμουν στη Βέρντερ προπονητής, κερδίσαμε δύο φορές τη Νάπολι, μέσα έξω στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Εμείς τον αγαπούσαμε τον Μαραντόνα".

- Για την Αργεντινή

"Η Αργεντινή είναι μεγάλη ομάδα και στο παρελθόν πάντα προχωρούσε στα Παγκόσμια Κύπελλα. Θα είναι μεγάλη εμπειρία για τους παίκτες μου, η Αργεντινή διαθέτει έναν παγκόσμιας κλάσης παίκτη όπως είναι ο Μέσι, αλλά και εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Πρέπει να μπούμε άνετοι στον αγώνα. Διεκδικούμε την πρόκριση και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν ξέρουμε πώς θα κατέβουν κι αν θα ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες τους. Και τα δεύτερα, όμως, της Αργεντινής θα θέλουν να αποδείξουν πολλά. Υπάρχει σεβασμός απέναντί τους, ξέρουμε με ποιους παίζουμε, αλλά αν παίξουμε με τον τρόπο που ξέρουμε, όλα είναι πιθανά".

- Για το ματς με τη Νιγηρία

"Ημασταν εκνευρισμένοι μετά το παιχνίδι με τη Νότια Κορέα, που χάσαμε με δύο γκολ από σοβαρά λάθη και βγήκαμε από το ρυθμό μας. Και με τη Νιγηρία δεχθήκαμε γκολ νωρίς, όμως από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα πάλεψε και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η αριθμητική υπεροχή, όμως και στο παρελθόν ομάδες που είχαν αριθμητική υπεροχή δεν γύρισαν αγώνες και ηττήθηκαν. Στα φιλικά που παίξαμε με τέσσερις αμυντικούς στην ευθεία δεν πήγαμε καλά και έτσι γυρίσαμε στο σύστημα που ξέρουμε. Όμως και μετά την αποβολή διαφοροποιήσαμε ξανά το σύστημά μας".

- Για τον Σωτήρη Νίνη

"Είναι ωραία για τον Νίνη επειδή έφυγε από το γήπεδο ως νικητής. Μπήκε σε μια δύσκολη στιγμή και σε γενικές γραμμές πήγε καλά. Είχε δυο τρεις καλές στιγμές. Εχω πει στον Νίνη και στον Σωκράτη (σ.σ. Παπασταθόπουλο) ότι το μέλλον τούς ανήκει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: