ΣΙΝΕ

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ καταγράφει την Οθωμανική κληρονομιά της Ελλάδας!

Τα τζαμιά της Κω και της Ρόδου έχουν αποτελέσει κατά καιρούς στόχο της τουρκικής προπαγάνδας. Δεν έχουν περάσει άλλωστε πολλές μέρες από την αποστολή Γκρος, ή παλαιότερα από την επίθεση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ.
Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των Τούρκων στρατηγών, το "πρέσινγκ" δέχτηκε και ο Νομάρχης Γ. Μαχαιρίδης που βρέθηκε στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης.
Δημοσιογράφοι της Σαμπάχ και της Χουριέτ τον ρωτούσαν επίμονα για την κατάσταση των τζαμιών.
Τώρα, οι γείτονες αποκαλύπτουν ότι με τις ευλογίες του τουρκικού ΥΠΕΞ, διεξάγουν εδώ και 2,5 χρόνια "μυστική έρευνα" για τα οθωμανικά μνημεία στην... Ελλάδα.
Έρευνα ως το 2015:

Άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Aksam στις 8/2/2010 παρουσιάζει την έρευνα που γίνεται εδώ και 2,5 χρόνια από την καθηγήτρια Neval Konuk του πανεπιστημίου του Μαρμαρά για τα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Η έρευνα αυτή ανέδειξε 600 εναπομείναντα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα, πολλά από τα οποία θεωρούνταν από τους Τούρκους κατεστραμμένα.
Η έρευνα θα ολοκληρωθεί το 2015.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ερευνήτρια ενήργησε στα κρυφά, "σαν κατάσκοπος" δημιουργώντας εύλογες απορίες.
Είτε δεν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες άδειες, είτε οι έρευνες διεξάγονται με τρόπο αντιδεοντολογικό και με αποτέλεσμα αμφίβολης επιστημονικής αξίας.
Εργαλείο προπαγάνδας.
Μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση είναι η ομολογία της Κονούκ για την υποτιθέμενη καταστροφή που έχουν υποστεί τα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα.
Η ίδια αναφέρει ότι "Υπάρχει η γενικότερη εντύπωση ότι όλα τα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα καταστράφηκαν και ότι δεν έχει μείνει κανένα όρθιο.
Η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική. Αληθεύει ότι υπέστησαν μεγάλη καταστροφή. Ωστόσο, εκτός από τους Έλληνες, οι μεγάλες καταστροφές που προξένησαν κατά την διάρκεια του 2ου Βαλκανικού Πολέμου οι Βούλγαροι, αλλά και οι Ιταλοί στα Δωδεκάνησα, είναι ένα επίμαχο θέμα.
Επίσης, η ερευνήτρια ισχυρίζεται ότι η οθωμανική πατρότητα πολλών κτιρίων στην Ελλάδα όπως σχολεία και νοσοκομεία αποκρύπτεται σκοπίμως (!).
Τέλος αποκαλύπτει τον αληθινό λόγο για τον οποίο το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέλαβε την έρευνα αυτή.
"Αυτόν το μήνα θα εκδοθούν οι 2 πρώτοι τόμοι της έρευνας, τα οποία εμπεριέχουν μόνο το 20% των οθωμανικών μνημείων στην Ελλάδα.
Με το πέρας της έρευνας, θα έχει εκδοθεί μια σειρά 8 τόμων.
Όλα τα κείμενα των βιβλίων θα είναι στα τουρκικά, στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Οι πρώτοι δύο τόμοι έχουν ένα σύνολο 516 σελίδων.
Τα βιβλία αυτά δεν θα διατεθούν προς πώληση, αλλά το ΥΠΕΞ θα τα αποστείλει σε όλες τις ακαδημίες και τις βιβλιοθήκες του κόσμου" αναφέρεται στο δημοσίευμα!

DIADROMI

Δεν υπάρχουν σχόλια: