ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η άλλη Eurovision ..αλά αθλητικά

Μπορεί η (κανονική) Eurovision να τέλειωσε με τους Γερμανούς να πανηγυρίζουν και τον Αλκαίο να τερματίζει 8ος, υπάρχει όμως και μια άλλη Eurovision. Η ποδοσφαιρική Eurovision που διεκδικεί κι αυτή τα φώτα της δημοσιότητας.
Οι υποψήφιοι πολλοί και… εκλεκτοί με τραγούδια που διεκδικούν την ψήφο του κοινού. Πρώτος-πρώτος διαγωνίζεται ο Σ. Κόκκαλης που επέλεξε το άσμα του Αλκαίου για να εκφραστεί. Αφού δεν θέλει να… συμπεθεριάσει με τον Μαρινάκη, τραγουδά: «Βάζω μια φωτιά. Σ’ όλα τα παλιά. Όλα θα τ’ αλλάξω και θα το φωνάξω, περασμένα ξεχασμένα κι όλα απ’ την αρχή ξανά».


Ο εφοπλιστής από την πλευρά του, βλέπει ότι χάνει την μάχη και κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τον πρόεδρο των «ερυθρόλευκων». Το δικό του τραγούδι είναι το: «Ξενύχτησα στην πόρτα σου και σιγοτραγουδώ, εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση είναι εδώ». Μια με το καλό και μια με το άγριο, παλεύει να μπει στην ΠΑΕ.

Την ίδια ώρα που κοντράρονται ο νυν πρόεδρος με τον υποψήφιο διάδοχο, οι παίκτες του Ολυμπιακού περιμένουν να δουν τι τους ξημερώνει. Ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ, αποφάσισε να πάρει επίσης μέρος στο διαγωνισμό της Eurovision: «Περιμένω σινιάλο, μόνο αυτό τίποτα άλλο», τραγουδά στην διοίκηση, μπας και τον ακούσει κανείς.
Τελικά κανείς δεν τον άκουσε και την έκανε για τα ξαδέρφια.
Σε καλύτερη μοίρα είναι ο Νικοπολίδης. Ο «ερυθρόλευκος» πορτιέρο συμπλήρωσε τα… ένσημα για να πάρει σύνταξη (υπάρχουν και τυχεροί) και σκέφτεται να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση στο διαγωνισμό, τραγουδώντας: «Φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια».

Στον Παναθηναϊκό, το ένα ανοιχτό μέτωπο, διαδέχεται το άλλο. Ο Νικόλας Πατέρας δεν αντέχει να κοντράρεται συνεχώς με τον Τζίγγερ. «Τι θα κάνω με σένα, τι θα γίνει με μας, δεν υπάρχω για σένα ή ξαφνικά μ’ αγαπάς;» αναρωτιέται. Τελευταία προέκυψε και θέμα με τον Τεν Κάτε. Βγήκε και μίλησε, κατηγορώντας τους πάντες και τα πάντα στον Παναθηναϊκό. Κυρίως τα έβαλε με τον Κ. Αντωνίου. Το τραγούδι του τελευταίου στον Ολλανδό: «Πας να με τρελάνεις; Τι είναι αυτά που κάνεις; Πας να με τρελάνεις και τ’ απολαμβάνεις; Με πονάς και κλαίω, τι σου φταίω τι σου φταίω».

Όσο για την ΑΕΚ, θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision με τον Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντίνος ονειρεύεται μεταγραφή και δεν το κρύβει: «Πάμε γι’ άλλες πολιτείες μελλοντικές, να βρεθούμε σ’ εμπειρίες λυτρωτικές», είναι το δικό του άσμα και προσδοκά να βγουν αληθινοί οι στίχοι.
Φώτης Μπαζάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: