ΣΙΝΕ

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Nέα χρυσή σελίδα!

Μια ακόμη λαμπρή στιγμή για το κυπριακού μπίτς βόλει καταγράφηκε στην Νάξο, στο Πανελληνίου Σιρκουΐ Beach Volley Masters 2010. Από κυπριακής πλευράς συμμετείχαν 5 αθλητές, εκ των οποίων οι τρείς μπόρεσαν και μπήκαν στην τελική τετράδα του τουρνουά. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση της προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία δυο χρόνια, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας, Δαμιανό Χατζηδαμιανού.  
Οι πρωταγωνιστές και ο Ελληνας προπονητής της κυπριακής επιτυχίας, Κώστας Ταμπουρατζής, δήλωσαν μετά τους αγώνες:
Μανωλίνα Κωνσταντίνου: "Είμαι πολύ χαρούμενη, που μαζί με την Μαριώτα μπορέσαμε και μπήκαμε για πρώτη φορά στην τελική τετράδα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Είναι μεγάλη δικαίωση, για την προσπάθεια που πραγματοποιούμε τα τελευταία χρόνια όλοι οι φορείς του κυπριακού μπίτς βόλεϊ, τόσο από την μεριά της Ομοσπονδίας και του προέδρου μας, Δαμιανού Χατζηδαμιανού, όσο από την μεριά των προπονητών μας".
Μαριώτα Αγγελοπούλου: "Στην Νάξο πετύχαμε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που έχουμε καταφέρει. Η είσοδος μας στην τετράδα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, αποτελεί μεγαλύτερη επιτυχία, ακόμα και από το χρυσό μετάλλιο που κατακτήσαμε στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης. Αξίζουν πολλά ευχαριστώ στον προπονητή μας, Κώστα Ταμπουρατζή για την πολύ καλή δουλειά που κάνει".
* Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου, μαζί με την συμπαίκτρια της Μαριώτα Αγγελοπούλου, τερμάτισαν στην τρίτη θέση του κεντρικό Ταμπλώ γυναικών.
Κωνσταντίνος Ευσταθίου: "Το Κυπριακό μπίτς βόλεϊ έχει τα τελευταία χρόνια ανάπτυξη. Η Κύπρος, είναι ένα ζεστό μέρος, με όμορφες παραλίες—ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να γίνουν παιχνίδια και τουρνουά μπίτς βόλεϊ. Η Κυπριακή Ομοσπονδία, πρέπει να έχει ως παράδειγμα την Ελληνική, καθώς από την συμμετοχή μου στο τουρνουά της Νάξου, διαπιστώνω πως το επίπεδο στην Ελλάδα είναι εξαιρετικό".
Ανδρέας Ζάνης:"Νομίζω τα βήματα των τελευταίων ετών στο Κυπριακό βόλεϊ είναι άκρως ικανοποιητικά. Είμαι από τους παλαιότερους αθλητές στο μπίτς βόλεϊ και η διαφορά του παρελθόντος με το σήμερα είναι χαώδης. Τρανό παράδειγμα του επιπέδου μας, είναι τα δυο μας κορίτσια, η Μαριώτα και η Μανωλίνα. Πρόκειται για μεγάλα ταλέντα και αν προσέξουν και συνεχίσουν τις σκληρές προπονήσεις, το μέλλον τους είναι πολύ ευοίωνο".
* Ο Κωνσταντίνος Ευσταθίου έπαιξε με συμπαίκτη των Ανδρέα Ζάνη και τερμάτισαν στην 13η θέση.
Δημήτρης Αποστόλου: "Έτυχε να παίξω με τον Φερνάντο σε αυτό το τουρνουά και είναι πολύ ενθαρρυντικό το ότι ταιριάζει το παιχνίδι μας. Είναι δύσκολο να συνεχίσουμε μαζί και στα επόμενα τουρνουά, γιατί έχω ήδη συμπαίκτη. Αν όμως αλλάξει κάτι, τότε σίγουρα θα αγωνιστώ μαζί με τον Φερνάντο. Η συνεργασία της Κυπριακής με την Ελληνική Ομοσπονδία, βοηθάει πολύ στην βελτίωση του αθλήματος και γίνεται πολύ καλή δουλειά. Η αρχή είναι καλή, περιμένουμε να υπάρξει και ανάλογη συνέχεια".
* Ο Δημήτρης Αποστόλου, αγωνίστηκε με συμπαίκτη τον Φερνάντος Μπιλλήρη και αποτέλεσαν την μεγάλη έκπληξη του τουρνουά της Νάξου, φτάνοντας στην τετράδα. Η είσοδος Κύπριου αθλητή στην τελική τετράδα Πανελληνίου Μasters συνέβη για πρώτη φορά.
Κώστας Ταμπουρατζής: "Είναι μια επιτυχία, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από σκληρή δουλειά που πραγματοποίησαν όλα τα παιδιά της ομάδας. Τα κορίτσια παρά την μικρή τους ηλικία, μπόρεσαν και μπήκαν στην τελική τετράδα και αυτό αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών τους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια που κάνουμε, ευελπιστώντας στην καλύτερη δυνατή πορεία στα Πανευρωπαϊκά που θα αγωνιστούμε, αλλά και στα επόμενα Masters που θα πάρουμε μέρος. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα".
* Ο Κώστας Ταμπουρατζής ήταν επί χρόνια αθλητής του μπίτς βόλεϊ. Φέτος, ανέλαβε προπονητής στις κυπριακές ομάδες μπίτς βόλεϊ, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Μανώλη Ρουμελιώτη.

(sport24)

Δεν υπάρχουν σχόλια: