ΣΙΝΕ

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Σύλλογος Ποντίων Norrköping

Στις 28 Απριλίου 2010, στο Norrköping της Σουηδίας ιδρύθηκε ο Ποντιακός Σύλλογο «ΠΟΝΤΟΣ». Επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων του Norrköping έχει ποντιακή ρίζα, η ίδρυση ενός ανάλογου συλλόγου, θεωρήθηκε αναγκαία και επιβεβλημένη.

Το τελευταίο διάστημα, η εικόνα της Ελλάδας στο ...εξωτερικό δεν είναι η αρμόζουσα, για αυτό θεωρήθηκε ότι ένας σύλλογος εδώ, θα μπορούσε να συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού, στην αλλαγή της εικόνας αυτής, προβάλλοντας χωρίς πολιτικές επιρροές και μόνο από πολιτιστική σκοπιά, την Ελλάδα.

Κύρια σκέψη του Συλλόγου «ΠΟΝΤΟΣ» είναι, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία (ανεξαρτήτως εθνικότητας), σε θέματα ελληνικού πολιτισμού.

Σχετικά με τον ελληνισμό της πόλης μας, μπορούμε να αναφέρουμε ότι από τη δεκαετία του ’60, οπότε και οι πρώτοι Έλληνες εγκαταστάθηκαν στο Norrköping, ξεκίνησε μια προσπάθεια, ενημέρωσης, διατήρησης και εξάπλωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που είναι η γλώσσα μας, η ιστορία μας και τη ήθη και έθιμά μας. Διάφοροι φορείς της πόλης μας, όπως είναι η Ελληνική Κοινότητα, το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ελλήνων μαθητών, οι αθλητικοί σύλλογοι και
ο Δήμος του Norrköping συνεργάστηκαν για αυτό.

Στη συνέχιση του έργου αυτού, αποσκοπεί ο σύλλογος «ΠΟΝΤΟΣ» να συμβάλλει, προσπαθώντας να θέσει και αυτός ένα λιθαράκι στη διατήρηση του ελληνικού πολιτισμού, οργανώνοντας ποικίλου περιεχομένου εκδηλώσεις.

Τα άτομα που απαρτίζουν το σύλλογο «ΠΟΝΤΟΣ» είναι:
1. Ανέστης Νικολαϊδης – Πρόεδρος
2. Αναστάσιος Ιωαννίδης – Γραμματέας
3. Ευγένιος Σοϊλεμετζίδης – Ταμίας
4. Αρμίνε Σαββίδου – Μέλος
5. Παολίνα Γεωργίαδου – Μέλος

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, για την αμέριστη βοήθειά τους και τις πολύτιμες συμβουλές τους, τον Σύλλογο Ποντίων Πολίχνης Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο «Εύξεινος Πόντος» Στοκχόλμης.

Ελπίζουμε στη μελλοντική συνεργασία με ανάλογους πολιτιστικού φορείς, για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ανέστης Νικολαϊδης
anenik@msn.com
e-pontos

Δεν υπάρχουν σχόλια: