ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Tρέχει με… 100 ο Μαρινάκης!


Ξεκάθαρη φαίνεται ότι είναι η πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Ολυμπιακό. Όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες ο Πειραιώτης εφοπλιστής ζήτησε στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Σωκράτη Κόκκαλη να πάρει την ομάδα μεθαύριο και, σε διαφορετική
περίπτωση, να μην μπει στην ΠΑΕ. Έτσι, θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας απλής συνεργασίας αφού ο κ. Μαρινάκης παρουσιάζεται διατεθειμένος να πάρει τον σύλλογο ΤΩΡΑ.
Μεταβατικό στάδιο
Βεβαίως, επειδή αυτά τα πράγματα δε γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη ο Σωκράτης Κόκκαλης πιθανολογείται πως θα ζητήσει (αν δεν το έχει κάνει ήδη) από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο τελικό ραντεβού της Παρασκευής να... υπάρξει μεταβατικό στάδιο ενός έτους μέχρι να γίνει η παράδοση της ΠΑΕ. Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι να αναλάβει εξ ολοκλήρου τον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης, θα κρατήσει για ένα χρόνο το μάνατζμεντ ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Έως 100 εκ.

Επομένως, το αποτέλεσμα της συνάντησης της Παρασκευής θα φέρε την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό ή με τον Σωκράτη Κόκκαλη ή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη απόλυτο αφεντικό της ΠΑΕ. Για να γίνει το δεύτερο ο Πειραιώτης εφοπλιστής παρουσιάζεται να ανέβασε χθες την προσφορά του στον Σωκράτη Κόκκαλη στο αστρονομικό ποσό των 100 εκ. ευρώ! Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, πάλι δε δίνει χρήματα στον Κόκκαλη για τις μετοχές του.

Τι θέλει ο Κόκκαλης

Το μοναδικό κέρδος για τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων», σύμφωνα με τη νέα προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη, φαίνεται ότι είναι τα 10 εκ. ευρώ που δίνει ο Πειραιώτης εφοπλιστής για το μισό Καραϊσκάκη (το άλλο μισό ανήκει στον Λαυρεντιάδη). Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλει ο Μαρινάκης να αγοράσει τις μετοχές του, μια και το σκεπτικό του (όπως το έχει εκφράσει και δημοσίως) είναι ότι «τόσα χρόνια έχω βάλει στον σύλλογο 250 εκ. ευρώ χωρίς να τα έχω πάρει πίσω». Αυτό φαίνεται να είναι και το «σημείο-κλειδί» για να υπάρξει συμφωνία, μια και η προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν φαίνεται να αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο τον πρόεδρο.

Η προσφορά

Το ποσό που βάζει ο κ. Μαρινάκης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μαζί με τα 10 εκ. για το Καραϊσκάκη φαίνεται ότι φτάνει τα 65 εκ., ενώ έγινε συζήτηση και για τα χρέη τα οποία φαίνεται να αναλαμβάνει (υπολογίζονται στα 25 εκ. ευρώ). Έτσι, στη χθεσινή συζήτηση η συνολική προσφορά του εφοπλιστή έφτασε τα 90 εκ. ευρώ, ωστόσο έδειξε διατεθειμένος να φτάσει -αν χρειαστεί- μέχρι και τα 100 εκ. ευρώ.

Όλα ανοιχτά

Όπως γράφαμε και χθες «όλα είναι ανοιχτά» για τη συνάντηση της Παρασκευής. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα αγοράσει τις μετοχές του Σωκράτη Κόκκαλη, όπως επιθυμεί ο πρόεδρος, προκειμένου ο Ολυμπιακός, σε μια ιστορική στιγμή, να περάσει στα χέρια του Πειραιώτη εφοπλιστή. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι και πέρυσι οι δύο άνδρες φέρονταν να έχουν συμφωνήσει αλλά τελικά το «deal» δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Τα αλλάζει όλα

Σε περίπτωση που ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλάβει τον Ολυμπιακό πρόθεσή του, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε αυτόν, είναι να αλλάξει τα πάντα στην ΠΑΕ. Θα αποχωρήσει, δηλαδή, ο Γιάννης Χρυσικόπουλος και θα μπουν νέα στελέχη σε όλα τα τμήματα. Ένα όνομα που ακούγεται ότι μπορεί να μπει στον σύλλογο είναι αυτό του Κομηνάκη, που λέγεται ότι ήταν ο άνθρωπος (πέρα του Γιώργου Λούβαρη) που έφερε ξανά κοντά Μαρινάκη και Κόκκαλη.

Ο Λούβαρης

Κατά άλλες πηγές, σε περίπτωση που γίνει το «deal» και συμφωνηθεί να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος, όπως προαναφέραμε, δεν αποκλείεται αυτός που θα αναλάβει το κουμάντο της ΠΑΕ να είναι ο Γιώργος Λούβαρης, ως άνθρωπος κοινής εμπιστοσύνης. Εξάλλου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δείχνει να μην έχει αντίρρηση αν ο Σωκράτης Κόκκαλης δηλώσει πως θέλει να μείνει στο μάνατζμεντ για ένα χρόνο ακόμη.

Πλάνο για 20 χρόνια

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζεται να είναι «φτιαγμένος» να μπει στον Ολυμπιακό με πρόθεση να εκτοξεύσει την ομάδα. Όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά έχει στο μυαλό του πλάνο για τον σύλλογο για τα επόμενα είκοσι χρόνια, μια και είναι αποφασισμένος να αφήσει τη δική του εποχή στην ομάδα.

Ενίσχυση και... Bαλβέρδε

Μπορεί συμφωνία να μην υπάρχει, ωστόσο τα σενάρια που θέλουν τον νεαρό εφοπλιστή να βάζει πολλά χρήματα για μεταγραφές, αν αναλάβει τον Ολυμπιακό, ήδη κυκλοφορούν. Σύμφωνα με τα όσα λέγονται ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι διατεθειμένος να δώσει χρήματα για να φέρει παίκτες που θα προκαλέσουν αίσθηση, ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να κάνει και για προπονητή. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι στην τελευταία του προσφορά ο κ. Μαρινάκης έδινε 2 εκ. ευρώ για τον Βαλβέρδε, το όνομα του οποίου λέγεται ότι ακούστηκε στη χθεσινή συνάντηση.

Λίνεν και μεταγραφές

Εξάλλου, Σωκράτης Κόκκαλης και Βαγγέλης Μαρινάκης τα είπαν και για τα αγωνιστικά θέματα. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τον ενημέρωσε για την πρόσληψη του Λίνεν, λέγοντας ότι η επιλογή του προπονητή δεν μπορεί τώρα να αλλάξει (προφανώς γιατί έχουν πέσει οι υπογραφές), αλλά και για τα μεταγραφικά, σύμφωνα με τα οποία ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές για τους Ντεγιάγκα και Μιραλάς, ενώ το «παλεύει» για τον Γέστε. Παράλληλα, ο Σωκράτης Κόκκαλης ενημέρωσε ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πωλείται στην Σάλκε.
(sportdog) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: