ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

UNESCO ΠΕΙΡΑΙΑ 12ο ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 17- 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

΄Οπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιά και Νήσων, διοργανώνει το 12ο Πολυεθνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ, μια γιορτή Ειρήνης και Αλληλοκατανόησης, με τη συμμετοχή πολλών Πρεσβειών, συλλόγων και πολιτιστικών φορέων.
Σημειώνεται πως το 12ο ΠΠΦ θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Ρέντη, στο Πεζόδρομο μεταξύ ΑLLOU FUN PARK και...

VILLAGE Park (οδός Καναπίτσερη), από τις 19.00 εως και τις 23.00 μ.μ. και όπως κάθε
χρονιά ,αναμένεται να το παρακολουθήσουν πάνω από 100.000 επισκέπτες.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, οι δεκάδες επισκέπτες θα απολαύσουν ένα πρόγραμμα πλούσιο σε χορό, μουσική, θεατρικά δρώμενα, ομιλίες, διαλέξεις, βιντεοπροβολές, εκθέσεις λαϊκής τέχνης και ζωγραφικής, γαστρονομικές βραδιές, καθώς και πάρα πολλές άλλες εκπλήξεις.
Παράλληλα, οι επισκέπτες, θα περιηγηθούν στα πολύχρωμα περίπτερα των χωρών, που θα συμμετέχουν και θα γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα και τις συνήθειες άλλων λαών, θα γευτούν τα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα τους και θα ταξιδέψουν νοητά σε άλλες χώρες και πολιτισμούς μέσω της μουσικής και του χορού τους. Μια πανδαισία χωμάτων, μουσικής, γεύσεων και διαφορετικών τεχνοτροπιών και κουλτούρας, θα κυριαρχήσει όλο το διάστημα, που θα διαρκέσει το 12o Πολυεθνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ στον Δήμο Ρέντη.
Τέλος, πρέπει να τονιστεί πως το Φεστιβάλ αυτό δεν είναι απλά μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, είναι μια πρόσκληση σε ένα ταξίδι, που θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των χωρών αυτών, ένα κάλεσμα για μια πολυεθνική γιορτή χαράς, ένας δυνατός και καταξιωμένος θεσμός, που κάθε χρόνο, ενισχύεται ολοένα και περισσότερο στη συνείδηση του κόσμου.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: