ΣΙΝΕ

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Τέλειωσαν οι σημερινές κινητοποιήσεις των Φίλων του Ηρακλή (video)

Τουλάχιστον 20.000 κόσμος βρέθηκε (7/6) στην πλατεία του Λευκού Πύργου. Μια πραγματική λαοθάλασσα πλημμύρισε τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και κατέληξε στην πλατεία. Από νωρίς, από τη συγκέντρωση χιλιάδων στο Ιβανώφειο, φάνηκε ότι η συγκέντρωση θα είναι κάτι το μεγαλειώδες.
Ο παλμός και το πάθος είναι μεγαλύτερα από ό,τι στην πορεία της προηγούμενης Τρίτης, όταν 10.000 φίλοι της ομάδας κατέβηκαν στους... δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τουλάχιστον η διπλάσια συμμετοχή, τουλάχιστον 20.000 κόσμος φωνάζει για τον Ηρακλή.
Ο κόσμος είναι και πάλι εδώ, έτοιμος να βροντοφωνάξει κατά του σχεδίου κατά του Ηρακλή. Ο κόσμος είναι παντού και στους δρόμους τριγύρω από το Ιβανώφειο και ετοιμάζεται για τη μεγάλη πορεία. Ηδη, έχουν έρθει εκταοντάδες φίλοι της ομάδας από την περιφέρεια ενώ αναμένονται και άλλοι.
Στο μεταξύ, φίλοι του Ηρακλή βρίσκονται ήδη και στην πλατεία του Λευκού Πύργου, εκεί δηλαδή όπου θα καταλήξει η πορεία, και περιμένουν την άφιξη και του κόσμου από το Ιβανώφειο.
Περίπου στις 20:30 η μεγαλειώδης πορεία ξεκινά. Είναι δεδομένο πλέον ότι ο κόσμος είναι κατά πολύ περισσότερος από ό,τι ήταν τις προηγούμενες μέρες. Κασκόλ, σημαίες, ανεμίζουν. Τα συνθήματα δίνουν και παίρνουν. Ο παλμός και η συμμετοχή ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Η πορεία από την Αγίου Δημητρίου έστριψε από τα Πανεπιστήμια προς τα κάτω. Περίπου στις 21:00 το πρώτο κομμάτι της μεγαλειώδους πορείας έχει περάσει από την Εγνατία και έχει μπει στην Εθνικής Αμύνης. Μπροστά βρίσκονται τα μηχανάκια και πίσω, κόσμος, κάθε ηλικίας. Ενα πραγματικό "ποτάμι" που πλημμυρίζει τους δρόμους και κατευθύνεται προς την πλατεία του Λευκού Πύργου.
Η πορεία κατά τις 21:15 έχει περάσει την Εγνατία και έχει γεμίσει την Εθνικής Αμύνης.
Στη διάρκεια της απευθείας σύνδεσης που κάνει η TV-100, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Τάκης (κατά τις 21:15), κάνει δηλώσεις από την ταράτσα της Δημοτικής Τηελόρασης, απέναντι από τον Λευκό Πύργο και μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: "Τα καλύτερα έρχονται. Μόλις τελειώσει αυτή η κακόγουστη φάρσα, να είστε σίγουροι -και ο καθημερινός παλμός του κόσμου το επιβεβαιώνει- ότι αυτή η κρίση θα μας δυναμώσει και θα μας βγάλει πιο ικανούς να διαχειριστούμε το μέλλον. Θέλουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με την ομάδα που αγαπάμε. Θέλουμε η απόφαση να βγει το συντομότερο δυνατό. Ελπίζουμε ως το τέλος αυτής της εβδομάδας, αρχές επόμενης, να βγει η απόφαση".
Το πρώτο τμήμα της πορείας πλησιάζει πλέον την πλατεία του Λευκού Πύργου. Τα συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα. Κατά τις 21:30 το μεγαλύτερο μέρος της πορείας βρίσκεται στην πλατεία και αποτυπώνεται ξεκάθαρα πλέον το μεγαλείο τη συμμετοχής, ο παλμός και το πάθος. Ο κόσμος δεν σταματά να φωνάζει συνθήματα.
Δηλώσεις στην TV-100 κάνει και ο αρχηγός της ομάδας, Τάσος Κατσαμπής που είναι και αυτός στην πορεία. Μεταξύ άλλων, λέει ότι... "ο κόσμος του Ηρακλή είναι απίστευτος. Αυτή την εβδομάδα βλέπουμε πράγματα που δεν τα πιστεύαμε. Ο κόσμος δείχνει πόσο πολύ αγαπά την ομάδα. Με τόσο κόσμο δεν νομίζω ότι θα σταθεί η απόφαση και μετά θα αναλάβουμε εμείς οι ποδοοσφαιριστές να τους το ανταποδώσουμε".
Κοντά στον Κατσαμπή είναι και ο Απόστολος Βέλλιος, ο διεθνής επιθετικός της ομάδας. "Θα έλειπα εγώ; Είμαι σε όλες τις πορείες και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον κόσμο του Ηρακλή. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την ομάδα μου".
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης και μεγάλος Ηρακλειδέας, ο Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, είπε από την πλευρά του ότι... "είναι μια μεγαλειώδης συγκέντρωση του κόσμου του Ηρακλή, του κόσμου της Θεσσαλονίκης. Ο εγγονός μου με αντικαθιστά που δεν μπόρεσα να πάω εκεί κάτω και λόγω ηλικίας αν θέλετε. Θέλω να συγχαρώ τα μέλη της διοίκησης και να τους πω να συνεχίσουν αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που έχουν αναλάβει γιατί ανέλαβαν έναν τιτάνιο αγώνα και να έχουν το κουράγιο να τον συνεχίσουν. Ο κόσμος του Ηρακλή δεν θα μείνει αδρανής. Θα κατεβεί και στην Αθήνα. Δεν είναι ώρα να βρούμε τώρα τους υπεύθυνους. Θα τους μάθει η ιστορία για να μάθουν ποιοι έφεραν τον Ηρακλή εδώ. Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχηθώ ότι θα έχει αίσιο τέλος αυτή η ιστορία. Ο Ηρακλής κουβάλαει μια ιστορία πάνω από 100 χρόνια. Από τις τάξεις του έχουν περάσει αθλητές από όλα τα τμήματα. Ο Ηρακλής, δεν πρέπει να το ξεχάσουν αυτό καμιά φορά οι Ηρακλειδείς, είναι ένας και εννιαίος. Ο Ηρακλής πρέπει να δικαιωθεί. Αυτές οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν με μεγαλύτερο παλμό και ένταση. Είναι διαδηλώσεις και πορείες που διεκδικούν ένα δίκιο χωρίς κανένα επεισόδιο. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και να το αγκαλιάσουν. Το σύνθημα 1000 χρόνια Ηρακλής δεν είναι τυχαίο. Ο Ηρακλής έχει μια μεγάλη συνεισφορά στην Ελλάδα και στον αθλητισμό και σε εθνικά θέματα. Ανθρώπους που έδωσαν και τη ζωή τους, τον Ιβάνωφ, τον Κατσάνη. Εδωσε ανθρώπους στην κοινωνία που τίμησαν αυτή την πόλη με την παρουσία τους. Αυτά τα νέα παιδιά κουβαλούν τώρα το βάρος για να βγάλουν τον Ηρακλή από τη δύσκολη θέση".
Δηλώσεις έκανε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και μεταξύ άλλων, είπε ότι... "ο Ηρακλής δεν πρέπει να αδικηθεί άλλη μία φορά γιατί περί αδικίας πρόκειται. Θέλω να πιστεύω ότι θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη".
Η πορεία κατά τις 22:00 έχει αποχωρήσει από την πλατεία του Λευκού Πύργου και ανηφορίζει από την οδό Αγγελάκη. Εχει περάσει από την Εγνατία και από τα Πανεπιστήμια έχει και πάλι κατεύθυνση προς την Αγίου Δημητρίου. Η πορεία κατά τις 22:30 βρίσκεται στην Αγίου Δημητρίου και κατευθύνεται προς το Ιβανώφειο. Ολα κυλούν ομαλά. Περίπου στις 22:45 η πορεία φθάνει στο Ιβανώφειο και ολοκληρώνει μία ακόμη μεγάλη και σπουδαία κινητοποίηση.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: