ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Το who is who του Ρουίς Ακόστα


«Σφυρίχτρα» απ' την Κολομβία θα διευθύνει την κρίσιμη δεύτερη αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με αντίπαλο τη Νιγηρία την ερχόμενη Πέμπτη στο Μπλουμφοντέιν. Πρόκειται για τον 41χρονο Όσκαρ Χουλιάν Ρουίς Ακόστα (γεν. 01/11/69), δικηγόρο στο επάγγελμα και προερχόμενο από οικογένεια με παράδοση στη διαιτησία, αφού ο πατέρας του υπήρξε διαιτητής, όπως άλλωστε είναι....
και ο αδελφός του.
Μιλά ισπανικά και πορτογαλικά κι έχει σαν χόμπι τη μουσική, το διάβασμα και βέβαβαια τα σπορ στην τηλεόραση. Ο Ακόστα έκανε το ντεμπούτο του στη διαιτησία το 1992 στην αναμέτρηση Μιγιονάριος-Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε και τρία χρόνια αργότερα έγινε διεθνής διαιτητής παίρνοντας το «βάπτισμα του πυρός» στην αναμέτρηση Παραγουάης-Βενεζουέλας για το Κόπα Αμέρικα. Ο Ακόστα είχε λάβει μέρος και στα προηγούμενα δύο Παγκόσμια Κύπελλα. Το 2002 «σφύριξε» τα ματς Νότια Κορέα-Πολωνία 2-0, Τουρκία-Κίνα 3-0 και Σενεγάλη-Τουρκία 0-1 για την προημιτελική φάση.

Το 2006 ορίστηκε μόνο σ' ένα ματς, αυτό της Ολλανδίας με την Ακτή Ελεφαντοστού και οι αποφάσεις του ήταν τέτοιες που είχαν εξοργίσει τους «οράνιε», με συνέπεια να τιμωρηθεί σιωπηρά για το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Στα προκριματικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής διηύθυνε τις αναμετρήσεις Χιλή-Περού 2-0, Χιλή-Παραγουάη 0-3, Βραζιλία-Αργεντινή 0-0, Ουρουγουάη-Εκουαδόρ 0-0, Χιλή-Αργεντινή 1-0, Βραζιλία-Παραγουάη 2-1, Αργεντινή-Βραζιλία 1-3.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: