ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Γερμανία-Ισπανία 0-1


Σε ένα ματς στο οποίο έλαμψε η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, η Ισπανία πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικρατώντας της αγνώριστης Γερμανίας με 1-0 χάρη στην κεφαλιά-οβίδα του Πουγιόλ στο 73ο λεπτό.
Οι «φούριας ρόχας» κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στην επανάληψη και....
δίκαια πανηγύρισαν την πρόκριση, αφήνοντας ξανά τα «πάντσερ» με την πικρή γεύση, όπως πριν από δύο χρόνια στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τότε ήταν ο Τόρες, τώρα ο Πουγιόλ. Το συγκρότημα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε θα βρει στον ιστορικό από πολλές απόψεις τελικό της Κυριακής την Ολλανδία, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν το παρθενικό τους τρόπαιο στο Μουντιάλ.

Ο αγώνας

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κάτι για το οποίο αξίζει να σταθούμε στο πρώτο μέρος, πέραν φυσικά από την έφοδο του γνωστού και μη εξαιρετέου Jimmy Jump και της… βουβουζέλας του στον αγωνιστικό χώρο μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα.

Οι προβλέψεις για ένα αμφίρροπο και κλειστό ματς, επιβεβαιώθηκαν στον απόλυτο βαθμό από τις δύο ομάδες. Η αλήθεια είναι πως η Ισπανία μπήκε πιο δυνατά και απείλησε την εστία του Νόιερ με τους Βίγια και Πουγιόλ στο πρώτο τέταρτο, όμως από εκεί και πέρα δεν κατάφερε να βρει τους διαδρόμους ώστε να γίνει εκ νέου απειλητική.

Στον αντίποδα, η απουσία του Μίλερ ήταν αισθητή όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι των Γερμανών, οι οποίοι σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο επιχείρησαν μόλις ένα σουτ προς την εστία του Κασίγιας με δράση τον Τροχόφσκι στο 32ο λεπτό.

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του ματς

1' Έναρξη του αγώνα με τους Γερμανούς στη σέντρα.

4' Μια ξαφνική είσοδος ενός φιλάθλου στον αγωνιστικό χώρο διέκοψε για λίγο το ματς. Οι σεκιούριτι έδρασαν γρήγορα και τον οδήγησαν εκτός γηπέδου. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη πως ο "ταραξίας" ήταν ο πασίγνωστος Jimmy Jump.

6' Ευκαιρία για την Ισπανία. Ο Βίγια βγήκε στην πλάτη της γερμανικής άμυνας, έκανε την προβολή, όμως ο Νόιερ στη σωστή θέση απέκρουσε σωτήρια.

14' Κοντά στο 1-0 η Ισπανία. Ύστερα από ωραίες συνεργασίες, η μπάλα έφτασε στον Ινιέστα από αριστερά, αυτός έκανε τη δυνατή παράλληλη σέντρα, όμως η καρφωτή κεφαλιά του Πουγιόλ έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Νόιερ.

15' Εμφανής η κυριαρχία των Ισπανών στο πρώτο τέταρτο κόντρα στα "πάντσερ" που προσπαθούν να αιφνιδιάσουν στην κόντρα.

25' Η Γερμανία ψάχνει ακόμα την πρώτη της τελική προσπάθεια στον αγώνα, την ίδια ώρα που οι Ισπανοί με συνεχείς πάσες φτάνουν απειλητικά έξω από την εστία του Νόιερ.

30' Μακρινό σουτ του Τσάμπι Αλόνσο, κανένα πρόβλημα για τον Νόιερ που βλέπει την μπάλα να φεύγει άουτ.

32' Μετά από μισή ώρα αγώνα οι Γερμανοί έκαναν το πρώτο τους σουτ. Ήταν ο Τροχόφσκι που δοκίμασε από μακρινή απόσταση να απειλήσει, όμως ο Κασίγιας απέκρουσε στη αριστερή γωνία του σε κόρνερ.

40' Το ματς έχει ισορροπήσει πλήρως στα τελευταία λεπτά και δεν υπάρχουν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.

45+1' Οι Γερμανοί ζητάνε πέναλτι σε πέσιμο του Οζίλ στη μεγάλη περιοχή μετά από μονομαχία με τον Ράμος, ο Κασάι σωστά διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

45+1' Λήξη ενός κακού ποιοτικά πρώτου μέρους.

46' Σέντρα στην επανάληψη. Καμία αλλαγή από τους δύο τεχνικούς.

48' Ο Πέδρο αφού ταλαιπώρησε τους αμυντικούς της Γερμανίας, πάσαρε στον Αλόνσο, αυτός επιχείρησε το μακρινό σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

50' Νέο ευθύβολο δυνατό σουτ του Τσάμπι Αλόνσο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα έφυγε δίπλα από αριστερό κάθετο δοκάρι του Νόιερ.

52' Αλλαγή για την Γερμανία. Εκτός αγώνα ο Μπόατενγκ, στη θέση του ο Γιάνσεν.

55' Πιέζουν οι Ισπανοί. Ύστερα από πάσα του Τσάβι, ο Βίγια έκανε το πλασαριστό σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει άουτ.

58' Διπλή μεγάλη ευκαιρία για την Ισπανία. Αρχικά ο Νόιερ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Πέδρο έξω από την περιοχή, στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Ινιέστα, ο οποίος ελίχθηκε και έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά, όμως ο Βίγια για εκατοστά δεν κατάφερε με προβολή να την στείλει στα δίχτυα.

59' Σουτ του Πέδρο έξω από την περιοχή, λίγο άουτ η μπάλα. Λήγει η πολιορκία στα καρέ της Γερμανίας.

62' Αλλαγή για την Γερμανία. Ο Τροχόφσκι εκτός, στη θέση του ο Κρόος.

65' Οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε παίζουν μονότερμα τους Γερμανούς στο δεύτερο μέρος και σίγουρα δικαιούνται ένα τέρμα.

69' Μια ανάσα από το γκολ η Γερμανία! Ύστερα από ιδανική σέντρα του Ποντόλσκι από τα αριστερά, ο αμαρκάριστος Κρόος έπιασε το σουτ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο Κασίγιας ήταν εκεί που έπρεπε και απέκρουσε σε κόρνερ.

73' ΓΚΟΟΟΟΛΛΛΛ!!! 1-0 η Ισπανία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσάβι, ο Πουγιόλ που ερχόταν με φόρα σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με μια κεφαλιά-κανονιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Νόιερ.

80' Τρίτη αλλαγή για την Γερμανία. Έξω ο Κεντίρα, μέσα ο Γκόμες.

81' Πρώτη αλλαγή της Ισπανίας. Ο Βίγια που δεν φάνηκε εκτός αγώνα, στη θέση του ο Τόρες.

82' Ο Πέδρο βγήκε ολομόναχος στην επίθεση, όμως όταν έφτασε στη μεγάλη περιοχή αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Τόρες επιχείρησε να ντριμπλάρει τον Φρίντριχ, με αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα. Τεράστια ανοησία του Πέδρο.

85' Αλλαγή για την Ισπανία. Ο Πέδρο εκτός αγώνα, στη θέση του ο Νταβίντ Σίλβα.

88' Χαρακτήρα θρίλερ παίρνουν τα τελευταία λεπτά καθώς η Γερμανία πραγματοποιεί την ύστατη προσπάθεια για ισοφάριση.

93' Τρίτη αλλαγή για την Ισπανία. Ο Τσάμπι Αλόνσο εκτός, μέσα ο Μαρτσένα.

94' Λήξη του ματς. Η Ισπανία είναι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Οι συνθέσεις
:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Οζίλ, Κρος, Ποντόλσκι, Κλόζε.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Καπντεβίλα, Πουγιόλ, Πικέ, Τσάβι, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο, Ινιέστα, Πέδρο, Βίγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: