ΣΙΝΕ

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Παναθηναϊκός - Γουέστ Χαμ 0- 1

Υπό καταρρακτώδη βροχή έγινε το φιλικό του Παναθηναϊκού με την Γουέστ Χαμ στην Αυστρία, με τους «πράσινους» να γνωρίζουν την ήττα, χάρις σε τέρμα του Χίτζλσπεργκερ στο 42΄. Κάτι η δυνατή προετοιμασία, κάτι ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια δεν κατάφεραν να έχουν «φρεσκάδα», αν και «μπήκαν» στα φιλικά και μερικοί Μουντιαλικοί ποδοσφαιριστές.
Οι σκέψεις του Νιόπλια...
Με δύο αλλαγές, σε σχέση με την ενδεκάδα που είχε παρουσιάσει τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Βόλφσμπουργκ, παρουσίασε την ομάδα του, ο Νίκος Νιόπλιας. Ο Έλληνας τεχνικός, ξεκίνησε τον Σπυρόπουλο στην θέση του Καντέ, που ήταν τραυματίας, ενώ έδωσε φανέλα… βασικού και στον Ρουκάβινα, αντί του Πετρόπουλου.
Συγκεκριμένα, στο 4-2-3-1 που προτίμησε ο τεχνικός ηγέτης του «τριφυλλιού», ο Καρνέζης ήταν στον «άσο», με τον Μπιάρσμιρ στο δεξί άκρο και τον Σπυρόπουλο στο αριστερό, ενώ οι Σαριέγκι και Μελίσσης ήταν οι «κολώνες» της άμυνας.
Πιο μπροστά τους ήταν οι Μαρίνος και Σιμάο ως αμυντικά χαφ, με τον Γκάμπριελ να κινείται από τα δεξιά, τον Λέτο από τα αριστερά και τον Κλέιτον να βρίσκεται στον άξονα, πίσω από τον Ρουκάβινα, που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.
Δυναμικό ξεκίνημα Για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό, ο Παναθηναϊκός βγήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ, αλλά στο απευθείας χτύπημα φάουλ του Κλέιτον, ο Στεχ απέκρουσε.
Η… απάντηση από τους Άγγλους ήρθε στο 12΄ όταν ο Νόμπλε έκανε το δυνατό σουτ, πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά ο Καρνέζης με ωραία επέμβαση κράτησε το «μηδέν».
Στην συνέχεια, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ανέβασαν… στροφές και έφτασαν δις κοντά στο γκολ. Αρχικά στο 24΄ ο Λέτο εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, έφτασε στον Σιμάο, που αιφνιδιάστηκε και η μπάλα κατέληξε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Λέτο στο 35΄.
Κόντρα στην... ροή Όμως, τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση του ημιχρόνου, η Γουέστ Χαμ άνοιξε το σκορ με τον Χίτζλσπεργκερ, που δέχθηκε την πάσα από το χτύπημα φάουλ του Μπόα Μόρτε, η μπάλα κόντραρε και σε σώματα και κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη.
Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή, προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, με κινητήριο «μοχλό» τον Νίνη, που έκανε ένα σουτ στο 74΄ αλλά ο Κούρουτς μπλόκαρε.
Μάλιστα, ο νεαρός άσος ήταν δημιουργός και στην τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα, όταν στο 86΄ εκτέλεσε το φάουλ, ο Μελίσσης πήρε την πρώτη κεφαλιά, όμως η πορεία της μπάλας αιφνιδίασε τον Πετρόπουλο, που δεν κατάφερε να μπει στην φάση.
Η ταυτότητα του αγώνα Παναθηναϊκός – Γουέστ Χαμ 0-1 42΄ Χίτζλσπεργκερ Παναθηναϊκός: Καρνέζης (46΄ Γκαλίνοβιτς), Μπιάρσμιρ (46΄ Σεϊταρίδης), Σπυρόπουλος (61΄ Βύντρα), Σαριέγκι, Μελίσσης, Μαρίνος, Σιμάο, Κλέιτον (46΄ Νίνης), Γκάμπριελ (46΄ Δημούτσος), Λέτο (68΄ Μαυρίας), Ρουκάβινα (61΄ Πετρόπουλος).
Γουέστ Χαμ: Στεχ (46΄ Κούρουτς), Τόμκινς (73΄ Φράι), Ντα Κόστα (73΄ Σπένσε), Γκάμπιντον (46΄ Κόβατς), Ιλούνγκα (61΄ Νταπρέλα), Πάρκερ (46΄ Ντάιερ), Χίτζλσπεργκερ (46΄ Ντιαμάντι), Νόμπλε (73΄ Μοντάνο), Φομπέρ (61΄ Σιρς), Κόουλ (61΄ Μακ Κάρθι), Μπόα Μόρτε (46΄ Στανίσλας).
http://news.pathfinder.gr/sports/644653.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: